Nimerește rezultatele meciurilor și poți câștiga:

euro premii

Nimerește rezultatele meciurilor și poți câștiga:

euro premii

Nimerește rezultatele meciurilor și poți câștiga:

euro premii

Nimerește rezultatele meciurilor și poți câștiga:

euro premii

Nimerește rezultatele meciurilor și poți câștiga:

euro premii

Nimerește rezultatele meciurilor și poți câștiga:

euro premii

Nimerește rezultatele meciurilor și poți câștiga:

euro premii

Nimerește rezultatele meciurilor și poți câștiga:

euro premii

Nimerește rezultatele meciurilor și poți câștiga:

euro premii

Nimerește rezultatele meciurilor și poți câștiga:

euro premii

Nimerește rezultatele meciurilor și poți câștiga:

euro premii

Nimerește rezultatele meciurilor și poți câștiga:

euro premii

Nimerește rezultatele meciurilor și poți câștiga:

euro premii

Nimerește rezultatele meciurilor și poți câștiga:

euro premii

Nimerește rezultatele meciurilor și poți câștiga:

euro premii

Nimerește rezultatele meciurilor și poți câștiga:

euro premii
gestionarea banilor

Bankroll management – Cum să-ți gestionezi banii la pariuri sportive?

Autor: Cristi Geiger
Ultimul update pe: 1 ianuarie 1970
5/5 - (1 vote)

Sunt multe skilluri pe care un parior e nevoie să le posede, asta pentru a avea succes pe termen mediu și lung. Vorbim aici ce capacitatea de analiză și de sinteză (să știi să alegi meciurile acelea care pot face diferența în contul tău), vorbim de inspirația în a alege meciurile potrivite, vorbim însă și despre o modalitate eficientă de a gestiona banii pe care dorești să investești în pariuri sportive. Mulți experți consideră gestionarea banilor drept cel mai important aspect al unei strategii pe termen mediu și lung la pariuri sportive online, dar nu numai. Așadar, să vedem despre ce este vorba aici, în acest nou articol din rubrica noastră de Ghid Pariuri.

Introducere – de ce ai nevoie de gestionarea banilor la pariuri sportive?

Vorbim practic de faptul că tu vei fi în control în fiecare clipă, știind cât urmează să pariezi pe următorul derby din Premier League și fiind conștient de faptul că bugetul este bine stabilit, iar nimic nu este lăsat la voia întâmplării. Un alt motiv pentru care e bine să înțelegi cât de important este managementul banilor tăi este acela care se referă la pariuri ca la o formă de investiție. Nimeni nu-și dorește să piardă bani, cu atât mai mult să piardă sume de bani importante dintr-o activitate atât de distractivă. Diferența dintre un jucător obișnuit și un campion al pariurilor se face la modul în care fiecare dintre aceste două categorii se apleacă asupra filosofiei.

Jucătorul obișnuit va vorbi constant despre pierderi asumate, însă campionul pariurilor se va referi la fiecare bet ca la o investiție, investiție care mai târziu va genera profituri. Strategia de bankroll management se aplică atât în cazul biletelor de timp single, cât și în cazul unor combo-uri mai complex. Nici pariurile sistem nu vor fi o excepție în gestionarea banilor în mod eficient la pariuri sportive. În cele ce urmează, vin câteva idei care să te ajute să ai un randament bun al investiției tale, indiferent că e vorba de pariuri pre-live, live, antepost sau că folosești cash-out.

Managementul banilor – care sunt pașii pe care trebuie să îi urmezi – Bani din pariuri

E o chestiune de bază pentru a reuși în lumea gamblingului. Managementul banilor are trei dimensiuni, pe care le dezbatem în continuare:

 • stabilirea băncii principale și împărțirea ei în mai multe părți;
 • stabilirea unui target realist;
 • stabilirea sumei pe care să o pariezi – pariuri single și pariuri multiple;

Dacă dispui de exemplu de 2.000 de lei, o idee bună ar fi aceea de a împărți banii în zece părți egale de 200 de lei. După atingerea targetului propus inițiale, vine momentul să reîmparți noua bancă principală în 10 părţi egale (după de ai pus deoparte o sumă de bani care să-ți să securizeze o margine de profită). Nu te speria dacă ai pierdut prima mini-bancă, pentru că mai ai alte 9 la dispoziţie pentru a reuși. Iată un rezumat al gestionării banilor pe schema propusă:

 • Banca principală: 2.000 RON;
 • Număr mini-banci: 10;
 • Mini-banca: 200 RON;

Continuăm cu stabilirea targetului realist, care poate fi de exemplu 50% din fiecare mini-bancă. Practic, la 200 de lei mini-banca, te vei opri la 100 de lei profit în ziua respectivă. Practic, când vei trage linie cu gestionarea banilor tăi, nou bancă va fi de 2.100, cu 100 de lei mai mult decât anterior. Practic, fiecare sub-bancă va fi de 210 lei în loc de 200 de lei.

Fiecare va alege pentru sine strategia și bankroll managementul respectiv. Vorbim de alegeri proprii fiecărui jucător, important este însă să te ții de propriile standarde pe care și le-ai propus. Acum să vedem cum faci bani din pariuri sportive!

Bankroll management, pariuri single vs pariuri multiple. Ce tactică abordăm

Iată câteva sfaturi pariuri utile, pe care să le aplicăm în cazul în care jucăm single sau combo. Vom începe cu o abordare utilă pentru pariurile unice de pe bilet:

 • Cotele de sub 1,20 nu prea se recomandă în afara tacticii Easy-Money. E păcat să pierzi o sumă importantă (miza) pentru o margine de profit atât de mică. Chiar dacă în nouă meciuri nu vei păți acest lucru, poți ajunge să regreți decizia luată pentru al zecelea pariu;
 • O recomandare importantă ar fi aceea de a miza între 1% și 15% pe cotele cuprinse în intervalul 1,20-1,60;
 • Gestionarea banilor are o altă poveste în intervalul 1,60-2,20, unde recomandăm un procent de maxim 7% din totalul băncii;
 • Ne rămân cotele de peste 2,20, unde nu vei depăși 5% din totalul băncii, asta dacă vrei un bankroll management eficient.
 • Cotele fanteziste și extrem de norocoase (dar atât de rare) nu trebuie să fie un focus pentru jocul tău. Cotele de peste 10 nu vor cuprinde mai mult de 1% din totalul băncii.

Pentru combo-uri e nevoie de o altă abordare în managementul banilor de la pariuri sportive. Iată lista noastră de sugestii de gestionare a banilor în acest caz:

 • Sunt de evitat bombele, cu cote ce depășesc 50-60. Se recomandă 2-4 partide pe biletul multiplu, care să însumeze cote de maximul 2,50-4,00.
 • Pentru un sistem cu cote de 2,50-4,00 se recomandă folosirea unui procent al băncii de maximum 10%. Există chiar posibilitatea de a fi pe o margine de profit la 3-4 combo-uri pe roșu și unul singur pe verde.
 • Pe cote cuprinse între 4,00 și 8,00, ponderea este de 7% maximum.
 • Pe cote cuprinse între 8,00 și 20,00, ponderea este de 2% maximum, pentru a evita riscuri inutile;
 • Pe bombe de peste 20, nu se recomandă mize mai mari de 1% din totalul băncii tale inițiale.

Strategii eficiente care lucrează cu gestionarea banilor în mod eficient – Bani din pariuri sportive

Deși ne-am mai lovit în mod constant de strategii de pariere, credem că niciodată nu e târziu să revenim punctual la ele. Gestionarea banilor se foarte bună cu Martingale Fibonacci sau Easy Money. Dar să le luăm pe rând și să vedem cum putem folosi gestionarea banilor prin aceste metode.

Un cuvânt foarte important din vocabularul jucătorului de pariuri, mai ales când vine vorba de mediul online, este pragmatismul. Deși am mai discutat despre aceste cinci idei, e timpul ca aici să le punem foarte clar în context.

Martingale – Cum să faci bani din pariuri sportive

Cum să faci bani din pariuri sportive? Iată o variantă. Această strategie se construiește prin dublarea mizei, asta în condițiile unor pariuri pierdute. E important să joci Martingale pe cote mai mari de 2,00. Trebuie să ținem cont de numărul maxim de pași pe care dorim să îi facem, dar și bankroll management. O strategie în cinci pași este de forma: X, 2X, 4X, 8X, 16X, unde e X e miza ta inițială, suma standard de la care pleacă pariurile tale. În total, pentru suita de pariuri Martingale vom avea de 31 de ori suma pariată.

Alegem un buget inițial de 1.550 pentru a exemplifica Martingale-ul în cinci pași pentru metoda de gestionare a banilor. Alegem pariuri la cotă 3, X-uri din Liga 1 românească.

 • Pasul 1 : 50 RON
 • Pasul 2 : 100 RON
 • Pasul 3 : 200 RON
 • Pasul 4 : 400 RON
 • Pasul 5 : 800 RON

O bancă cu șapte pași ar necesita un buget semnificativ de 63.500 de lei. Martingale poate fi o opțiune riscantă pentru bankroll management, nefiind total imposibil să prinzi cinci pariuri pierdute consecutiv.

Gestionarea banilor – Șirul lui Fibonacci – Cum faci bani din pariuri online

O idee ceva mai bună decât Martingale pentru managementul banilor este strategia bazată pe Șirul lui Fibonacci. Se va crește miza la fiecare bilet pierdut. Suma aruncată în joc va fi egală cu suma precedentelor două mize. O strategie eficientă merge pe cote de peste 3,00 (se vor găsi foarte multe opțiuni în ofertele extensive ale bookmakerilor). Iată cum arată un șir cu șapte pași:

 • Pasul 1 : 100 RON
 • Pasul 2 : 100 RON
 • Pasul 3 : 200 RON
 • Pasul 4 : 500 RON
 • Pasul 5 : 800 RON
 • Pasul 6: 1.300 RON
 • Pasul 7: 2.100 RON

Banca totală pentru Fibonacci în șapte pași este de 5.300 de lei. Dacă ești inspirat în alegerile tale, Fibonacci va fi mai eficient decât Martingale.

Strategia Easy Money – Gestionarea banilor

Dacă nu-ți place riscul, dar totuși mergi all-in, atunci Easy Money este pentru tine. Important pentru gestionarea banilor tăi este să eviți acele surprize (de exemplu un egal al Barcelonei acasă cu o echipă precum Cadiz, la o cotă în jur de 1,10) care pot conduce la pierderea întregii bănci. Cum ar fi totuși dacă ai trata acest sistem din perspectiva managementului banilor, cu o bancă împărțită în patru părți egale?

Dacă nu te aștepți la minuni peste noapte, gestionarea banilor te poate ajuta foarte mult. Mergi pe Easy Money în mod curajos până la dublarea sumei, apoi profitul îl poți pune deoparte. Și îți mai rămân alte trei părți (75% din bankroll) pe care îl poți folosi în mod asemănător).

Pragmatic despre money management la pariuri sportive. Cinci super-idei care vor face diferența (1-3)

Iată acum, pe scurt, o parte din ideile de bază de care trebuie să ții cont pentru un money management cât mai bun la pariuri sportive. Ține cont de asta dacă vrei să faci bani din pariuri sportive!

Ideea #1: Profită de miza fixă și de avantajele pe care aceasta le aduce aceasta în gestionarea banilor

Dacă ai un buget de 1.000 de lei, atunci ar fi bine să împarți banca ta mize fixe care să nu depășească între 2 și 5% din total. Asta se traduce în pariuri cuprinse între 20 și 50 de lei. Ai un avantaj extraordinar că vei paria într-un mod consistent pe cote care te pot ajuta să faci profit. Pariorii experimentați nu vor fenta niciodată bankroll management.

Ideea #2: Utilizarea unui procent din banca de pariuri pe care o ai la dispoziția ta – Cum să faci bani din pariuri

Vei ține mereu cont de faptul că banca ta va crește, nu va rămâne mereu la fel. Astfel, cu două-trei pariuri pe verde în mod consecutiv poți ajunge de exemplu la o bancă de 1.500 de lei, asta după ce ai securizat o parte din profit, punându-l deoparte. Managementul banilor, pentru pariuri ce reprezintă 2-5% din bancă, va deveni în acest caz operabil cu pariuri de 30 până la 75 de lei. Ca să funcționeze acest joc la pariuri sportive ai nevoie de răbdare, acuratețe și atenție. Niciun pas greșit nu va fi permis.

Ideea #3: Când apare o oportunitate, mergi cu un procent considerabil – Bani din pariuri

Vorbim în cazul acesta de alegeri foarte precise, dar și de parierea continuă a sumei. La 1.000 de lei, poți construi un joc cu etapa din Campionatul Spaniei, în care lansezi dintr-un foc opt pariuri de 25 de lei. Dacă vei reuși de exemplu să dublezi suma, o regulă de aur în gestionarea banilor spune să retragi jumătate, iar cealaltă jumătate să o reintegrezi în sistem. Cu banii aceia poți deschide un cont de economii sau poți face un cadou frumos persoanei iubite sau familiei.

Pragmatic despre money management la pariuri sportive. Cinci super-idei care vor face diferența (4-5)

Alte două idei numai bune pentru tine în drumul spre o gestionare corespunzătoare a banilor la pariuri sportive.

Ideea #4: Găsește acel echilibru între pariatul pe LIVE și cel pe prelive

Managementul banilor se duce mult mai ușor pe apa sâmbetei atunci când insiști pe anumite variante din jocul live. Un exemplu în acest sens ar fi strategia contra serviciului (break-uri) în tenisul feminin sau cea pe următorul gol într-un meci de fotbal. Tentația all-inului este mare și poți comite ușor erori care să-ți aducă aproape niște decizii pripite. De aceea, recomandăm o strategie care să îmbine în mod armonios live-ul cu prelive-ul. Cu pariurile de dinainte de fluierul de început vei putea evita fluctuația exagerată a cotelor, de care te poți lovi constant în modul de joc live. Fluctuații mai mici înseamnă o gestionare a banilor mult mai sănătoasă și cu mult mai puține emoții.

Ideea #5: Folosim și strategiile care încurajează miza progresivă?

Cred că îți sună cunoscut Fibonacci, Martingale. Ele reprezintă progresii cu număr diferit de pași. Miza se mărește proporțional în aceste variante de pariere, asta pentru a acoperi găurile pierderilor și a sta totuși într-o zonă cu margine de câștig la pariuri sportive. Se merge pe ideea că la un moment dat se va petrece evenimentul pe care ai tot pierdut prin această eroare a jucătorului. Până la urmă și tacticile progresive sunt tot matematică pură, care funcționează foarte bine cu managementul banilor. Important aici este să știi când să te oprești, și asta are legătură tot cu gestionarea banilor într-o formă eficientă.

E bine să ții cont de toate aceste sfaturi, însă important este să-ți păstrezi calmul și să nu mărești de exemplu plafonul per pariul plasat, dacă nu ești 100% pregătit. De asemenea, bankroll management nu are voie să se amestece cu emoțiile inerente unora dintre marile partide de fotbal, tenis sau baschet.

Cum facem față pierderilor și câștigurilor cu managementul banilor – Bani din pariuri

Chiar dacă nu ne dorim întotdeauna, ne putem trezi cu serii ceva mai lungi de pariuri pierzătoare și, câteodată, de bilete doar câștigătoare. În acest caz ai nevoie de un bankroll management solid. Acesta are rolul să-ț stabilească propriile limite de pierdere, dar și propriile limite de câștig. Este important să nu rectificăm bugetul lunar cu sume suplimentare. Asta ar putea să producă afectarea concretă a confortului de zi cu zi.

Să alegem un exemplu concret pentru gestionarea banilor, pentru a înțelege mai bine principiul. Mergem în situația propusă pe o bancă zilnică de 100 de lei, cu o marjă de pierdere sau câștig de 50%. În acest caz, atunci când acumulezi pierderi sau câștiguri de 50 de lei în ziua respectivă, vei alege să te oprești pur și simplu din activitatea de pariere. Această bună practică este foarte utilă mai ales pentru cei care joacă în special live.

Pentru cei care pariază prelive, managementul banilor poate fi ajustat săptămânal, astfel încât bugetul lunar să nu fie epuizat în doar câteva zile de la debutul campaniei de pariuri.

Disciplina și autocontrolul definesc un jucător pasionat și responsabil și construiesc gestionarea banilor în mod eficient. Răbdarea este un alt punct nevralgic, fără de care nu poți reuși niciodată cu adevărat în lumea pariurilor sportive.

Concluzii – alte soluții în afară de bankroll management nu există

Sperăm că ți-am răspuns la toate întrebările ce țin de managementul banilor și că, dacă o făceai, nu vei mai juca haotic. E important să ții cont de faptul că pariurile sportive online trebuie privite ca o formă de investiție. Gestionarea banilor la pariuri sportive va fi privită de profesioniști ca o formă de investiție, din care să rezulte un profit mai mic sau mai însemnat. Aruncă o privire și peste articolul referitor la strategia Șirul lui Fibonacci! Rămâne doar să pui în aplicare aceste principii sănătoase pe care le-am redat în acest material. Iar pentru inspirație, îți recomandăm să vii alături de noi pe canalul de Telegram BETuri!