draw no bet
Cristi Geiger
3 ianuarie 2023

DNB – Ce înseamna draw no bet la pariuri?

Pariul DNB (draw no bet) se folosește la meciurile unde ai trei variante de câștig 1, X și 2. DNB elimină varianta egalului și poți câștiga doar în momentul în care una dintre echipe se impune. Dacă folosești DNB pariuri, poți opta doar pentru echipa oaspete sau echipa gazdă, în timp ce la egal primești miza înapoi.

Acest tip de pronostic te ajută să îți păstrezi șansele de câștig pe un bilet de tip acumulator și în momentul în care echipa pe care ai mizat nu a câștigat. În ultima perioadă tot mai mulți pariori români aleg să mizeze pe un astfel de pronostic.

În secțiunea de Ghid Pariuri găsești multe articole utile pentru tine. Fie că ești începător sau profesionist, te ajută să știi ce înseamnă GG. Sau cum poți profita de pariurile over under. Iar cu strategii pariuri de top, dar și sfaturi pariuri bine aplicate, articole pe care le găsești de asemenea în aceasta secțiune, nu poți da greș! Dar să vedem mai întâi ce înseamnă draw no bet la pariuri!

Cum funcționează Draw No Bet?

Pentru a înțelege mai bine acest pariu ți-am pregătit și un scurt exemplu.

Duel între Real Madrid și Barcelona în La Liga, două dintre cele mai mari echipe din istoria fotbalului. Bookmakerii ne pun la dispoziție, în general, cote pariuri echilibrate la un astfel de meci, în special la jocurile disputate pe teren neutru.

 • Real Madrid primește o cotă de 2.65
 • Barcelona o cotă de 3.10
 • Egalul 2.90

Cotele pentru pariul Draw No Bet vor fi la fel de echilibrate, precum cele menționate mai sus. Astfel, la DNB vom avea astfel:

 • Real Madrid 1.80
 • Barcelona 2.00

Dacă tot nu ai înțeles ce înseamnă DNB la pariuri îți vom explica altfel. Să zicem că pariem 100 de lei pe Real Madrid și 100 de lei pe Barcelona:

 • Dacă pariem 100 de lei pe Real Madrid vom avea câștigul 180
 • Dacă pariem 100 de lei pe Barcelona vom avea șansa unui câștig de 200 de lei
 • La egal pariul este nul și primim toți banii înapoi.

Opțiunea de pariuri draw no bet, tot mai utilizată

DNB este o opțiune de pariere tot mai des utilizată. La acest tip de pariu șansele de câștig sunt mult mai mari, deoarece încă de la start ai șanse mai mari.

Cu DNB pariuri șansele tale matematice pentru a câștiga sunt de 50%. Dacă mizezi pe pronosticuri de tip 1X2, șansele matematice sunt de 33% pentru a câștiga. Diferența de 17 procente i-a determinat pe tot mai mulți pariori să se reorienteze către DNB.

DNB pariuri îți schimbă câștigul pe bilete cu mai multe meciuri

Dacă mizezi pe un singur meci de tipul DNB pariuri și partida se încheie la egalitate primești miza înapoi, dar ce se întâmplă dacă ai mai multe meciuri pe bilet? În cazul în care ai mai multe meciuri pe un bilet, iar un meci are pronosticul DNB și se termină egal, atunci câștigul tău va fi unul mai mic.

Exemplu:

Ai un bilet cu 5 evenimente și o cotă finală de 10.00 plasat cu 100 de lei. Tu în mod normal câștigi 1000 de lei, dar ai pe bilet o cotă de 2.00 la un meci DNB care se încheie la egalitate.

În acest caz cota de 2.00 este eliminată de pe bilet și tu vei avea câștigul de 500 de lei.

DNB (draw no bet) are denumiri diferite la casele de pariuri

Casele de pariuri folosesc și alte denumiri pentru draw no bet pariuri. Unele scriu detaliat ce înseamnă DNB la pariuri, în timp ce altele utilizează o simplă prescurtare.

 • Betfair Sport – Pariu fără egal;
 • Betano pariuri – Nici un pariu pe egal;
 • NetBet Sport – Miză rambursată pentru egal;
 • Sportingbet – 1 2 pariu special;
 • Unibet pariuri sportive – 1 2 (Mizele vor fi returnate dacă se termină egal);
 • DNB1 sau DNB2 la Superbet;

Cât de mult scade cota dacă folosim DNB Bet

Cota la DNB scade în funcție de câte este de mare la solist. Cu cât este cota mai mare la solist, cu atât scade mai mult în momentul în care alegem draw no bet pariuri. Pentru a realiza diferențele, noi ți-am pregătit câteva exemple.

 • Cotă de 1.83 la „solist” se transformă în 1.30 pentru DNB pariuri
 • Cotă de 2.95 la „solist” se transformă în 2.02 pentru DNB
 • Cotă de 4.25 la „solist” se transformă în 3.05 pentru DNB
 • Cotă de 5.76 la „solist” se transformă în 4.00 pentru DNB
 • Cotă de 7.50 la „solist” se transformă în 5.25 pentru DNB1 sau DNB2.

Opțiunea DNB pariuri nu există la toate sporturile

Acest tip de pariu nu este disponibil pentru toate sporturile. La tenis, volei, sporturile cu motor este exclusă o astfel de variantă. Bineînțeles, opțiunea DNB1 sau DNB2 pariuri este cel mai des întâlnită la fotbal. La anumite meciuri de baschet, handbal sau hochei regăsim acest pronostic.

Totuși, acest pronostic sportiv este mai des întâlnit la competițiile europene. Americanii au o regulă prin care meciurile din sporturile majore (NHL, NBA, MLB, NFL) nu se pot termina la egalitate. La competițiile menționate mai sus sunt folosite mai des variantele „Câștigă meciul cu tot cu prelungiri și lovituri de departajare”.

Concluzie draw no bet pariuri

Draw no bet (DNB pariuri) este o opțiune de pariuri ideală pentru meciurile de fotbal. Dacă te mulțumești cu o cotă mai mică, dar mai sigură atunci asta este varianta pe care trebuie să mergi. În momentul în care vrei să pariezi pe un meci și ai câteva semne de întrebare pentru pronosticul „solist” poți opta pentru DNB.

Un pronostic DNB pariuri îți poate scădea cota pe un bilet cu mai multe evenimente, dar mai bine un câștig mic, decât un bilet pierdut. Este doar una dintre stategiile de pariere pe care le poți aplica. Așa cum am zis și mai sus, la rubrica de Ghid Pariuri găsești multe alte articole esențiale pentru un parior câștigător.

Dacă ți-a plăcut analiza noastră despre DNB pariuri, noi te așteptăm în continuare pe site-ul nostru pentru a fi la curent cu toate noutățile. Pe BETuri.ro poți să citești și recenzii ale caselor de pariuri, dar și articole pentru cele mai interesante meciuri ale zilei. Ai ponturi pariuri gratis zi de zi, dar și oferte de top de care poți profita! Sunt multe motive pentru care să revii zilnic pe BETuri.ro. Aici te vrem mereu informat, inspirat, câștigător!