pariuri speciale
Cristi Geiger
1 ianuarie 2023

Pariuri speciale – ce sunt și cum poți profita de pe urma lor

4.2/5 - (5 votes)

Chiar dacă majoritatea pariorilor aleg 1X2 când vine vorba de bilete de pariuri live și prelive, jocul poate fi diferit câteodată. Cu pariuri speciale pe cornere, faulturi, auturi sau marcatori poți face diferența în mediul online. Te învățăm cum să profiți de cotele cele mai bune pe pariuri speciale Superbet și chiar pariuri speciale Fortuna. Nu vom ocoli nici pariuri scor corect, unde poți avea parte de cele mai avantajoase cote ale momentului pentru biletul zilei pariuri sportive.

Trebuie doar să-ți diversifici jocul și astfel vei avea parte de bilete pe verde în fiecare zi. Am făcut pentru tine o selecție atentă din care să poți alege ce e mai bun pentru tine în materie de pariuri speciale. Ești pregătit? Să-i dăm drumul!

Pariuri pe cornere – avantajul jucătorului

Pariuri pe cornere, mai ales cele pe over, funcționează foarte bine în live, mai ales când marea favorită este condusă de un underdog. În plus, poți profita de exemplu de Superbet cornere pe repriza a doua, unde, statistic vor fi mai multe cornere decât în prima secvență a jocului. De aceea, o strategie de pariuri nimerită ar fi una în care să plasezi la pauză pariuri pe cornere pentru repriza a doua. Vorbim desigur de jocul live.

O altă bună tactica poate fi aceea de a lua live cotele pe cornere pe ultimele minute ale jocului, când există șanse bune să mai apară 2-3 cornere. O situație foarte bine definită în acest sens ar fi când o echipă de top este condusă pe teren propriu de o alta mai slab cotată. De exemplu, un meci de tipul Manchester City versus Burnley, în care în minutul 75 scorul este 0-1. Aproape de fiecare dată va fi o bombardament la poarta oaspeților, ceea ce se va traduce și în câteva cornere.

Anumiți specialiști ne dau și campionatele interne în care avem multe cornere. Ligile care îndeplinesc acest criteriu sunt: Premier League, Eredivisie, dar și prima ligă din Brazilia. De asemenea, o șansă poate fi dată și Bundesligii 2, un campionat extrem de spectaculos.

Variante de pariuri pe cornere

Pariuri speciale pe cornere nu sunt doar cele over/under număr de cornere în 90 de minute. Casele de pariuri de top ne oferă și alte variante, după cum urmează:

 • Echipa cu cele mai multe cornere (1X2 – echipa 1, echipa 2 sau număr egal de lovituri de la colț); există și varianta 12, în care avem și Draw No Bet – cota 1;
 • Total Cornere echipa gazdă sau oaspete – mai multe linii de over/under;
 • Pariuri combinate care includ și cornere. De obicei, ele vin la pachet cu total goluri sau chiar cu 1X2.
 • Total cornere pe prima sau a doua repriză.
 • Primul/ultimul corner – echipa care va beneficia de primul sau de ultimul corner.
 • Prima echipă care ajunge la un număr X de cornere (de exemplu: prima echipă care ajunge la 8 cornere).

Pariuri pe cartonașe – avantajul jucătorului

La această categorie ne vom axa pe Superbet pariuri speciale. Aceste pariuri pe cartonașe vin într-o gamă extrem de variată și e păcat să nu profiți de avantajul pe care ți-l creează. Pariuri pe cartonașe la acest operator de elită înseamnă:

 • Cartonașe galbene meci (mai multe linii de over/under) – în live, în funcție de evoluția meciului, cotele vor fluctua;
 • Cartonașe galbene în prima repriză;
 • Cartonașe galbene în a doua repriză;
 • Cartonașe galbene ale echipei gazdă;
 • Cartonașe galbene ale echipei oaspete;
 • Un anumit jucător să fie avertizat cu un cartonaș galben (la Liga 1 găsești și cote de 2 pentru acest tip de eveniment). Le găsești în oferta pariuri speciale Superbet, alături de multe alte opțiuni spectaculoase;
 • Cartonaș galben în primele 20 de minute cu variantele DA și NU. De găsit tot în catalogul Superbet speciale.
 • Cartonaș roșu acordat – cu variantele DA și NU. Am găsit această opțiune în oferta Unibet pariuri.

Pariuri speciale pe cartonașe – Pro Tips

Când pariezi pe cartonașe, e bine să ții cont de mai mulți factori pentru a avea succes:

 • Arbitrul meciului este cel mai important factor, maniera lui de a vedea jocul fiind o influență directă pentru linia de over/under cartonașe galbene.
 • Componența primului 11 contează și ea foarte mult. Dacă lipsesc jucătorii care iau de obicei cartonașe, linia de over/under pariuri speciale va avea de suferit;
 • Stilul de joc și rivalitatea dintre cele două echipe pot și trebuie luate în calcul când alegi să pariezi pe cartonașe.

Pariuri speciale – jocul bazat pe marcatori

Una dintre casele de pariuri care îți pun la dispoziție cote pe marcatori este și Betano pariuri. În această categorie fascinantă, pe lângă cei care înscriu, îi vom include și cei care dau pasele decisive. De obicei, pariurile pe marrcatori se împart în trei categorii principale: primul marcator, ultimul marcator și gol oricând.

De cele mai multe ori, cotele pe primul și ultimul sunt similare. De asemenea, gol oricând pariuri speciale vine cu o cotă semnificativ mai redusă decât primul sau ultimul marcator. Un factor extrem de important de care să ții cont la marcatori este acela al accidentărilor și suspendărilor. Majoritatea caselor de pariuri dau cotă 1 atunci când un jucător pe care s-a pariat că marchează nu joacă.

Atenție la excepții!

Pariuri speciale pe marcatori nu iau în calcul autogolurile și nici prelungirile pentru jocul pe marchează oricând. Există situații diferite cu care te poți întâlni fie la primul, fie la ultimul marcator.

Iată una dintre acestea. Plasezi un pariu pe un jucător să înscrie primul, dar atacantul respectiv este schimbat sau primește cartonaș roșu înainte de marcarea primului gol. În cazul acesta, bookmakerul va da pierdut biletul tău. Eventualele clarificări în situații complicate cu pariuri pe marcator le rezolvi cu echipa de suport tehnic de la Superbet pariuri speciale sau pariuri speciale Fortuna, asta dacă ai cont acolo. În orice caz, e bine să clarifici situația respectivă.

În afară de marchează oricând, primul marcator și ultimul marcator, există cote pentru două goluri de la același jucător (dublă) și chiar trei goluri de la același jucător (hattrick). În plus, se pot combina pasele decisive cu golurile. Mai multe despre marcatori și pariuri pe marcatori poți găsi într-un articol dedicat de pe site.

Pariuri pe faulturi – opțiuni interesante de joc

E timpul să vorbim despre pariuri speciale pe faulturi, chiar dacă ele reprezintă partea mai puțin frumoasă a jocului de fotbal. De obicei nu este un market foarte popular acesta cu pariuri pe faulturi. De aceea nici casele de pariuri de top nu se înghesuie să ofere prea multe variante în acest sens. Știm cu toții că fault este doar atunci când fluieră arbitrul și astfel pot apărea frustrări la liniile de over/under pariuri speciale pe faulturi. E nevoie să te gândești dacă vrei sau nu să-ți asumi riscul.

Cele mai populare linii de pariuri pe faulturi sunt cele over/under total faulturi în meci sau pe fiecare dintre cele două echipe în parte. Jocul pe faulturi poate fi o variantă inspirată pentru live, în funcție de modul în care se derulează ostilitățile în cele 90 de minute ale partidei. Ține cont de faptul că anumite case de pariuri nu oferă genul acesta de cote pe meciurile considerate mai puțin importante.

Totuși, vei găsi astfel de marketuri pe partide importante, precum finala Ligii Campionilor, un derby Real Madrid versus Barcelona din La Liga sau Cupa Spaniei, finala Cupei Mondiale sau a Campionatului European de fotbal.

Pariuri pe auturi – o variantă de luat în calcul

Despre pariuri pe auturi se vorbește mai puțin între pariorii dedicați. Nici bookmakerii nu oferă prea des astfel de cote. Aceste pariuri speciale funcționează asemănător ca în cazul celor pe cornere. Se pot oferi cote pe sub/peste număr de auturi totale, pe fiecare repriză, pe fiecare echipă și, extrem de rar, pe cine ajunge la un număr X de auturi.

Nu îți recomandăm să joci pariul hazard, în care să alegi cine va avea primul aut. Acest tip de joc, la fel ca și cel cu echipa care are lovitura de începere, țin mai degrabă de noroc decât de o strategie pregătită minuțios. Poți câștiga o serie mai lungă, dar e posibil să prinzi și una nefavorabilă.

Ponturi pariuri scor corect – alegerea jucătorilor curajoși

Dacă în cazul marcatorilor te poți inspira din cifrele sezonului, din apetența unui anumit jucător pentru goluri în partidele de pe teren propriu (de exemplu), la scor corect lucrurile sunt ceva mai complicate. Betfair pariuri este unul dintre operatorii care ia cel mai în serios jocul pe scor corect. Nu vei găsi cote de scor corect de 2 sau 3. Scor corect oricând poate ajunge și la cote de 250, în cazul unor scenarii mai degrabă fanteziste. Un exemplu în acest sens ar putea fi Liverpool – Manchester United 9-1.

Poți prinde o cotă bună cu scor corect fotbal azi dacă mizezi pe 1-1 la o partidă între două echipe de calibru asemănător. Cota 6,5 la un scor de 1-1 la un meci între Chelsea și Manchester City poate fi un avantaj client însemnat.

Ponturi pariuri scor corect poate fi o tactică bună dacă ai o rată de succes de 1 bilet ghicit la 7-8 jucate. E nevoie însă de o cotă în jurul valorii de 10 pentru a avea o margine de profit semnificativă, dar și de disciplină și de un money management pe măsură, despre care am mai vorbit cu alte ocazii.

Pariuri speciale pe scor corect – Sfaturi de la tipseri de top

Scorurile de 2-1, 2-0, 1-1 sunt destul de probabile. Un pariu de tipul biletul zilei scor corect 9-0 sau 7-5 este mai degrabă rodul hazardului și reprezintă bani risipiți. Pentru a putea câștiga pe pariuri scor corect e nevoie să urmărești date statistice și să tragi concluzii adecvate. Ce înseamnă scor corect oricând? Probabil și o doză serioasă de noroc.
Minutul primului gol, un pont câștigător

Un sistem interesant cu minutul primului gol au cei de la Betano. Ei împart meciul (pentru pariurile prelive) în trei zone diferite. Vorbim de primul gol pariuri speciale înainte de minutul 28, după minutul 28 sau că meciul se va termina 0-0. Cotele pentru meci nul pot ajunge uneori și la 7,50 cotă.

O variantă încă și mai laborioasă, cu mult mai multe soluții de rezolvare a minutului primului gol au cei de la Casa Pariurilor Online. Iată ce variante propuneau la meciul de baraj pentru Liga 1, soluție ce se poate aplica și pentru alte partide:

Sepsi OSK – Viitorul Constanța – minutul primului gol, pariuri speciale

 • 1- 27 -> cota 2,07;
 • 2+ -> cota 1,95;
 • Prima repriză -> cota 1,46;
 • A doua repriză -> cota 3,20;
 • 1-72 -> cota 1,15;
 • 73+ -> cota 8,80;
 • 1-15 -> cota 3,20;
 • 16-30 -> cota 3,95;
 • 31-45 -> cota 4,75;
 • 46-60 -> cota 6,40;
 • 61-75 -> cota 8,80;
 • 76+ -> cota 10,50;

Ca o alternativă la minutul primului gol avem și când se marchează următorul gol, pariu pe care împătimiții de live îl apreciază foarte mult.

Pariu multiplu scor corect – variantă inedită

Netbet Sport ne propune un tip de pariuri speciale intitulat pariu multiplu scor corect. Vom lua un exemplu de la un meci de Liga 1, un baraj de promovare în Conference League, cea mai recent înființată cupă europeană. Vorbim de meciul în manșă unică dintre Sepsi OSK și Viitorul Constanța. Operatorul oferea următoarele cote pentru variantele propuse:

 • Sepsi 1-0, 2-0, 3-0 – cota 1,95;
 • Viitorul 0-1, 0-2, 0-3 – cota 4,45;
 • Sepsi 4-0, 5-0, 6-0 – cota 25,00;
 • Viitorul 0-4, 0-5, 0-6 – cota 58,00;
 • Sepsi 2-1, 3-1, 4-1 – cota 3,90;
 • Viitorul 1-2, 1-3, 1-4 – cota 7,50;

Practic, ai șansa cu acest pariu special să câștigi la oricare dintre cele trei scoruri indicate în listă. Sunt trei șanse de câștig la o cotă competitivă.

Poți să ai în vedere rezultatele pe care le-a înregistrat o anumită echipă de-a lungul întregului sezon. Mai mult, dacă liga este una cu multe meciuri de under 2,5 goluri (cum s-a întâmplat în ultimii ani cu România 1), te poți gândi să dai o șansă pariului multiplu scor corect.

De ce pariuri speciale – concluzii

Există mai multe motive pentru care merită să încerci aceste pariuri speciale. De multe ori, specializarea pe o nișă (de exemplu cornere) îți poate aduce profit mai mare. Vei fi astfel capabil să vezi cote valoroase, unde jocul îți cere să pariezi conform cu analizele tale. Mai mult, pariurile speciale se recomandă și atunci când vrei să joci pe un meci disproporționat, în care cota favoritei este prea mică pentru a-ți asuma riscul. Atunci intră în arenă pariurile pe cornere, auturi, cartonașe, marcatori sau chiar faulturi.

În plus, pentru astfel de pariuri poți găsi cote mult mai bune decât să zicem la un handicap asiatic sau un total goluri obișnuit. Chiar și în cazul unor pariuri pe cornere ai nevoie să fii la curent cu tot ce înseamnă liga respectivă. E foarte important de știut că nu se aplică aceeași tactică pentru campionatul italian și pentru campionatul românesc. De aceea, chiar și în cazul pariurilor speciale ai nevoie de specializare pe una sau maxim două ligi de fotbal. Pe termen mediu și lung vei avea doar de câștigat!

Rămâi aproape de ponturile de la Beturi.ro și vei fi în majoritatea timpului pe verde!