MotoGP - Tipuri Pariuri & Informații

5/5 - (4 votes)

Motorsportul a devenit din ce în ce mai apreciat în ultima perioadă. Inclusiv în România și inclusiv pentru pariori, care au acum posibilitatea de a alege dintr-o gamă variată de cote, puse la dispoziție de toți operatorii licențiați în țara noastră. Noi am realizat un mic tur al caselor de pariuri și am analizat oferta de pariere pentru MotoGP și clasele inferioare.

ducati
yamaha
MotoGP
06.11.2022
Circuitul Ricardo Tormo
15:00 - Digi Sport 2, Prima Sport 2
ducati
yamaha
MotoGP
23.10.2022
Sepang International Circuit
10:00 - Digi Sport 2, Prima Sport 1
ducati
yamaha
MotoGP
16.10.2022
Philip Island
06:00 - Digi Sport 1, Prima Sport 1
ducati
yamaha
MotoGP
02.10.2022
Chang International Circuit
11:00 - Digi Sport 2, Prima Sport 1
ducati
yamaha
MotoGP
25.09.2022
Twin Ring Motegi
09:00 - Digi Sport 1, Prima Sport 1
ducati
yamaha
MotoGP
18.09.2022
MotorLand Aragon
15:00 - Digi Sport 3, Prima Sport 3
ducati
yamaha
MotoGP
04.09.2022
Circuitul Misano
15:00 - Digi Sport, Prima Sport
ducati
yamaha
MotoGP
21.08.2022
Red Bull Ring
15:00 - Digi Sport 2, Prima Sport 3
ducati
yamaha
MotoGP
26.06.2022
Assen
15:00 - Digi Sport 2, Prima Sport
ducati
yamaha
MotoGP
19.06.2022
Sachsering
15:00 - Digi Sport 1, Prima Sport 1
ducati
yamaha
MotoGP
05.06.2022
Barcelona
15:00 - Digi Sport 2, Prima Sport
ducati
aprilia
MotoGP
29.05.2022
Mugello
15:00 - Digi 2, Prima Sport 3
yamaha
ducati
MotoGP
15.05.2022
Circuitul Bugatti, Le Mans
15:00 - Digi 4, Prima Sport 3
yamaha
pramac
MotoGP
01.05.2022
Angel Nieto
15:00 - Digi 4, Prima Sport 3
pramac
yamaha
MotoGP
24.04.2022
Portimao
15:00 - Digi 4, Prima Sport 3
ktm
ducati
MotoGP
03.04.2022
Autódromo Termas de Río Hondo
21:00 - Digi 4, Look Sport 3

1. Tipuri pariuri MotoGP pre-sezon

Campionul piloților + Clasament MotoGP

Casele de pariuri oferă posibilitatea de a paria pe următorul campion mondial în Motomondialul de viteză. Totuși, pentru că încă nu știm grila de start completă pentru sezonul 2022, dar nici progresul echipelor în perioada de pre-sezon, aceste cote nu sunt încă cunoscute. Despre pariurile antepost poți citi mai multe în secțiunea de Ghid Pariuri.

2. Tipuri pariuri MotoGP în timpul weekendurilor de cursă

Pariuri MotoGP pe câștigătorul cursei

Acesta este probabil cel mai simplu și întâlnit tip de pariu pe motorsport. Dacă pilotul pe care ai pariat va fi primul la final, pontul va fi câștigător. În caz contrar, vei pierde. Spre deosebire de F1, acolo unde, în general, pilotul care pleacă din pole-position este favoritul să-și adjudece victoria, în ceea ce privește MotoGP mulți pariori aleg să mizeze pe un outsider.

Echipa câștigătoare în cursă Pariuri MotoGP

Dacă în Formula 1 o variantă de pariere pe victoria celor de la Mercedes în cursă propune o cotă aproape de nivelul ridicolului, Motomondialul de viteză ne oferă un echilibru incredibil

Top 3. – Pilotul va termina pe podium MotoGP

În mod evident, acest pariu este preferat de cei care anticipează surprize în cursă. Doar nu ai vrea să alegi o cotă de 1,10 oferită pentru pariul „Marc Marquez termină pe podium”, când multiplul campion mondial pleacă din prima linie a grilei de start, nu-i așa?

Pariuri MotoGP Top 15 – Pilotul va termina în puncte

Dacă în „Marele Circ”, doar primii 10 clasați punctează, lucrurile sunt diferite în ceea ce privește MotoGP. Aici, primii 15 primesc puncte, începând de la 25 oferite câștigătorului până la unul pentru poziția a 15-a. Totuși, acest tip de pariu nu este foarte popular, din cauza cotelor extrem de mici oferite.

Pole position MotoGP – Pilotul va pleca primul din grila de start

Deși pole position-ul nu reprezintă o performanță atât de importantă în motociclism precum în F1, varianta aceasta de pariu ne poate aduce o cotă frumoasă. Într-un format de calificări total diferit față de „Marele Circ”, imprevizibilitatea este la ordinea zilei, mai ales fără Marc Marquez la start. De altfel, rider-ul spaniol deține recordul pentru cele mai multe pole position-uri în clasa mare a Motomondialului de viteză.

Cel mai rapid tur în cursă Pariuri MotoGP

Aici, lupta pentru „fastest lap” este cea mai imprevizibilă dintre toate variantele de pariere oferite pentru cursele de MotoGP, chiar peste mizele pe pole-position. Iar asta se întâmplă pentru că nu este o regulă ca pilotul câștigător să-și adjudece și cel mai rapid tur în cursă. Ține mai degrabă de strategie, iar un rutier ce are o strategie de management a pneurilor va obține rareori o asemenea performanță.

Circuitul Red Bull Ring din Austria este cel mai rapid traseu din MotoGP. Recordul a fost stabilit de același Marc Marquez, cu un timp de 1:23:027 și o viteză medie de 187,2 km/h în 2019. Viteza de vârf a fost atinsă de Andrea Dovizioso de la Ducati, 316,7 km/h, în același sezon.

  • Diferență câștigător vs locul 2 Pariuri MotoGP
  • Dueluri în cursă – 1 vs 1 Pariuri MotoGP – Deși este nu este un tip de pariu preferat pentru motociclism, deoarece diferențele chiar între coechipieri sunt de cele mai multe ori evidente, mulți aleg și această variantă, în special pentru a departaja principalii favoriți în cursă.

Număr piloți clasați în cursă Pariuri motociclism

Continuăm seria de posibile variante de pariere pentru MotoGP cu o altă variantă extrem de greu anticipat. Nu există cursă fără căzături, care de cele mai multe ori conduc la abandonul piloților. De asemenea, de multe ori se întâmplă ca nici măcar 15 rideri să nu încheie un Mare Premiu, așa că nu pot fi acordate toate punctele puse în joc.

Pilotul va/nu va termina cursa Pariuri Cursă MotoGP

În legătură cu varianta prezentată mai sus, putem alege să mizăm și pe motocicletele care vor termina un Mare Premiu de MotoGP. Aici lucrurile pot fi anticipate oarecum mai ușor, deoarece sunt piloți implicați mai frecvent în incidente de cursă decât alții. În general, este vorba despre cei care rulează în zonele inferioare ale grilei, mai predispuși la a fi implicați în accidente, cel puțin după start.

Pariuri Moto2

Pe lângă clasa regină MotoGP, weekendurile de cursă din Motomondialul de viteză mai propun alte două categorii inferioare devenite deja cunoscute publicului, Moto 2 și Moto 3. Pe lângă cele două, mai nouă este prezența MotoE. Cursele motocicletelor electrice completează Marile Premii de MotoGP, începând cu sezonul 2019.

Revenind la Moto 2, antecamera MotoGP, de unde provin majoritatea piloților noi din clasa regină, aici lupta pentru titlu este de cele mai multe ori extrem de echilibrată. Motociclete utilizează pneuri Dunlop și motoare Triumph în trei cilindri de capacitate 765 cc.

Case de pariuri care oferă pariuri MotoGP

În general, majoritatea caselor de pariuri licențiate în România oferă variante de pariere pe Motomondialul de viteză. Totuși, unii operatori, precum Unibet, Fortuna sau Baumbet au oferta ceva mai bogată decât a altor case care oferă posibilitatea doar unor pariuri simple, pe câștigătorul cursei.

De asemenea, Unibet oferă și varianta de a paria pe Moto2 sau Moto3, atât antepost (pe campionul clasei), cât și în timpul weekendurilor de cursă.

Pariuri live MotoGP

Pe lângă oferta de pariuri pre-evenimente pe care am analizat-o în acest material, casele de pariuri din România oferă și posibilitatea de a miza live pe cursele din Motomondialul de viteză. Aici, opțiunile de pariere sunt similare celor pre-cursă. Așadar, puteți paria live pe câștigătorul cursei, dueluri în cursă, intervenția mașinii de siguranță sau distanța dintre primii doi clasați. De remarcat este însă faptul că oferta este ceva mai restrânsă decât cea pentru Formula 1.

Concluzii

Deși pariurile pe motorsport nu erau atât de apreciate până acum ceva vreme, din ce în ce mai mulți oameni aleg să mizeze pe Marile Premii de F1 sau MotoGP. Cine crezi că va câștiga titlul în noul sezon?