bilete pariuri

Tipuri de bilete pariuri – Categorii & informații

Autor: Andrei Serban
Ultimul update pe: 1 ianuarie 1970
1/5 - (1 vote)

Deși cu toții pariem, majoritatea pariorilor casual din România și străinătate preferă să nu se complice în alegerea opțiunilor de pariere. Se optează, în general, pentru cele mai simple variante de bilete pariuri.

Fie că îți alcătuiești biletul zilei dintr-o singură cotă, fie că preferi bilete care conțin 20 de pronosticuri sportive și au mize mici, acest material îți va fi de mare ajutor. Și poate vei opta, de ce nu, pe un nou stil de pariere.

Principalele tipuri de bilete pariuri

Pentru început, vom trece în revistă cele cinci mari tipuri bilete pariuri sportive. Fără a intra prea mult în detalii, acestea sunt:

 • Bilete pariuri single: Pe acest tip de bilet regăsim o singură variantă de pariere.
 • Bilete pariuri combinate: Conține două sau mai multe pronosticuri.
 • Bilete pariuri sportive simple: Conține două sau mai multe pronosticuri. Este câștigător doar în cazul în care toate aceste pronosticuri sunt bifate.
 • Bilete pariuri sistem: Conține două sau mai multe pronosticuri. Poate fi câștigător și fără ca toate pronosticurile să fie bifate.
 • Bilete pariuri în baze: Este cel mai complex tip de bilete. Acesta conține atât variante de pronosticuri sigure (care trebuie să fie neapărat câștigătoare), dar și alte variante ce sunt jucate în sistem. Așadar, biletele în baze pot fi câștigătoare doar în cazul în care bifăm pronosticurile sigure.

Joacă zilnic biletul zilei pariuri sportive de pe BETuri.ro pentru profit!

Tipuri bilete pariuri single

Acest tip de bilete conține o singură variantă de pariere. În sistemul de cote european, câștigul se calculează înmulțind cota evenimentului cu miza pariată.

Exemplu: Presupunem că vom paria 100 lei pe victoria Craiovei în meciul de acasă cu UTA Arad ca pont fotbal Romania. Această variantă are cota 1,53 oferită de cei la Casa Pariurilor Online. Dacă acest pariu va fi câștigător, ne vom alege cu 153 lei (100 lei miza * Cota 1,53 pentru victorie U Craiova = 153 lei).

Biletul zilei fotbal single

bilete pariuri single

Bilete pariuri astazi combo

În acest tip de pariere, se vor selecta mai multe pronosticuri pe același bilet de pariuri. Cota totală este obținută prin înmulțirea mizei și a tuturor cotelor selectate.

Foarte important! Dacă nu jucăm bilete cu sistem, în cazul în care un singur pronostic de pe bilet nu este câștigător, aceste bilete pariuri sportive sunt pierdute. Dacă avem un bilet multiplu cu 10 variante dintre care reușim să bifăm 9 câștigătoare, biletul nu este câștigător. La fel se întâmplă și în cazul în care avem un singur eveniment pierzător, dar și în cazul în care suntem scoși de 2,3,4 ș.a.m.d pronosticuri 1X2.

Exemplu: Presupunem că vom paria 100 lei pe victoria Craiovei pe teren propriu cu UTA. În același timp, mizăm și pe un GG (Ambele Marchează) la meciul lui Real Madrid cu Atalanta, din Champions League. Mai adăugăm două selecții din Championship. Astfel, pentru a câștiga, avem nevoie ca toate aceste pronosticuri sportive să se adeverească. După cum am spus, câștigul se calculează prin înmulțirea mizei cu toate cotele de pe bilet. În acest caz, câștigul nostru la o miză de 100 de lei va fi 778 lei. Vorbim despre un profit de 678 lei (100 lei miza * 1,53 Cota victorie Craiova * 1,50 Cota GG Real Madrid * 2.16 pentru Roterham – Watford 2 & Sub 3,5 goluri * 1.57 pentru PSF X la Cardiff – Stoke = 778 lei).

Biletul combo pe fotbal – Exemplu

bilete pariuri combo

Poate nu-ți sună cunoscuți mulți dintre termenii folosiți? Apelează cu încredere la dex pariuri sportive de pe BETuri.ro!

Avantaje bilete pariuri single

Principalul avantaj al biletelor single îl constituie faptul că sunt cele mai ușor de câștigat. Avem nevoie de un singur pronostic câștigător. Acest tip de pariere este preferat în special de cei care joacă într-un mod profesionist. Ei folosesc anumite strategii pariuri sau mizează sume mari.

Deși cota este evident mai mică decât în cazul în care am selecta mai multe evenimente pe un bilet, depindem de un singur pariu. Acesta poate fi analizat în profunzime. Astfel, nu vom paria doar de dragul de a adăuga cât mai multe meciuri pe un bilet pariuri online, cu speranța falsă a unei îmbogățiri rapide.

Dezavantaje bilete pariuri online single

După cum am menționat anterior, principalul dezavantaj al acestui tip de bilete pariuri sportive este dat de faptul că nu vom beneficia de o cotă prea mare pentru ele. Totuși, fie că mizăm 100 lei pe cota 2 a zilei sau pariem 2 lei pe un bilet cu cota de 100, câștigul va fi același. Ba mai mult, șansele sunt infinit mai mari de a bifa biletul zilei cota 2.

De asemenea, fără o strategie corectă și un echilibru mental care să ne permită să nu aruncăm toți banii din bancă pe câteva bilete, acest tip de bilete se poate dovedi falimentar. Nu uita niciodată, pariază doar cât îți permiți să pierzi!

Avantaje bilete pariuri combo

Unul dintre avantajele biletelor multiple este faptul că putem alcătui un bilet cota mare. Iar mulți preferă să joace în acest mod, în speranța unui profit mare și rapid.

Deși uneori se dovedește a fi o utopie, marele câștig poate veni totuși când te aștepți mai puțin. Totuși, pentru siguranța banilor tăi, îți recomandăm să fii cumpătat și să pariezi doar atât cât îți permiti. În plus, nu uita să consulți ghidul nostru de pariere pentru a găsi multe strategii interesante, inclusiv despre gestionarea banilor!

Dezavantaje bilete pariuri combo

Dezavantajele acestor tipuri de bilete este ușor de dedus din ceea ce am menționat anterior. Fără o strategie aplicată corect și fără un echilibru mental care să ne permită să alegem mizele corect raportate la bugetul nostru, ne putem duce ușor, ușor către faliment.

Iar dacă ne gândim că șansele pentru a prinde o cotă de 1000 sunt de 0,1%, este greu de crezut că vom putea da marea lovitură la pariuri încă din primele bilete depuse la casierie. Iar dacă vrei să afli mai multe despre probabilitatea de a câștiga un bilet, nu uita să consultați și ghidul legat de cotele la pariuri, disponibil la noi pe site, dar și Ghidul de pariere BETuri.

 1. Bilete pariuri online simple – Această variantă de pariuri este în strânsă legătură cu biletele combinate prezentate anterior. Așadar, orice bilet de tip combo care nu are sistem este considerat a fi un bilet simplu!
 2. Biletele pariuri sportive în sistem – Probabil că majoritatea dintre voi ați derulat până la această categorie pentru că este și cea mai interesantă, dar și cea mai puțin cunoscută, cel puțin pe piața din țara noastră.

Bilet sistem versus bilet simplu

După cum am menționat în debutul articolului, biletele în sistem conțin două sau mai multe evenimente. Principala diferență față de biletele simple este aceea că putem câștiga o anumită sumă de bani chiar dacă avem unul sau mai multe pronosticuri pierzătoare. În general, biletele în sistem sunt folosite fie pentru evenimentele ce au cote foarte mari, fie pentru biletele cu multe selecții. Spre exemplu, nu ai vrea ca pe un bilet de 30 meciuri să ai doar unul pierdut și să nu încasezi nimic, nu?

Foarte important! Variantele propuse de anumite case de pariuri prin care îți este atribuită o sumă chiar dacă pierzi anumite pronosticuri de pe bilet nu sunt biletele în sistem! Spre exemplu, unele case licențiate în România încurajează parierea de bilete cu 20 sau mai multe evenimente, iar în cazul în care unul dintre acestea este pierzător, vom primi o anumită sumă. Dar acesta este doar un tip de bonus al unor case, în promoții denumite generic „Pariu Șansă” sau „Pariu Superșansă”. Acestea nu sunt bilete în sistem și nu le luăm în calcul în acest articol! Totuși, poți afla mai multe despre acest tip de oferte al caselor de pariuri consultând ghidurile de pariere disponibile pe site-ul nostru. Recomandăm mai ales cel despre Mega Bonus Dublu Fortuna sau Unibet Combo Booster!

Biletul sistem poate fi soluția câștigătoare

Revenind la tipuri bilete pariuri în sistem, acestea pot avea mai multe variante de câștig, în funcție de varianta aleasă.

Astfel, pentru un bilet cu trei meciuri jucat cu sistemul 2/3 putem avea doar două dintre cele trei pronosticuri câștigătoare pentru a bifa un bilet „verde”. La o miză totală de 150 lei și trei combinații posibile existente, fiecare dintre aceste combinații va avea o miză de 50 lei atribuită.

Exemplu bilete pariuri în sistem 2/3:

 • Ponturi fotbal 1: Cota 2,00
 • Ponturi fotbal 2: Cota 3,00
 • Ponturi fotbal 3: Cota 2,50
 • Varianta 1-2: Pont 1 * Pont 2 * Miza = 2 * 3 * 50 = 300 lei
 • Varianta 1-3: Pont 1 * Pont 3 * Miza = 2 * 2,5 * 50 = 250 lei
 • Varianta 2-3: Pont 2 * Pont 3 * Miza = 3 * 2,5 * 50 = 375 lei

În plus, pe lângă varianta clasică de sistem prezentată mai sus, există și alte tipuri de sisteme ceva mai complexe și greu de înțeles. Despre acestea vom vorbi în continuare.

Tipuri de sisteme

 • Bilete pariuri online tip Trixie – Bilet în sistem cu trei meciuri și patru variante de pariere (trei duble, o triplă)
 • Yankee – Bilet în sistem cu patru meciuri și 11 variante de pariere (șase duble, patru triple și un acumulator)
 • Super Yankee – Bilet în sistem cu cinci meciuri și 26 de variante de pariere (10 duble, 10 triple, cinci cvadruple și un acumulator)
 • Pariul zilei Heinz – Bilet în sistem cu șase meciuri și 57 de variante de pariere (15 duble, 20 triple, 15 cvadruple, șase cvintuple și un acumulator)
 • Bilete pariuri sportive tip Super Heinz – Bilet în sistem cu șapte meciuri și 120 de variante de pariere (21 duble, 35 triple, 35 cvadruple, 21 cvintuple, șapte sextuple și un acumulator)
 • Biletul saptamanii Goliath – Bilet în sistem cu opt meciuri și 247 de variante de pariere (28 duble, 56 triple, 70 cvadruple, 56 cvintuple, 28 sextuple, opt septuple și un acumulator)

Nu uita că ai coduri bilete de-a gata pe site-ul nostru!

Sisteme bilete pariuri la cursele de cai/câini

Pariurile de tip sistem nu sunt folosite doar în pariurile sportive și pe biletele ce conțin selecții din fotbal, tenis, handbal etc. Dacă sunteți pasionați de pariurile pe curse de cai sau de câini, vă vom prezenta în continuare variantele pe care le aveți pentru a vă maximiza șansele de câștig la aceste competiții.

Pentru a putea selecta sisteme pe un bilet la cursele de cai sau de câini, este nevoie să alegem doar pronosticuri din curse diferite. Este destul de logic, dacă ne gândim că acest lucru se întâmplă și la celelalte tipuri de pariuri. Spre exemplu, nu putem pune pe același bilet că în meciul Barcelona – Real Madrid atât Barcelona, cât și Real Madrid vor câștiga. Acestea sunt două pariuri opuse și se anulează reciproc. Citește și despre matched betting!

Tipurile de pariuri pentru curse de cai

Așadar, cele mai cunoscute sisteme folosite pentru cursele de cai sunt următoarele:

 • Trixie 4 Ponturi astăzi – Bilet în sistem ce conține trei pariuri duble și un pariu triple
 • Tricast Pariul zilei – Parierea pe locurile de pe podium în ordinea corectă a acestora
 • Combination Tricast – Mai multe combinații ale tipului de bilet anterior
 • Straight Forecast – Parierea pe primele două locuri într-o cursă în ordinea corectă a acestora
 • Reversed Forecast – Parierea pe primele două locuri într-o cursă în ordine aleatorie
 • Combination Forecast Tipuri bilete – Trei selecții ce conțin șase pariuri. Trebuie ca pe cel puțin unul dintre cele trei bilete să nimerim ordinea corectă a primilor doi clasați în cursă.

Bilete pariuri în bază

Și, în cele din urmă, ajungem și la ultima variantă de bilete pe care o putem juca la casele de pariuri stradale sau online. Biletul în bază conține atât variante de pariere care trebuie obligatoriu să fie câștigătoare, cât și pariuri în sistem.

Bilet pariuri în bază – Componente:

 • Bazele – Sunt acele meciuri care trebuie obligatoriu să fie câștigătoare.
 • Pariurile în sistem – Acestea nu trebuie să fie câștigătoare în totalitate. La fel ca biletele în sistem, câștigul este determinat de variantă aleasă și rezultatul evenimentelor.

Exemplu:

Presupunem că vom juca un bilet la pariuri sportive alcătuit din două meciuri în bază și alte trei în sistem, cu un sistem 2/3. Pentru ca acest bilet să fie câștigător avem nevoie ca ambele baze să fie bifate, dar și cel puțin două dintre pronosticurile în sistem.

Presupunem următoarele cote și o miză totală de 150 lei.

 • Baza 1: Cota 1,80
 • Baza 2: Cota 1,60
 • Sistem 1: Cota 2,00
 • Sistem 2: Cota 2,50
 • Sistem 3: Cota 3,00

Din nou, ca la exemplul cu bilete în sistem, avem trei combinații posibile, după cum urmează:

 • Varianta 1-2: Baza 1 * Baza 2 * Sistem 1 * Sistem 2 * Miza = 1,80 * 1,60 * 2 * 2,5 * 50 = 720 lei
 • Varianta 1-3: Baza 1 * Baza 2 * Sistem 1 * Sistem 3 * Miza = 1,80 * 1,60 * 2 * 3 * 50 = 864 lei
 • Varianta 2-3: Baza 1 * Baza 2 * Sistem 2 * Sistem 3 * Miza = 1,80 * 1,60 * 2,5 * 3 * 50 = 1080 lei

Bazele, esențiale în conceperea pariului

Principalul dezavantaj al acestui tip de bilete îl constituie faptul că putem pierde tot dacă una dintre baze ne trădează. Astfel, chiar daca selectăm un sistem 1/5, dar toate pariurile în sistem sunt bifate, acest lucru este în zadar. Biletul în cauză va fi oricum pierzător.

Pe de altă parte, dacă avem anumite pronosticuri de care suntem siguri și altele asupra cărora planează o anume incertitudine, biletele pariuri în bază sunt perfecte pentru a fi jucate. Citește și despre strategia Easy Money!

Case de pariuri din România ce oferă posibilitatea de a juca bilete sistem sau în baze

Bilete pariuri sistem: Mai toate casele de pariuri licențiate în țara noastră oferă posibilitatea de a juca acest tip de bilete. Chiar dacă sistemele mai complexe nu le găsim peste tot, putem alege din variantele simple de sistem. Pentru lista completă a caselor de pariuri licențiate în România, oferta și bonusurile lor, puteți consulta articolele de pe site-ul nostru.

Bilete pariuri în baze: Aici, lucrurile devin ceva mai complexe. Avem mai multe case de pariuri ce nu oferă posibilitatea de a alege acest tip de bilete. Totuși, printre casele de pariuri unde putem juca bilete în baze se numără Unibet pariuri sportive, 888 sport, Betano, Fortuna, Casa Pariurilor Online, Superbet, Maxbet pariuri sau Sportingbet.

Concluzii

Și în final, după atâtea informații despre diferitele tipuri de bilete la pariuri sportive ce pot fi jucate în România și nu numai, trebuie să reții un lucru simplu. Decizia de a alege un anume tip sau altul îți aparține în totalitate. Nu putem spune care tip de bilete oferă mai multe avantaje sau dezavantaje, fiecare având plusurile sau minusurile sale. Totuși, nu uita să pariezi doar sumele pe care ți le permiți să le pierzi. Nu spera la câștiguri ce te vor transforma într-un multi-milionar! Hai și pe Telegram BETuri pentru extra ponturi! Pariază informat și inspirat zi de zi alături de BETuri.ro!