Casa de pariuri şi cum face ea bani

Unul dintre aspectele fundamentale şi cele mai atrăgătoare la o casa de pariuri este acela că se poate produce un venit constant de pe urmă acesteia. Trebuie să cunoaştem foarte bine ceea ce facem şi să aplicăm strategiile potrivite pentru a ne atinge acest scop. În schimb, majoritatea pariorilor sunt cei ce ajung să piardă bani pe termen lung. Sunt mai multe motive cărora se datorează acest lucru, unul dintre ele fiind faptul că o casa de pariuri va folosi diferite metode pentru a fi mereu în avantaj faţă de clienţii săi.

Pariurile de succes constau în capacitatea pariorului de a trece peste aceste avantaje ale caselor. În esenţă, aceste case sunt openentul nostru şi trebuie să învăţăm cum să-i învingem. Dar înainte să putem face acest lucru este nevoie să înţelegem care sunt avantajele lor şi cum se asigura că vor face profit.

Principiul de baza la o casa de pariuri

Acest principiu de la baza caselor de pariuri este destul de evident. Aceasta ia o sumă de bani ori de câte ori cineva va face un pariu şi vor da bani doar atunci când un client câştigă un pariu. Scopul este ca aceştia să încaseze mai mulţi bani decât oferă, iar arta pariurilor sportive constă în a se asigura că acest lucru se întâmplă.

Casele de pariuri nu pot controla rezultatul unui eveniment sportiv dar pot controla cât vor câştiga sau vor pierde în funcţie de fiecare rezultat. Acestea setează cotele în funcţie de acest principiu şi astfel îşi asigură un profit.

Cota în favoarea casei de pariuri

Exită o metodă principală pe care providerii de pariuri o folosesc pentru a stabili cotele în favoarea lor şi pentru a o explica vom folosi un exemplu clasic şi trivial, aruncatul cu banul.

Aruncarea unui ban are două posibile rezultate care au şanse egale de reuşită. Este o şansă de 50% pentru cap şi 50% pentru pajură. Dacă o casă de pariuri ar oferi cote reale la aruncarea banului, acestea ar fi de 2.00 vs. 2.00. Astfel, un pariu de 100 de lei pe oricare dintre variante ne-ar aduce un profit de 200 de lei. Pe scurt, ne-am dubla suma pariată.

Să spunem că avem 100 de pariori, fiecare pariind câte 100 de lei. Jumătate pariază pe cap, iar cealaltă jumătate va paria pe pajură. În acest caz, casa de pariuri, nu ar face niciun profit. Încasând 10 000 de lei de la toţi pariorii şi fiind nevoită să plătească exact 10 000 de lei celor 50 de câştigători.

Tocmai din acest motiv, aceştia modifică cotele pentru a se asigura că vor face un profit. Astfel, pentru un eveniment cu două variante cu şanse egale de reuşită, adesea se va folosi cote tot egale, dar de 1.90 în locul celor ce ar reflectă realitatea, cele de 2.00. Astfel, casa de pariuri îşi va asigura un profit.

Cota la pariurile sportive

În cazul pariurilor sportive, cei ce lucrează la o casa de pariuri au o misiune puţin mai complicată decât cea exemplificată anterior în ceea ce priveşte alcătuirea cotelor pentru evenimentele sportive. În primul rând, ei trebuie să se asigure că acele cote pe care le stabilesc reflectă probabilitatea de reuşită a evenimentului şi totodată să includă în această cota o marja ce intră în buzunarele casei de pariuri sportive.

În acest sens, putem spune că cei ce alcătuiesc cotele la pariuri sportive, nu trebuie să fie stăpâni doar pe nişte principii matematice şi statisticie ci şi să fie foarte specializaţi în domeniul unui sport anume. Astfel, ei putând realiza analize perfecte ale evenimentelor, pentru a le oferi cele mai relevante cote.

Majoritatea analizelor şi cotelor modificate cu scopul aducerii unor profituri mari la o casa de pariuri se află în pariurile simple de genul, 1, X sau 2. Un lucru ideal ar fi ca pariorii să încerce să evite pe cât de mult posibil astfel de cote şi să încerce să găsească alte oportunităţi de pariere. Casele de pariuri oferă o grămadă de altfel de tipuri de pariuri ce nu sunt supuse la fel de tare unor astfel de modificări. Fie că sunt pariuri pe goluri, pe cartonaşe, pe scoruri, pe jucătorii ce vor marca sau altele, acestea pot însemna o adevărată mină de aur pentru cei ce învaţă să profite de ele. Există chiar şi unele case de pariuri unde voi puteţi face o cerere pentru ca specialiştii lor să conceapă un pariu propus de voi şi să va ofere cote aferente acestuia. Alegerea este în mâinile voastre!