dex pariuri
Cristi Geiger
3 ianuarie 2024

Dex pariuri sportive și abrevieri frecvente pe înțelesul tuturor

4.7/5 - (15 votes)

Chiar dacă ești nou în acest domeniu sau pur și simplu ai întâlnit prescurtari pariuri sportive de care nu ai auzit niciodată, noi am pregătit acest „Dex pariuri”. Aici vom explica cele mai întâlnite abrevieri la pariuri din ofertele agențiilor, pe înțelesul tuturor. Pentru ca apoi să poți aplica și tu acele strategii pariuri despre care am scris pe site.

În căutarea ta de avancronici și ponturi pariuri, cu siguranță ai intâlnit diverse prescurtări și abrevieri pariuri când vine vorba de pronosticuri. Cu siguranță sunt unele de care nu ai auzit niciodată și nici nu sunt intuitive. Mai ales pentru începătorii din domeniul pariurilor poate fi copleșitor și confuzant, dar stai liniștit! Cu toții am fost cândva începători.

1. Ce înseamnă 1, X și 2 – Dex Pariuri

Acest pariu se referă la rezultatul final al unui meci:

 • 1 = victorie gazde
 • X = rezultat de egalitate
 • 2 = victoria oaspeților

Atenție, însă, deoarece în cazul unui meci care întră în prelungiri și/sau penalty-uri, acest pariu se referă la rezultatul final din timpul regulamentar (rezultatul după 90 de minute de joc).

2. Ce înseamnă 1X, X2 și 12 la pariuri

După cum poți observa, acest tip de abrevieri pariuri este marcat în dex pariuri cu 1X, X2 și 12. Este folosit pentru a acoperii două posible rezultate finale:

 • 1X = victorie gazde sau rezultat de egalitate
 • X2 = victorie oaspeți sau rezultat de egalitate
 • 12 = victorie gazde sau victorie oaspeți (pariul este câștigător dacă meciul nu se va termina la egalitate)

Dacă nu ești sigur ce vrei să joci pe un meci întrucât crezi că partida va fi una strânsă sau vrei un gram în plus de siguranță pe biletul tău, pariurile de acest gen sunt potrivite.

3. Total Goluri meci explicate în Dex Pariuri

După cum spune și titlul acestuia, este vorba despre numărul total de goluri în meciul ales de tine însă tot în timpul regulamentar de joc (cele 90 de minute). În dex pariuri există două tipuri:

 • Interval de goluri – unde vei alege câte goluri se vor marca într-un interval. De exemplu: total goluri 0-1 – dacă nu se vor marca goluri sau se va marca un singur gol, pariul este câștigător sau total goluri 2-5 – pentru ca acest pariu să fie câștigător trebuie să se marcheze cel puțin 2 goluri și maxim 5 goluri în meciul ales de tine.
 • Peste/Sub „x” goluri – Deseori întâlnești acest pariu sub forma „Peste 1,5 goluri” sau „Sub 3,5 goluri” însă sunt case de pariuri la care este marcat drept “2+” sau “3+”. În primul caz, poate fi puțin confuzant când vezi pentru prima dată Peste 1,5 goluri. Stai liniștit că nu trebuie să se marcheze un gol și jumătate. Când vine vorba de Peste 1,5 sau 2,5 sau 3,5 se rotunjește prin adaos iar în cazul de Sub 2,5 sau 3,5 se rotunjește prin scădere. De exemplu: “Peste 2,5 goluri” – trebuie să se marcheze cel puțin 3 goluri în meci. “Sub 1,5 goluri” – nu trebuie să se marcheze mai mult de 1 gol pentru ca pariul să fie câștigător.

Mai multe detalii în articolul dedicat opțiunii de pariere over și under 2,5.

4. Pariuri Pauză sau final – PsF – Abrevieri Pariuri

După cum am notat în titlu, PsF vine de la Pauză sau Final. Prin urmare pentru ca un astfel de pariu să fie câștigat este necesar ca la pauză sau dacă nu la final să se înregistreze rezultatul pronosticat. În cazul în care joci PsF 1 și la pauză scorul este în favoarea gazdelor, nu te va mai interesa rezultatul final al meciului. Însă dacă la pauză rezultatul este la egalitate sau în favoarea oaspeților, rezultatul final va trebui să fie victoria echipei gazdă. Același principiu se aplică și pentru PsF X sau PsF 2.

5. Pariuri Pauză – Final

Atenție mare a nu se confunda cu Pauză sau Final! Acestea sunt notate diferit în dex pariuri. Diferența între cele două abrevieri pariuri este că de această dată, pronosticul pe care l-ai ales trebuie să fie câștigător și la pauză ȘI la final. Dacă alegem să jucăm 1/1, asta înseamnă că echipa gazdă trebuie să conducă la pauză și să câștige meciul la final. De exemplu dacă la pauză este 1-0 și la final se termină tot 1-0 sau mai mult pentru echipa gazdă, atunci pariul este marcat ca și câștigător.

Există și șansa dublă pentru acest pariu astfel putem miza de exemplu pe un 1X/1X astfel se aplică aceeași regulă ca la exemplul de mai sus doar că se ia în considerare câștigător inclusiv dacă meciul este la egalitate. Astfel dacă echipa oaspete conduce la pauză sau câștigă la final, pariul este pierzător.

6. Pariuri Draw no Bet – Prescurtări pariuri

Pariul Draw no Bet este notat în dex pariuri cu presurtarea DNB. Această formă de pariu este mai greu de înțeles. O vom explica pe scurt aici dar poți vedea articolul Ce înseamnă Draw no Bet la pariuri, de pe pagina noastră în secțiunea Ghid Pariuri, unde am detaliat această opțiune de pariere.

Pentru acest gen de pariu o să luăm ca exemplu un meci între Barcelona și Real Madrid unde cotele pentru 1×2 sunt echilibrate:

 • Victorie Barcelona – cotă 2.85
 • Egal – cotă 2.85
 • Victorie Real Madrid – cotă 2.85

Cotele pentru DNB vor fi și ele echilibrate. Prin eliminarea posibilitatea unei remize cotele vor fi împărțite în 1.90 DNB Barcelona și 1.90 DNB Real Madrid. Dacă vom paria pe opțiunea DNB Barcelona, există mai multe scenarii:

 • Barcelona câștigă – pariul este câștigător
 • Egal – pariul este nul astfel se restituie toată suma pariată
 • Real Madrid câștigă – pariul este pierzător și nu se restituie nicio sumă pariată.

7. Dex Pariuri – GG combo sau ambele marchează

Pentru GG combo există mai multe opțiuni pe care le vom explica mai jos. GG este trecut în glosar pariuri ca fiind ambele echipe să marcheze. Dacă ai jucat pe bilet pariul GG, nu te interesează rezultatul final ci doar ca ambele echipe să înscrie. De exemplu 1-1, 2-1, 4-2, toate sunt câștigătoare. Exemple de pariu pierzător ar fi 1-0, 0-3, 5-0.

Haideți să vedem toate opțiunile din categoria GG combo regăsite în dex pariuri:

 • GG = ambele echipe marchează
 • NGG = nici o echipă sau una dintre ele nu marchează
 • GG3+ = ambele echipe marchează în meci și se marchează peste 3 goluri
 • I GG = ambele echipe marchează în prima repriză
 • I NGG = nici o echipă sau una dintre ele nu marchează în prima repriză
 • II GG = ambele echipe marchează în a doua repriză
 • II NGG = nici o echipă sau una dintre ele nu marchează în a doua repriză
 • G2 + O2+ = ambele echipe marchează minim 2 goluri
dex pariuri gg

Mai multe detalii în articolul nostru dedicat opțiunii GG la pariuri sportive.

8. OM sau GM – Abrevieri Pariuri

Aceste prescurtări la pariuri se referă la Oaspeții Marchează și Gazdele Marchează. Unele dintre cele mai populare tipuri de genul acesta sunt:

 • OM 1+ = echipa oaspete marchează minim 1 gol
 • OM 2+ = echipa oaspete marchează în meci minim 2 goluri
 • ONG = echipa oaspete nu marchează niciun gol
 • O 0-1 = echipa oaspete nu marchează sau marchează maxim 1 gol
 • O 1-3 = echipa oaspete marchează minim 1 gol dar nu mai mult de 3 în meci
 • ONE1 = echipa oaspete nu marchează exact 1 gol în meci

Pentru pariurile de tip Gazdele Marchează este exact aceeași premiză ca la oaspeți doar că ponturile sunt notate în dex pariuri cu G în loc de O.

Concluzii

Am enumerat mai sus în acest articol cele mai populare abrevieri la pariuri pe care le regăsești în dex pariuri. Pentru a avea o experiență de parior completă, îți recomandăm să cunoști aceste prescurtări la pariuri de bază. Vezi și articolele dedicat genului de pariu Handicap Asiatic și Handicap European, în categoria Ghid Pariuri. Sau promoția SuperAvantaj de la Superbet, prin care poți bifa repede câștiguri. Experții noștrii au explicat în detaliu despre ce este vorba.

Acum că știi semnificația acestor prescurtări la pariuri, profită de ponturile date de echipa BETuri de pe site dar nu uita de pagina de Facebook și grupul de Telegram unde te așteptăm cu mai multe analize de meci, ponturi și cote pentru biletele tale. Totul ca tu să fii inspirat. Spor la pariat!