speedway grand prix
Andrei ReF
4 ianuarie 2022

Speedway – Tot ce trebuie să știi despre cursele de Dirt Track!

5/5 - (1 vote)

Deși nu este unul dintre cele mai mediatizate sporturi, Speedway este considerat un fenomen și are fani peste tot în lume! Competiția este organizată sub forma Speedway Grand Prix, un format asemănător cu cel oferit de Formula 1.

Sezonul Speedway Grand Prix 2022 se va desfășura în perioada aprilie – noiembrie a acestui an sub forma a 12 curse diferite. Artem Laguta, campionul en-titre Speedway va încerca să-și apere trofeul în fața unor sportivi ca Bartosz Zmarzlik, Emil Sayfutdinov (colegul său din seria rusească de victorii în Speedway of Nations), Jason Doyle sau Frederik Lindgren.

Cele mai multe curse din ediția de Speedway 2022 vor avea loc în Polonia, o țară cu tradiție puternică în acest sport. Stadioanele Narodowy, Edward Jancarz și Olimpic din Varșovia sunt câteva dintre cele mai impunătoare arene poloneze pe care piloții Dirt Track se vor întrece în acest an. Aproape de final, MotoArena din Torun va fi ultima destinație din Polonia ce va găzdui Speedway Grand Prix.

Hai să vezi ce înseamnă Speedway, dar și ce pronosticuri sportive poți plasa pe această disciplină mai puțin cunoscută!

Care sunt regulile Speedway? Regulament Speedway Grand Prix

La startul competiției se aliniază 16 piloți gata să concureze pentru prima poziție. Numărul de piloți ce concurează în Speedway Grand Prix este determinat atât de sezonul precedent (piloții aflați pe primele poziții ale ediției 2021 fiind calificați automat), dar și de o serie de calificări în Grand Prix. Din aceste calificări, 3 piloți au reușit să-și rezerve un loc în ediția din acest an. Polonezii Pawel Przedpelski, Patryk Dudek și australianul Max Fricke.

La fiecare cursă din cadrul unei etape participă câte 4 piloți. Primul loc câștigă 3 puncte, în vreme ce locul 2 și locul 3 primesc 2, respectiv 1 punct. Ultimul clasat nu primește puncte. O etapă de Speedway reușește să ofere suficiente etape astfel încât fiecare pilot va concura cel puțin o dată cu fiecare dintre ceilalți participanți. În acest fel, piloții reușesc să performeze în mod uniform, iar competiția sportivă este favorizată.

Piloții au de efectuat 4 tururi de pistă, timp în care fiecare viraj sau culoar ocupat îți poate oferi avantaj în fața adversarului. Compoziția pistei, dar și unicitatea motocicletelor fac din Speedway o competiție sportivă cu totul deosebită. Odată ce ai asistat la o astfel de întrecere, este greu să-i reziști!

Competiții de Speedway GP

Deși există interes pentru Dirt Track pe suprafața întregului glob, cele mai multe nume și performanțe la nivel înalt vin din partea unor națiuni cu prestigiu în acest sport. Printre țările cu tradiție în Speedway Grand Prix se află:

  • Marea Britanie (Speedway Great Britain – SGB Premiership, SGB Championship și National League).
  • Polonia (Speedway Ekstraliga, First League, Second League).
  • Suedia (Elitserien, Allsvenskan, Allsvenskan Division One).
  • Denmark (Danish League – Dansk Speedway Liga, Division One, Division Two).
  • Australia (Australian Individual Speedway Championship)

Alte exemple de țări cu interes pentru Dirt Track sunt Italia, Germania, Argentina, Croația, Estonia, Finlanda, Olanda, România, Rusia, Ungaria sau Ucraina.

Unde poți paria pe Speedway? – Pariuri Speedway Grand Prix

Există mulți operatori de pariuri care propun o ofertă variată de pariere, ofertă care să reușească să-i satisfacă chiar și pe cei mai pretențioși microbiști.

Un prim exemplu despre care îți putem vorbi este Unibet pariuri sportive. În rubrica de sporturi disponibile de pe site-ul lor, poți găsi categoria de pariuri sporturi cu motor. În această zonă, poți paria pe Speedway Grand Prix 2022. Campionul anului trecut, Artem Laguta, are o cotă de 4.00 la victorie în acest sezon. Outsiderul coompetiției în acest moment este Thomsen Anders (cotă 101 la victorie).

Pot exista anumite diferențe la nivelul cotelor, de aceea ar fi cel mai bine să verifici la toate casele de pariuri online înainte de a te hotărî să plasezi pariul. Superbet Online și Betano Pariuri oferă și ele cotații pentru sporturile cu motor. Nu rata nici ofertele Gets Bet sau Betfair pariuri pentru un plus de informație!

Concluzii Speedway Grand Prix 2022

Sezonul de Speedway la cel mai înalt nivel debutează abia în luna aprilie, iar până atunci se poate întâmpla orice. BETuri.ro vine în ajutorul tău cu informații despre sporturi de masă, sporturi cu o bază uriașă de spectatori, dar și cu detalii despre sporturi și evenimente sportive cu audiențe nișate.

Pregătește-te să ocupi cel mai bun culoar și să ieși pe primul loc cu Speedway Grand Prix 2022. Te așteptăm pe canalul de Telegram BETuri pentru și mai multe ponturi utile!

Vezi și articolele noastre despre bandy, darts, badminton și sărituri cu schiurile, alte patru discipline sportive foarte interesante!