Campionatul Braziliei - Ponturi Fotbal Serie A Brasileiro

Brazilia, regina absolută a fotbalului spectacol. Brazilia, magie pe teren. Brazilia, o forță de necontestat a sportului rege! Fotbalul modern nu ar fi ceea ce este astăzi fără contribuția Braziliei. Fotbalul de care ne-am îndrăgostit cu toții înseamnă Pele, Socrates, Romario, Ronaldinho sau Ronaldo. Astfel, ne propunem să îți oferim analize și avancronici pentru cele mai tari meciuri din campionatul Braziliei. Dacă vrei să afli mai multe despre Brazilia Serie A, dar și dacă vrei să afli care sunt super-fotbaliștii de mâine, nu rata avancronicile derbiurilor din campionatul Braziliei de pe BETuri!

sport recife corinthians
Campeonato Brasileiro Série A
09.10.2021
Arena Pernambuco
Sport Recife – Corinthians – Pronosticuri Brazilia Serie A – 09.10.2021
Andrei ReF
7 octombrie 2021

Sport Recife – Corinthians, un duel ce le găsește pe combatante în zone total diferite. Vom avea parte de un meci care pune în față două echipe cu obiective diametral opuse. Recife, reprezentanta statului Pernambuco în Serie A Brazilia, se află foarte aproape de retrogradare. Totuși, performanțele recente par să ne ofere semnale cum că […]

sao polo santos
Campeonato Brasileiro Série A
08.10.2021
Morumbi
Sao Paulo – Santos – Pronosticuri Brazilia Serie A – 08.10.2021
Andrei ReF
6 octombrie 2021

Sao Paulo – Santos, un meci cu încărcătură pentru suporterii celor două echipe, un joc clasic al Campeonato Paulista. Serie A Brazilia continuă, chiar dacă ne aflăm în pauza de jocuri internaționale. În noaptea de joi spre vineri ne așteaptă un meci inter-cluburi sud-american. A treia echipă ca număr de fani în Brazilia primește vizita […]

Fotbal Brazilia Serie A – Campionatul Braziliei – Brazilia Liga 1

Campionatul Braziliei nu are o istorie atât de veche precum alte competiții fotbalistice. Datorită dimensiunilor geografice ale Braziliei a fost greu de realizat un campionat general, o competiție în care echipele braziliene să evolueze împreună.

Astfel, până în 1959 nu a existat o competiție generală. Campionatul Braziliei așa cum îl cunoaștem în ziua de azi a existat sub forma unor competiții regionale. Cu timpul, însă, a devenit mai accesibil pentru echipe din state ca Bahia sau Goias să se înfrunte cu cluburi din Rio de Janeiro sau Minas Gerais. Mijloacele de transport au evoluat, iar astfel a devenit posibilă crearea unei competiții complete, un campionat
total.

Din 1959, Taca Brasil a devenit campionatul Braziliei. La prima ediție au participat:

 • ABC (Natal), Atletico Mineiro (Belo Horizonte)
 • Atletico Paranaense (Curitiba)
 • Auto Esporte Clube (Joao Pessoa)
 • Bahia (Salvador), Ceara (Fortaleza)
 • CSA (Maceio)
 • Ferroviario (Sao Luis)
 • Gremio (Porto Alegre)
 • Hercillo Luz (Tubarao)
 • Manufatora (Niteroi)
 • Rio Branco (Vitoria)
 • Santos (Santos)
 • Sport Recife (Recife)
 • Tuna Loso (Belem)
 • Vasco da Gama (Rio de Janeiro)

Toate aceste echipe s-au calificat pentru Campionatul Braziliei – Taca Brasil câștigând competițiile regionale în care au evoluat. Gremio s-a prezentat în calitate de câștigătoare a Campeonato Gaucho, în timp ce Santos a participat în calitate de învingătoare a Campeonato Paulista. Taca Brasil a constat în meciuri desfășurate sub programul specific unei cupe, o Cupă a Braziliei. Din nou, criteriul principal de distribuire a meciurilor a fost cel geografic. În finala s-au întâlnit Santos și Bahia, iar câștigătoarea s-a stabilit abia după disputarea a 3 jocuri (2 victorii pentru Bahia și un meci câștigat de Santos).

Până în 1971, acesta a fost modul de desfășurare a unei competiții care să implice cluburi din toate regiunile Braziliei. Au existat diferite reorganizări la nivel regional, însă nu s-au produs schimbări majore la nivel structural. Includem aici și Torneio Roberto Gomes Pedrosa.

Brazilia Meciuri – Liga 1 Brazilia

Totuși, după mai bine de un deceniu de Taca Brasil s-a consemnat trecerea la o nouă competiție Campeonato Brasileiro (Campionatul Braziliei – Campionatul Brazilian) sau doar Serie A Brazilia, așa cum o cunoaștem astăzi. Această evoluție se datorează și victoriei Braziliei de la Campionatul Mondial de Fotbal din Mexic (1970). Suflarea fotbalului brazilian a simțit că este nevoie de un progres, a simțit că fotbalul brazilian poate conta mai mult pe plan internațional dacă există o susținere mai puternică pe plan intern.

Campionatele regionale s-au păstrat până în ziua de azi, însă existența Serie A Brazilia propune lupta celor mai tari echipe, indiferent de zona din care provin. Timpul ne-a confirmat că Brazilia a devenit o forță în lume. Într-adevăr, brazilienii sunt născuți pentru fotbal iar fotbalul devine un sport mai frumos atunci când este jucat de aceștia.

Campionatul Braziliei – Liga Braziliană

Odată cu timpul, competiția internă de fotbal a Braziliei a evoluat. De asemenea, în tot acest timp au început să se remarce câteva echipe favorite la câștigarea trofeului. În următoarele rânduri ne propunem să facem o scurtă prezentare a celor mai titrate echipe din campionatul Braziliei. Să începem!

 • Cea mai titrată echipă din fotbalul brazilian este Palmeiras din Sao Paulo (10 titluri și 4 locuri 2). Fondat în 1914, Palmeiras este una dintre cele mai populare echipe din campionatul Braziliei. Alb-verzii sunt cunoscuți și sub numele de Palestra (prima denumire a echipei fiind Palestra Italia, grație originilor italiene ale fondatorilor), Verdao sau Alviverde. Principalii rivali ai lui Palmeiras în meciuri Brazilia sunt Corinthians (Derby Paulista), dar și cluburile Sao Paulo și Santos. Rivaldo a jucat pentru Palmeiras. Cafu sau Gabi Jesus sunt alți jucători brazilieni marca Palmeiras.
 • Pe locul 2 ca număr de titluri în campionatul Braziliei este Santos din Santos, Sao Paulo (8 titluri și 8 locuri 2). Clubul a fost fondat în aprilie 1912 și este unul dintre emblemele fotbalului din Brazilia. Legendarul Pele este simbolul echipei din Sao Paulo. Santos are rivalitate cu Corinthians, Palmeiras și Sao Paulo.
 • Corinthians încheie podiumul celor mai de succes echipe din Serie A Brazilia (7 titluri și 3 locuri 2). Timao sau Time do Povo sunt unul dintre cele mai iubite cluburi în Brazilia. Fondat în 1910, Corinthians strânge în prezent peste 30 milioane de fani brazilieni. Derby Paulista (Palmeiras), Classico Majestoso (Sao Paulo) și Classico Alvinegro (Santos) sunt meciurile de foc pentru fanii Corinthians.
 • Flamengo sau Rubo-Negro este cea mai titrată echipă din Rio de Janeiro. Flamengo a fost fondat în 1895, ca și club de vâslit. Totuși, primul meci de fotbal oficial a avut loc abia în 1912 pentru Rubo-Negro. În clasamentul all-time, Flamengo a adunat 7 campionate și 2 prezențe pe locul 2. Flamengo joacă pe legendarul Maracana. Clubul se poate mândri cu faptul că nu a retrogradat vreodată din Brazilia Serie A, dar și cu cei mai numeroși fani. Peste 40 milioane de brazilieni sunt suporterii echipei din Rio. Rivalii acestora sunt celelalte mari echipe din Rio de Janeiro: Fluminense (Derby-ul Fla-Flu), Vasco da Gama și Botafogo.

Brazilia Serie A – Fotbal Brazilia

Rămâi alături de noi dacă dorești să pătrunzi în spectacolul fotbalului brazilian. Avancronicile noastre vor avea ponturi meciuri Brazilia, iar pe site poți să găsești tot ce te interesează din Clasament Brazilia (clasamentul general, statistici de joc pentru Liga 1 Brazilia, dar și golgheterii din Campionatul Braziliei). Ponturi Brazilia Serie A, o nouă misiune frumoasă pe care ne propunem să o ducem la bun sfârșit. Fii cu ochii pe cele mai fresh ponturi pariuri. Alătură-te grupurilor noastre de Facebook și Telegram BETuri și pregătește-te de Joga Bonito!