Strategii Pariuri
Alexandru Lupu
3 ianuarie 2024

Strategii pariuri – Un ghid util pentru începători și avansați

4.7/5 - (13 votes)

Când iei în serios jocul cotelor, ai nevoie de strategii pariuri pentru a fi constant pe verde. O strategie pariuri sportive necesită investiție de timp și de bani, însă și multă disciplină. Nu te poți aștepta să câștigi bani peste noapte, dar rezultatele vor veni dacă eforturile tale vor fi susținute. Nu există cea mai bună strategie la pariuri. Însă o poți găsi pe cea care ți se potrivește ție cel mai bine.

Poți folosi de exemplu strategii pariuri live pe care să le folosești cu succes. Sau poate te gândești la niște scheme inteligente pariuri care pot fi verzi! Ai nevoie desigur și de informație și unde altundeva o poți decât în Biletul Zilei. Astfel, poți înțelege o schemă pariuri goluri, atunci când linia de Over/Under 2,5 este foarte sus. Poate te simți foarte inspirat și ai în vizor niște scheme pariuri scor corect! Hai să vedem ce am găsit pentru tine la capitolul combinatii pariuri sigure!

Strategii de pariere pentru jucători începători și experimentați

Din analizele tipsterilor noștri vezi ce e nou și mai ales de ce cotele coboară sau scad. Vom aborda trei direcții principale pentru strategii pariuri sportive în acest text. Iată câteva scheme inteligente pariuri:

 • O abordare pragmatică, cu sfaturi practice pentru alegerea de combinatii pariuri sigure : alegerea unui sport, alegerea unei ligi sau a maxim două ligi pe care să te specializezi, analiza clasamentelor și a statisticilor, abordarea corectă a unui meci live).
 • O abordare matematică, cu sisteme pariuri folosite de profesioniști; (Sisteme pariuri bazate pe minutul următorului gol, Martingale, șirul lui Fibonacci, strategia D’Alembert ș.a.)
 • O abordare țintită pe scheme pariuri sportive fotbal (strategii pariuri fotbal). Vorbim totuși de cel mai popular sport al momentului inclusiv în online-ul românesc.

E momentul să pornim la drum și să ne uităm mai atent la aceste strategii pariuri online.

Strategii pariuri câștigătoare – abordarea pragmatică

O abordare eficientă pentru strategii pariuri online este aceea a specializării pe o anumită ramură sportivă sau pe o anumită ligă sau competiție. De asemenea, ajută foarte mult dacă studiezi clasamente, forma echipelor sau raportul meciurilor directe. Dar și alte statistici care pot genera idei interesante pentru combo-urile tale. Pentru asta, e nevoie să înțelegi diferențele de abordare între tehnici pariuri sportive folosite pentru un pariu live și unul prelive.

Tehnici pariuri sportive – Plasează pariuri axate pe un singur sport

Pariurile sportive înseamnă multă informație. Norocul poate interveni la un moment dat, însă nu te poți baza doar pe el. O schemă pariuri goluri va funcționa mai bine pe un campionat axat pe atac decât pe un campionat unde defensivele dau ora exactă. Nu vei câștiga întotdeauna. Însă cea mai bună strategie la pariuri nu este aceea în care alegi pe combo o partidă din tenis, una din baseball, alta din handbal și la final un meci din NBA. Trebuie să te gândești la niște strategii pariuri sportive pe o singură disciplină sportivă.

O abordare mult mai smart este aceea în care te joci cu clasamentele și statisticile dintr-un singur sport sau dintr-o singură competiție. Dacă vorbim de fotbal, campionatul ar putea fi La Liga spaniolă. Acolo de obicei se înscriu multe goluri. Sau pe Premier League, în care echipele mari (precum Liverpool și Manchester City) se încurcă frecvent. Nu vei găsi în Italia meciuri în care granzii pierd cu 5-2 acasă sau 7-2 în deplasare. Asta vei găsi doar în Premier League. Așadar, o schemă pariuri sau o strategie pariuri este să știi pe ce pui!

Strategii pariuri tenis & baschet – Mai multe șanse de câștig!

Dacă ne referim la alt sport, precum strategii pariuri tenis, aici e vorba de un sezon ce ține întregul an. Între marile turnee există de obicei pauze (Wimbledon, Roland Garros), ceea ce îți dă timp să te pregătești și să faci tranziția de la o suprafață la alta (zgură la iarbă de exemplu). Ai posibilitatea de a merge pe favoriți. Însă nici o abordarea pe handicapul asiatic pe underdog nu e o idee rea.

Riscul cel mai mare pentru tenis este acela al jocului la live. Acolo poți pierde controlul, mai ales la jocul contra serviciu, unde tentația este extrem de mare.

O delimitare clară între competiții apare în cazul baschetului. Acolo pariorii se împart între cei care joacă pe NBA și cei care joacă preponderent pe Euroligă. Întotdeauna e bine să-ți alegi tabăra, aceasta fiind o foarte bună strategie pariuri sportive.

Analiza clasamentelor și statisticilor – strategii de pariere

Întotdeauna o analiză amănunțită te ajută să vezi strategiile pariuri sportive din mai multe unghiuri. Meciurile directe, avantajul terenului propriu, lista de accidentări și de suspendări, dar și pozițiile din clasament sunt toate aspecte de care să ții cont atunci când alcătuiești un bilet nou. Totuși, dacă luăm un exemplu concret din baschet sau din Liga Campionilor, nivelul maxim al echipelor mari se va atinge în fazele eliminatorii.

Astfel, o echipă precum Real Madrid va putea să se încurce în faza grupelor din Liga Campionilor. Acest lucru este mult mai puțin probabil într-un meci de sferturi de finală. La fel, vei găsi mai multe înfrângeri pentru Los Angeles Lakers în sezonul regulat al NBA decât într-o semifinală de conferință sau chiar în finala campionatului. Și nu doar aceste aspecte ale pariurilor de tip 1X2 sau 12 sunt mai puțin imprevizibile în fazele eliminatorii. La fel se întâmplă și cu total goluri/puncte, handicapuri asiatice sau europene și chiar cu pariurile speciale pe jucători.

Fii informat mereu!

Informația este importantă mai ales atunci când cotele se modifică aparent inexplicabil. Sau atunci când pariem că un jucător va înscrie sau va oferi o pasă de gol. Trebuie să aflăm, în ziua meciului, în primul rând dacă jucătorul este apt fizic și dacă va evolua în partidă. Aceste strategii pariuri fotbal sunt extrem de importante și te ajută să nu joci pe acele cote care nu contează. Aici te vor ajuta mult știrile sportive de la noi!

Strategii Pariuri – Cum abordăm corect un meci live

Indiferent de sportul pe care joci în timp real, strategiile de pariuri live trebuie să țină cont de câteva principii generale:

 • Niciodată nu e o idee bună să încerci să recuperezi pierderile în jocul live;
 • Nu te lăsa influențat de rezultatele de moment;
 • Mergi pe un management eficient al banilor. Nu te abate de la tactică și nu depăși mizele pe care le joci de obicei;
 • Nu e obligatoriu, însă strategii pariuri câștigătoare includ streamuri video. Când joci live, e bine să vezi meciul. Vedem aici o listă cu casele de pariuri cu meciuri live pariuri sportive pentru a decide în consecință de cauză care e teritoriul cel mai fertil pentru pariurile de top.
 • Un sfat sau o recomandarea ar fi aceea să nu joci emoțional. Nu e o idee bună să pariezi subiectiv pe echipa sau echipele pe care le susții. Asta pentru că nu vei putea să fii cu adevărat obiectiv.

Strategii pariuri online – abordarea matematică

Sunt mai multe abordări posibile cele pe care le prezentăm în continuare. Toate au ca model una dintre acele scheme matematice pariuri folosite cu succes până acum. Ele sunt mult mai multe și s-au dovedit eficiente de-a lungul timpul. Trebuie să ținem cont în primul rând de faptul că marginea de profit este mică. Pentru ca ea să conteze e nevoie de investiții sensibil mai mari.

Scheme matematice pariuri – Strategia Martingale

Este o abordare cu o vechime de mai mult de 200 de ani. Se folosește de obicei cu succes la ruletă, dar și la pariuri matematice. Ea a fost adoptată și de cei care preferă strategii pariuri online sau chiar în agențiile stradale. Este vorba de o tactică ce merge pe cote cuprinse între 2 și 3. Și pe dublarea sumei. Vorbim de o variantă care se adresează jocului în prelive, nefiind recomandată pariurilor live. Pentru a fi mai ușor de înțeles, vom alege Over 2.5 la meciurile de campionat ale SC Freiburg, din Bundesliga

Important e să nu ieșim din acest scenariu și de asemenea, să avem minim această cotă de doi. Începem cu o miză de 10 lei. Vom merge până la nivelul al patrulea, asta însemnând pariu de 80 de lei. Indiferent dacă avem cinci rezultate negative, important e să o luăm de la început. La fel mergem și cu strategii pariuri sportive dacă avem un pariu câștigător. Iată un exemplu:

 1. SC Freiburg – Hertha Berlin Over 2,5 – cota 2,08: PIERDUT – miza, 10 lei;
 2. Mainz – SC Freiburg Over 2,5 – cota 2,02: PIERDUT – miza, 20 lei;
 3. Borussia Dortmund – SC Freiburg Over 2,5 – cota 2,03; PIERDUT – miza, 40 lei;
 4. SC Freiburg – VfL Wolfsburg – Over 2,5 – cota 2,12: CÂȘTIGAT – miza 80 lei.

Exemplu de rezultat pentru această strategie matematică – Pariuri Matematice

Apoi revenim în acest ciclu, pornind de la miza de 10 lei. După acest parcurs, profitul arată în felul următor:

(80*2.12)- (80+40+20+10)= 169.6-150 = 19.6 RON

Dacă vrem să intensificăm Martingale-ul, putem alege o altă strategie, și anume X-uri la Liga 1. Aici au loc meciuri în zile consecutive, câte unul într-un interval orar, astfel încât să poți urmări procesul. Cotele pot ajunge uneori și la 3 sau chiar la 4. Ceea ce ar aduce o margine de câștig ceva mai mare.

Trucuri pariuri sportive. Strategia minutul următorului gol (MUG)

Când vine vorba de strategii pariuri live, o excelentă variantă este aceasta a minutului următorului gol marcat. Este o abordare mai nouă, dar destul de mult testată, fiind, dacă vreți, o versiune a over/under la pariuri live. De obicei, vom juca acest tip de pariu cu intervale de 10 minute. O opțiune clară în acest sens găsești în oferta Betano România pariuri. Astfel că un șir de asemenea pariuri va arăta în felul următor:

 • Minutul golului X – Gol înainte de min. 10.00
 • Minutul golului X – Gol înainte de min. 20.00
 • Minutul golului X – Gol înainte de min. 30.00
 • Minutul golului X – Gol înainte de min. 40.00
 • Minutul golului X – Gol înainte de min. 50.00
 • Minutul golului X – Gol înainte de min. 60.00
 • Minutul golului X – Gol înainte de min. 70.00
 • Minutul golului X – Gol înainte de min. 80.00

Nu avem de-a face cu cote fixe. Ele pornesc de la 3,25 și merg până la valori de 6,0 pentru primul interval. Asta în funcție de echipe. Poate fi o strategie bună nu neapărat aplicată pentru granzii fotbalului. La echipele mari, gen Barcelona, Juventus, Liverpool cotele scad undeva pe la 3,25. Chiar și sub 3, mai ales dacă se marchează rapid câteva goluri. Cu cât ne apropiem de finalul ciclului (00:00-09:59) cotele ating valori apropiate de 10.

Este foarte important la această strategie pariuri să ții de progresia mizelor și să nu încerci nicidecum combinat cu Martingale. De asemenea, progresia calculată pentru aceste strategii pariuri fotbal se calibrează astfel încât profitul să fie fix indiferent când se înscrie golul.

Plusuri și minusuri pentru strategia MUG

Vom descrie exact algoritmul într-un material viitor, însă acum câteva sugestii dacă vreți să încercați Minutul Următorului Gol (MUG):

 • E o strategie care mănâncă mult timp. Ca să obții un profit bun ai nevoie de măcar zece partide;
 • Campionate recomandate pentru scheme pariuri sportive fotbal de acest tip sunt: Germania, Spania (echipele din față), Olanda (cote ceva mai modeste), Polonia;
 • Nu se pariază pe meciuri pe care nu le vezi pe live stream sau pe televizor;
 • Nu juca mai mult de două partide simultan. Este dificil de ținut evidența mizelor în mod coerent pentru mai mult de două dispute;

Strategii pariuri – Șirul lui Fibonacci pentru online betting

Dacă ți-a plăcut matematica la școală, atunci există șanse să te poți bucura de strategia Șirului lui Fibonacci printre strategii pariuri sportive puse la cale de tine. E probabil una dintre cele mai vechi dintre scheme matematice pariuri (datează din secolele XII sau XIII) care se folosește. Pentru exemplificare, șirul arată în felul următor:

1, 1, 2, 3, 5, 8, 13, 21, 34, 55, 89, 144, 233, 377, 610, 987,…

Practic începem de la 1 și continuăm cu suma ultimelor două din șir. Dar cum aplicăm asta în strategii pariuri sportive? Nimic mai simplu. Vorbim de o tactică care poate fi extrem de folositoare pentru cei care joacă de obicei cote cuprinse între 3 și 6.

În variante extreme, putem aplica șirul lui Fibonacci și pe sisteme pariuri la cote mai mari de șase sau în jur de doi. Dar nu va avea aceeași eficiență. Îți propunem să aplici Fibonacci pe varianta de a o lua de la capăt cu miza inițială atunci când șirul câștigător este întrerupt de o variantă câștigătoare.

 • 10 RON pariu pierzător – cotă 3.00;
 • 10 RON pariu pierzător – cotă 3.00;
 • 20 RON pariu pierzător – cotă 3.00;
 • 30 RON pariu pierzător – cotă 3,00;
 • 50 RON pariu câștigător – cotă 3,00;

Plusuri și minusuri pentru strategia Fibonacci

Prin această categorie de trucuri pariuri sportive, avem profit la finalul acestui ciclu și o luăm din nou din poziția inițială. O variantă diferită ne spune că putem reveni și într-o poziție mai în față, de la 50 RON coborând doar până la treapta a treia, unde pornirea este 20 de lei. O abordare bună ar fi aceea de a ne alege o strategie pariuri fotbal pe meciurile terminate la egalitate de o echipă dintr-un campionat pe care îl urmărim. Sau varianta de a merge pe scheme pariuri scor corect. Și nu vom merge nici pe Real Madrid sau Juventus și nici pe echipele de pe ultimul loc.

La acestea poți prinde o serie de victorii la rând (cazul granzilor) sau de înfrângeri la rând (cazul lanternelor roșii). Iată câteva echipe pretabile X-ului:

 • West Bromwich Albion (Premier League)
 • West Ham (Premier League), Lyon (Franța)
 • Lille (Franța), Rennes (Franța)
 • Wolfsburg (Bundesliga)
 • Union Berlin (Bundesliga).

Și meciurile de Liga 1 merg cu strategii pariuri câștigătoare.

Strategia D’Alembert – Cum o aplicam la pariuri?

Deși provine tot din secolul al XVII-lea, și această abordare merge pe ideea de strategii pariuri câștigătoare. Filosofia lui D’Alembert spunea că odată ce un eveniment are loc, scad șansele ca acesta să se repete și se potențează opusul acestuia. Deși folosită mai degrabă la ruletă, abordarea D’Alembert se pliază și pe tehnici pariuri sportive live sau prelive. Pornim de la o bancă de start, de la o miză inițială, care va oscila între pariurile câștigătoare și pierzătoare.

Vom aplica progresia negativă pentru aceste strategii de pariere în felul următor:

 • Bugetul inițial mai mare măcar de 10 ori mai mare decât miza inițială; uneori poate fi și de 20
 • Oscilația între câștigător și necâștigător se recomandă a fi între 10 și 20%.
 • Cota minimă recomandată ar fi de 2.00;
 • Vom folosi reperul 1 leu, pentru a simplifica explicația acestor strategii pariuri online

Tablou cu zece partide pentru acest tip de sisteme pariuri

 1. 10 lei pe un over / under -> cotă 2.00 -> câștig – 10 lei;
 2. 9 lei pe un over/under -> cotă 2.00 -> pierdere -9 lei;
 3. 10 lei pe un over/under -> cotă 2.00 -> pierdere 10 lei;
 4. 11 lei pe un over/under -> cotă 2.00 -> câștig 11 lei;
 5. 10 lei pe un over/under -> cotă 2.00 -> câștig 10 lei;
 6. 9 lei pe un over/under -> cotă 2.00 -> pierdere 9 lei;
 7. 10 lei pe un over/under -> cotă 2.00 -> câștig 10 lei;
 8. 9 lei pe un over/under -> cotă 2.00 -> câștig 9 lei;
 9. 8 lei pe un over/under -> cotă 2.00 -> pierdere 8 lei;
 10. 9 lei pe un over/under -> cotă 2.00 ->pierdere 8 lei;

După această sesiune vom avea un profit de 14 de lei. Nu e foarte mult, însă ne dă speranțe să folosim D’Alembert cu încredere. Mai ales că e o abordare extrem de organizată și rațională. Și se apropie de acele combinatii pariuri sigure pe care le căutăm cu toții. Mai există și alte scheme matematice pariuri care merită încercate, probabil că vom reveni la ele într-un material viitor.

Strategii pariuri online – Sfaturi de final

La final, am adunat o colecție de sfaturi practice. Vezi aici ce să faci și ce să nu faci. Sunt reguli aplicabile mai ales sportului rege. Iată așadar lucruri esențiale despre scheme pariuri sportive fotbal:

 • Pentru pre-live, în competițiile eliminatorii (UEFA Europa League, UEFA Champions League) mergi pe cote timpurii. Mulți operatori oferă cote mai bune la început, înainte de a se aduna foarte multe pariuri. Aceasta poate intra în manualul de strategii pariuri online;
 • La capitolul tehnici pariuri sportive, te sfătuim să joci anteposturi acolo unde există un echilibru. Sau unde simți că un underdog poate să învingă favorita. Un caz de acest fel a fost sezonul 2019-2020. Deși Manchester City era favorita la titlu, campionatul a mers, după 30 de ani, la FC Liverpool. La outright-uri contează foarte mult și momentul sezonului în care alegi să pariezi. Poți prinde un moment în care cota pe care o urmărești crește și poate că e bine să joci atunci.

Strategii Pariuri – Ce să nu faci dacă vrei să pariezi inteligent

 • Nu paria pe marcatorii meciurilor cu mai mult de 24 de ore înainte. Chiar dacă operatorii vor oferi opțiuni tentante, gândește-te că un jucător se poate accidenta chiar cu câteva ore înainte de startul meciului. Iar unii bookmakeri nu returnează mizele plasate. Ia-ți măcar plasa de siguranță că pariul pe marcator sau pe pasator să ofere banii înapoi, în cazul în care acest jucător nu evoluează. Și aceasta face parte din strategii pariuri de top.
 • O schemă pariuri e să nu pariezi niciodată pe echipa preferată. O schemă pariuri goluri necesită o abordare pragmatică, bazată pe statistici, analize, clasamente și forma arătată de cele două combatante. Faptul că încurajezi o echipă este un lucru perfect firesc. Dar asta nu o transformă într-o strategie pariuri fotbal! Foarte puțini jucători sunt capabili să devină obiectivi când se referă la echipa pe care o susțin. Iar la începători această slăbiciune trădează întotdeauna jocul. Ține mine că toate aceste tehnici pariuri sportive descrise mai sus exclud opțiunile sentimentale tocmai pentru că nu sunt sigure!
 • Nu juca compulsiv și necontrolat în live. Și mai ales nu-ți pierde capul pe partide la întâmplare. Nu există combinații pariuri sigure! Dacă ai pierdut pe un meci pe care credeai că-l controlezi, nu se recomandă strategii pariuri cu meciuri din liga a doua sau a treia din campionate pe care nu le cunoști. Informația face diferența între amatori și profesioniști. Ca să ajungi la combinații pariuri sigure trebuie să rămâi informat.

Concluzii

Sigur că pe lângă acestea mai există și anumite scheme pariuri scor corect sau alte trucuri pariuri sportive. Dar le vom dezbate pe acestea într-un articol separat. Vezi inspirație și pe Telegram BETuri! Vezi aici calendarul ATP 2024!

Sperăm să te fi ajutat aceste strategii pariuri sportive, fie că a fost vorba e abordarea pragmatică, matematică sau strategii pariuri fotbal. Pariuri online responsabile și inteligente cu BETuri.ro!