Totul despre pariuri esports

pariuri esports csgo lol

Pariurile nu înseamnă doar fotbal, tenis, baschet și hochei pe gheață. O data cu avansarea tehnologiei, lucrurile s-au schimbat și în materie de strategii de strategii pariuri. La trendul acesta s-au adaptat și casele de pariuri din România, astfel că acestea oferă inclusive pariuri esports.

Pentru a înțelege mai ușor, aceste pariuri se plasează pe competițiile internaționale de jocuri pe calculator, precum Dota 2, League of Legends sau CS:GO (Counter-Strike Global Offensive). În România poți paria la mai mulți operatori pe astfel de sporturi. Unibet, Betano sau Admiral sunt câteva dintre acestea.

Și cum în echipele de fotbal sau baschet există sportivi profesioniști, adevărați atleți, și esports conține jucători profesioniști, care au mii sau chiar zeci de mii de ore de gameplay și antrenamente atât cu echipa din care fac parte, dar și în mod individual. Printre cele mai cunoscute echipe la nivel mondial (care sunt practice cluburi profesioniste) se numără Fnatic, Virtus.Pro, Cloud9.

Ele participă la mai multe discipline precum Dota 2 sau Counter Strike. Există jucători profesioniști care au contracte cu cluburile respective, iar salariile celor din top pot ajunge și la câteva zeci de mii de euro în fiecare lună. Cei mai spectaculoși dintre ei își completează veniturile și cu servicii de streaming online, primind chiar și donații de la fani.

Cum îți sporești veniturile din pariurile esports. Strategii pariuri

Vorbim de o disciplină de nișă, care de foparte puțini a intrat în lumea profesioniștilor. Lucrurile încă nu s-au așezat în această direcție și se întâmplă de multe ori ca pariorii inteligenți să poată profita de scăpările bookmakerilor. Nefiind o piață foarte mare pentru România, casele de pariuri nu lucrează la fel de minuțios precum o fac la pariurile pe fotbal.

pariuri esports admiral

De aceea, poate e bine să încerci să implementezi și strategii pariuri pentru esports, la fel cum ai făcut-o pentru tenis sau baschet. Ca să obții venituri din pariuri esports, e nevoie să ții cont de câteva aspect relevante. În primul rând trebuie să renunți la ideea că ne referim la un joc de loterie, în care rezultatele sunt datorate cu precădere hazardului.

Sunt sporturi de echipă, unde atât coeziunea grupului, cât și fiecare individualitate (jucător în parte) contează foarte mult în stabilirea rezultatului final. Chiar și locul de desfășurare poate contribui la reglarea cotelor. Și formatul turneului are si el ponderea sa, mai ales ca unele echipe se concentreaza in special pe turneele mari, in timp ce altele stralucesc in turneele mici.

Nu neglija nici formatul fiecărei competiții. Dacă formatul grupelor permite și calificarea cu una sau cu chiar două înfrângeri, atunci e posibil ca granzii să nu folosească chiar cele mai bune tactici din meciurile inaugurale.

Ce variante de pariere ai la bookmakerii din online-ul românesc

Dacă ne uităm de exemplu în oferta celor de la Admiral (este în funcție și de calendarul sezonului), observăm mai multe feluri de a paria care sunt disponibile. Sunt disponbile oferte din următoarele sporturi electronice: Call of Duty, CS:GO, Dota 2, League of Legends, Overwatch și Starcraft 2. Deși suntem obișnuiți cu pariurile antepost mai ales pe fotbal, ele există și pentru pariuri esports. Despre pariurile de tip antepost am mai vorbit într-un articol, unde am explicat foarte clar cum funcționează și care sunt avantajele acestor pariuri de lungă durată.

pariuri esports handicap

Revenind la sporturile electronice, poți paria de exemplu pe cele mai importante campionate de CS GO, unde poți allege câștigătorii. De asemenea, dacă vrei să iei pariurile pas cu pas, allege să mergi pe fiecare meci în parte. Poți alege echipa învingătoare (în sistemul împrumutat de la fotbal – 1X2), poți alege învingătoarea eliminând variant egalului (în caz de X miza se returnează), poți merge pe linia de over/under pe runde sau chiar pe handicap aplicat rundei. În mai toate disciplinele pariurile 1X2 sunt cele care sunt cele mai prezente.

Regulile de bază ale principalelor discipline din esports

Pentru a paria și pe acest sport, e necesar să cunoști regulile jocului respective măcar la nivel de amator. Jocul este disponibil online, așa că poți să testezi fără grijă Dota 2, League of Legends sau Counter Strike Global Offensive. Pariurile nu țin numai de noroc, ele au nevoie și de știință și cunoaștere.

League of Legends

Se înfruntă două echipe formate din câte cinci jucători. Fiecare dintre acești participant controlează câte un erou, erou care va acumula de-a lungul jocului diferiți itemi care să îi crească însușirile deosebite , dar care să îmbunătățească și defensive. O echipă dintre cele două câștigă în momentul în care distruge baza inamică.

pariuri esports league of legends

Printre pariurile speciale oferite în League of Legends se numără și distrugerea primului turn (care echipă reușește această performanță), dar și pariuri pe jucătorul care va reuși cei mai mulți fragi, adică cel care reușește cele mai multe kill-uri pe jucătorii din echipa adversă. Există foarte multe asemănări între League of Legends și Dota 2, pe care le vom menționa și cu alte ocazii.

Counter Strike: Global Offensive

Și aici avem parte de două echipe de câte cinci jucătorii, unii reprezentând team-ul tero (teroriști), iar celălalt team-ul counter (contra teroriști). Cei care formează echipa teroriștilor trebuie să planteze bomba pe una dintre zonele de pe hartă, în timp ce rivalii lor vor încerca să împidice această acțiune, dezamorsând bomba imediar ce a fost platată. Rolurile între cele două echipe se schimbă după 15 runde disputate.

pariuri esports CSGO

Harta va fi castigate când una dintre echipe atinge 16 puncte. În sistemul profesioniștilor se folosesc constant în jur de șapte hărți și se merge fie pe ssitemul meciului dintr-o singură hartă, dar există și cazul în care se allege mai degrabă formatul BO3 (best of three). De aceea, aici se vor folosi pariuri de tip handicap atât doar pe o hartă, cât și pe tot meciul. Un sistem similar vei regăsi și în pariurile pe tenis.

La final, sumarizăm sfaturile incluse în acest articol. Informează-te și joacă aceste jocuri înainte de a te apuca să pariezi pe esports. Pariuri esports nu trebuie plasate aleator, iar rezultatele lor nu țin de hazard. Jucătorii din echipele respective au mii de ore de antrenament, sunt ca niște atleți cibernetici. Pregătește-ți terenul pentru pariuri esports.