Handicap european
Viorel Berbece
5 noiembrie 2018

Handicap european, un drum bun spre bonus pariuri

De-a lungul ultimelor săptămâni am trecut prin mai opțiuni de pariere, asta pentru ca tu să joci întotdeauna în cunoștință de cauză. Avem întotdeauna programul  pregătit pentru meciuri azi și ne preocupăm în așa fel încât ție să nu-ți lipsească acel bonus pariuri de care ai nevoie întregul sezon. Subiectul articolului de azi – handicap pariuri – și anume handicapul european, pentru că de cel asiatic am scris într-un alt articol de pe pagina de Ghid Pariuri.

Meciuri azi – despre handicapul european

Dar care este treaba cu acest handicap european? În cadrul acestui tip de pariu, una dintre echipe primește un avantaj fictiv sau virtual. Handicapul european, spre deosebire de cel asiatic ia în calcul și varianta meciului egal. Poți paria astfel atât pe 1 (victorie gazde), cât și pe X (meci egal), cât și pe 2 (victorie oaspeți). Un exemplu ar fi să zicem meciul dintre FCSB și Dinamo din Liga, un  meci foarte nimerit pentru bonus pariuri pe toată durata campionatului.

Plecăm de la Dinamo (-1) și mizăm pe victoria FCSB-ului pe acest scenariu. Pariul va fi unul câștigător în cazul în care echipa lui Dică se impune la 2 goluri. O victorie la un gol înseamnă X în scenariul handicapului European, iar egal sau o victorie a Câinilor reprezintă o victorie a lui Dinamo în scenariul handicapului european.

Vom dezbate pe larg aceste teme în podcast. Foarte important de știut în cazul acestor bonusuri pariuri este faptul că se vor acorda cote implicit pe timpul regulamentar. Cotele care include și prelungiri sunt destul de rare pentru handicap european sau asiatic. Biletul Zilei pariuri sportive va avea întotdeauna ponturi pariuri pe acest tip de market.

Handicap asiatic vs handicap european

Într-un material anterior, am discutat pe larg despre avantajele pe care ți le oferă parierea pe handicapul asiatic. Acum îți prezentăm care sunt principalele diferențe între cele două tipuri de pariuri. Bonus pariuri înseamnă meciuri azi, dar și o strategie bine pusă la punct pe un întreg sezon. Handicap european se poate aplică artât pariurilor pe fotbal, dar și altor ramuri sportive. Vorbim de tenis, handbal, baschet sau volei. Majoritatea partenerilor Beturi.ro oferă această posibilitate de pariere. Unibet, Efortuna, Maxbet, NetBet sau Sportingbet vin  cu opțiuni tentante. Încearcă-le accesând pagina Top Case Pariuri.

Există trei mari diferențe între handicapul european și cel asiatic. 1. Prima tip de pariu va avea întodeauna trei opțiuni de pariere, în timp ce al doilea va avea doar două opțiuni. 2. Pariurile cu handicap asiatic au atât parametri cu valoare întreagă, dar și parametri cu valoare zecimală (+/- 0.25, +/- 0.5 etc.), în timp ce pariul cu handicap european este prezent întodeauna sub forma unor parametri întregi. 3. În cazul în care avem atât asiatic, cât și european cu valoare întreagă, lucrurile vor sta în felul următor.

Ne întoarcem la exemplul cu Dinamo (-1) în meciul cu FCSB. Pe formatul asiatic, la o diferență de fix un gol în favoarea FCSB-ului (1-0, 2-1, 3-2, 4-3, etc.) miza îți va fi întoarsă, iar pe formatul european la aceeași diferență vei pierde pariul dacă nu ai ales X-ul. Fiecare dintre aceste opțiuni vine la pachet cu avantajele și cu dezavantajele sale.

Avantajul pariurilor cu handicap european

Pentru Biletul Zilei și pentru meciuri azi (cum am mai explicat și la podcast) există motive serioase pentru care alegem să pariem pe handicap european sau asiatic. Vorbim desigur de meciuri în care există un dezechilibru evident. Dacă Manchester City evoluează în Premier League acasă cu Burnley sau Cardiff, cota pentru victoria Cetățenilor va fi mai mică de 1.20. Aici intervine de obicei handicapul negativ aplicat pe echipa mai puternică. Astfel, un handicap european sau asiatic de -2 pe echipa lui Guardiola, poate să te pună în fața unei cote competitive de 2.

Pariuri live de succes cu handicapul european

Un alt motiv important pentru care te poți opri asupra acestor handicapuri (europene sau asiatice) este jocul în modul live. Când pariezi live, poți anticipa (în funcție de evoluția din primele minute) cum vor juca combatantele din meciuri azi.

Să luăm un exemplu concret. Avem un meci între Napoli și Atalanta în Serie A, iar Atalanta primește un penalty în primele minute. Oaspeții deschid scorul, iar cota la victoria napoletanilor va crește. Dacă vei alege handicapul european Napoli (-1), în traducere liberă victorie Napoli la minimum 2 goluri, cota ta va fi cu adevărat spectaculoasă.

Concluzii

Te așteaptă un bonus pariuri de zile mari. Despre ele vom mai discuta și la podcast (Beturi Show) în edițiile săptămânale. În această serie de articole am vorbit despre pariurile pe marcatori, Over/Under 2.5, anteposturi, dar și despre tenis și baschet. Vom continua genul acesta de materiale cu scop educativ. Pentru că înainte de a deveni un jucător cu adevărat profesionist, e nevoie să devii cunoscător al tipurilor de pariuri online.