Cote/procente

Afla cote, procente pariuri sportive online

Este indicat să observați care sunt acele cote pariuri și procentele care vă aduc cât mai aproape de șansele de câștig și, în același timp, să încercați să calculați acele probabilități implicite, pentru a înțelege cât mai bine strategia pariurilor sportive.

Ce trebuie să știi despre cote pariuri și procente

Orice jucător, amator sau profesionist, trebuie să cunoască cât mai bine aceste cote pariuri, dar și cât de importante sunt acestea pentru a stabili acele procente care să îl claseze mai aproape sau mai departe de câștig.

Ori de câte ori ai în vedere un pariu este bine să observi cote pariuri și procente și mai apoi să încerci să calculezi probabilitatea implicită pentru a cunoaște dacă este sau nu cazul să ai o miză mai mare sau mai mică, astfel încât să îți sporești cât mai mult câștigul și șansele de victorie.

Înțelegerea cotelor zecimale, a celor fracționare și chiar a celor MoneyLine te ajută să îți evaluezi cât mai corect șansele de câștig. Iar acest lucru face parte din strategia pariurilor sportive, fără înțelegerea a ceea ce înseamnă cote pariuri, nu vei putea cunoaște dacă ai sau nu șanse de câștig.

Desigur, a paria reprezintă o șansă pe care fiecare jucător o are, însă este foarte important ca un jucător să încerce să înțeleagă cote pariuri sportive mai înainte de a plasa miza pe echipa favorită. Și acest lucru pentru că prin înțelegerea cotelor vei reuși să evaluezi și care sunt riscurile reale pe care le poți dobândi dacă plasezi o anumită miză pe o echipă care nu are deloc șanse.

S-a constatat, de-a lungul istoriei pariurilor sportive o linie a probabilităților pariurilor sportive de care este indicat să ții cont ori de câte ori dorești să evaluezi corect șansele de câștig și să te transformi dintr-un jucător începător într-un jucător profesionist. Dacă nu vei cunoaște valoarea mizelor și nu vei ști cum să calculezi procentele care să te situeze mai aproape sau mai departe de câștig, mai mult ca sigur nu te vei putea transforma într-un jucător de termen lung, șansele de câștig fiind din ce în ce mai mic.

Clasificarea acestor cote pariuri sportive

Cunoaștem mai multe categorii de cote pariuri:

– cote zecimale – care este un număr mai mare sau egal cu 1 – de exemplu, numărul 1,20.

– cota fracționară – este cunoscută drept cota britanică – aceasta este compusă dintr-o fracție indivizibilă, de exemplu 3/2.

– cota Money Line – este cota americană, aceasta este realizată dintr-un număr pozitiv sau negativ, întotdeauna întreg. De exemplu: 110 sau -140.

Cum calculăm probabilitățile implicite în funcție de valoarea cotelor?

Pentru a cunoaște care sunt șansele de câștig este indicat să aveți în vedere ponturi pariuri și cum anume să transformați așa-numitele cote pariuri în probabilitățile implicite, stabilind acele procente care să te apropie cât mai aproape de adevăr.

Cota zecimală este formată dintr-un număr mai mare sau egal cu 1. De exemplu, în cazul în care la cota de 1,35 vei paria 1, atunci vei primi 0,35 drept câștig. De asemenea, pentru a cunoaște probabilitatea implicită, este indicat să aplicați următoarea formulă de calcul – probabilitatea implicită este egală cu 1 împărțit la cota zecimală.

De exemplu, la cota de 1,35, atunci probabilitatea implicită este de 1/1,35=0,74=74%. Procentul de 74% determină șansele pe care le ai pentru a câștiga la pariul sportiv.

Pe de altă parte există si cote pariuri fracționare, care sunt la fel de ușor de calculat. De aceea, pentru a reuși să afle care sunt șansele de câștig, ar fi bine ca un jucător să observe valoarea cotelor. De exemplu, la o cotă de 3/2, la fiecare 2 unități pariate, vei primi înapoi 3 unități.

Probabilitatea implicită este egală cu numitorul împărțit la numitor plus numărător.

De exemplu: 3/2=2/(3+2)=2/5=0,4=40%

Procentul de 40% îți arată care sunt șansele tale de a te afla mai aproape de câștig și să evaluezi corect dacă vei plasa sau nu miza pe echipa favorită.

Cotele Money Line sunt cunoscute a fi drept cote americane. Acestea sunt mai greu de înțeles, la fel cum și probabilitatea implicită se calculează diferit. Aceste cote pariuri sportive Money Line sunt numere întregi, pozitive sau negative. Câștigul se evaluează diferit în funcție de acestea. De exemplu, la o cotă de -160, va trebui să pariezi 160 pentru a câștiga 100, iar la o cotă de +280, va trebui să pariezi suma de 200 lei pentru un câștig de 280.

Probabilitatea implicită la cotele minus se calculează astfel:

P=(-(cota))/(-(cota))+100.

Ca atare, la cota -160, se va calcula (-(-160)/((-(-160))+100=160/260=0,61=61%. Procentul de 61% evaluează cât de departe sau de aproape ești de câștig.

Probabilitatea implicită a acestor cote pariuri plus este formată din 100/(cota +100). La cota de +280 se va calcula astfel: P=100/280+100=100/380=0,26=26%.

Evaluarea corectă a șanselor de câștig se face potrivit acelor cote pariuri și probabilităților implicite. Dacă vei ști care este valoarea acestora, vei cunoaște și care este procentul care te va ajuta să identifici dacă ai sau nu șanse de câștig și astfel să cunoști dacă să plasezi sau nu o miză pe echipa favorită.