Cotele de pariuri

cote pariuri, procente pariuri sportive

Stabilirea unor cote pariuri de către agențiile de pariuri diferă destul de mult. Cu toate că ne dorim să cunoaștem exact care este formula pe care o aplică casele de pariuri pentru a stabili aceste cote, în realitate aceasta rămâne necunoscută. Cei mai mulți jucători ai pariurilor sportive apreciază că dacă aceste cote pariuri scad la un anumit meci se întâmplă acest lucru pentru că este vorba despre un lucru „rânduit” de casele de pariuri. În realitate, nimeni nu cunoaște aceste lucruri.

Știm doar că  aceste cote pariuri nu pot fi neglijate, fiind un element de bază pentru a putea calcula rata de câștig și mai ales probabilitățile implicite, care aduc jucătorul mai aproape sau mai departe de reușită.

În funcție de acestea, jucătorul va plasa miza, acea sumă de bani care să îi confere un anumit câștig.

Și totuși, cum se stabilesc cotele?

Se cunoaște că acele cote pariuri sunt stabilite de traderi, angajați ai caselor de pariuri. Rolul acestor traderi este de a evalua cât mai bine șansele de câștig ale unui pronostic. În același timp, pentru a se stabili cotele, traderii vor ține cont și de tendințele de pariere la meciurile anterioare, astfel încât vor reuși să anticipeze, cel puțin aproximativ, care sunt mizele pe care vor merge jucătorii. În realitate, la stabilirea acelor cote pariuri, traderii vor ține cont printre alte multe calcule și de impresiile personale.

Casele de pariuri mai mici au traderi angajați, însă aceștia au ca punct de referință case de pariuri online consacrate, precum este Pinnacle.

Se poate întâmpla, spre surprinderea jucătorilor, ca anumite cote pariuri să se schimbe. Mulți consideră că prin schimbarea lor, agențiile anticipează rezultatele unui meci. De pildă, dacă la un meci nu mai joacă un anumit jucător important este posibil ca acest lucru să ducă la o schimbare a acestora, existând riscul ca meciul respectiv să fie pierdut. Dacă jucătorii vor continua să parieze pe echipa respectivă și vor oferi mize la fel de mari, mai mult ca sigur, agențiile nu vor crește aceste cote pariuri, având interesul de obținere de profit.

Pariuri de valoare și stabilirea cotelor

Modul în care agențiile schimbă setul de cote pariuri, transformă pariurile într-unele de valoare. De aceea, atunci când cota este mai mare decât șansele de câștig se determină un pariu pe biletul zilei de valoare.

Foarte important este ca mai înainte de a se plasa miza, jucătorul să stabilească o strategie corectă și să identifice probabilitățile implicite. În funcție de acest lucru, jucătorul se va situa mai aproape sau mai departe de câștig, evaluându-și corect șansele.

Se apreciază că acolo unde aceste cote pariuri diferă foarte mult, dar și acolo unde se plasează mize importante, pariul să se transforme într-unul de valoare pentru jucător. Așa că, mai înainte de orice, ar trebui ca jucătorul să evalueze cât mai corect care sunt șansele de câștig.

Aceste cote pariuri se schimbă destul de mult mai înainte de ora de începul a unui meci. Dacă acest lucru se întâmplă și mai înainte, este posibil ca oscilațiile să fie cu mult mai mari cu cât se apropie termenul de debut al meciului respectiv. Acest lucru se explică prin aceea că tot mai mulți jucători pariază cu puțin timp înainte de meciul respectiv și asta pentru că doresc să afle cât mai multe detalii despre acel meci. Într-un cuvânt, cu cât vor paria mai mulți, cu atât mai mari vor fi oscilațiile.

Cote mai mici – ce poate însemna acest lucru?

Se poate întâmpla ca uneori cotele de pariuri să devină mai mici. Este posibil ca mai înainte de un meci, casele de pariuri să le scadă. Unii suspectează acest lucru ca fiind o strategie a caselor de pariuri, considerând a fi un joc aranjat. Cu toate acestea, este posibil ca scăderea acestora să determine o echilibrare a câștigurilor potențiale.

De cele mai multe ori, niste cote pariuri nu vor fi scăzute de casele de pariuri fără să fie un motiv evident că ceva se va întâmpla la meci, care să le afecteze resursele. Acest lucru, atunci când se întâmplă, determină o atitudine precaută a caselor de pariuri, care nu pot sta liniștite ori de câte ori bănuiesc o atitudine nedemnă a echipelor jucătoare. Și totuși, cele mai multe agenții de pariuri sportive așteaptă ca prin mizele jucătorilor să se echilibreze situația.

Stabilirea unor cote pariuri este foarte importantă. Pentru a te transforma dintr-un jucător amator într-unul profesionist nu ai cum să nu iei în calcul valoarea lor, dar și modalitatea de calculare a probabilităților implicite. Indiferent dacă sunt zecimale, fracționare sau MoneyLine, acestea sunt foarte importante pentru jucători, demonstrând șansele reale de câștig, evaluându-și astfel cât mai corect șansele de câștig. Iar de aici, un jucător va stabili care este strategia pe care o va urma, dar și ce valoare va purta miza sa, în conformitate cu strategia de management a banilor.