pariuri meci amanat
Viorel Berbece
28 august 2020

Echipele romanesti in Europa: Analiza BETuri

Când joacă echipele romanesti in Europa , toți ar trebui să ținem cu ele, nu? Dar parcă de la an la an devine tot mai greu de urmărit parcursul acestora în competițiile europene. Bine, asta dacă e vreun traseu de urmărit.

Și în sezonul acesta, am sperat într-o evoluție la fel de bună a celor de la CFR Cluj în preliminariile Champions League. Iar elevii lui Dan Petrescu au fost la un penalty distanță de încă o victorie mare. A fost o șansă mare ratată, în condițiile în care în turul următor CFR ar fi devenit cap de serie. De ce nu a ajuns campioana României măcar acolo? Încercăm să dăm un răspuns în cele ce urmează.

Dacă jucai măcar o parte din cotele propuse de noi pentru partida Botoșaniului din Europa League pe biletul zilei, puteai câștiga sume frumoase. În schimb, Universitatea Craiova a dezamăgit crunt la Tbilisi. Și pe suporteri, dar și pe pariori deopotrivă. Și FCSB a suferit în meciul cu modesta Shirak, dar la final a ieșit bine pentru trupa lui Anton Petrea. Analizăm împreună rezultatele echipelor romanesti in cupele europene în acest debut de sezon.

Echipele romanesti in cupele europene – CFR, un eșec previzibil

Din păcate, am avut dreptate atunci când am mizat pe o calificare a celor de la Dinamo Zagreb. Sigur, era un lucru previzibil. Dar jocul și mai ales situația în care s-a aflat campioana României, aceea de a avea un om în plus pe teren pentru foarte multe minute, au lăsat un gust amar microbiștilor români.

Cine a fost de vină? Dan Petrescu? Golofca? Boli? Deac? Poate e prea târziu pentru astfel de întrebări. Noi am atras atenția într-un articol încă înainte de meciul cu maltezii de la Floriana că transferurile de care avea nevoie Petrescu au venit prea târziu. Sau deloc. Debeljuh a arătat bine, dar era nevoie de mai mulți jucători noi. Și, mai ales, mai motivați decât unii ca Djokovic și Boli. De gafele portar să mai spunem?

Improvizațiile nu merg

Se pare că echipele romanesti in Europa au cam aceeași meteahnă. Improvizează din mers. Și dacă merge și așa, cum s-a întâmplat cu CFR Cluj în preliminariile trecute, atunci renunță la planul B. De care CFR-ul avea mare nevoie înainte de sezonul actual. Cu atâția jucători care vor să plece sau care pare că s-au plafonat în Gruia.

Să nu credeți că nu au fost și aspecte pozitive în jocul lui CFR Cluj. Totuși clujenii au jucat cu o echipă mult mai bine cotată. Dar una care era de bătut, mai ales în condițiile date. Rămâne ca feroviarii să se concentreze pe ajungerea în grupele Europa League. Mai ales că și această competiție va fi inaccesibilă României pentru multă vreme de acum încolo.

Europa League – Echipe romanesti – FC Botoșani, o surpriză plăcută

Ne bucurăm că am avut dreptate când am propus ponturi care o dădeau pe Botoșani calificată în turul următor din preliminariile Europa League. Am nimerit chiar și scorul exact (2-1). Deși a suferit în repriza secundă, totuși echipa antrenată de Marius Croitoru merita calificarea.

Pentru coeficientul Romaniei in cupele europene, era nevoie și de astfel de surpriză frumoasă. Croitoru a abordat partida din Kazahstan într-un mod pozitiv și a fost răsplătit. Spre diferență de Craiova, despre care vom vorbi mai jos, Botoșaniul a abordat partida mai direct spre poartă și cu informația că meciul se joacă într-o singură manșă mai bine întipărită în minte.

Echipele romanesti in Europa – Vine Tottenham?

Echipa noastră a avut și ceva noroc, mai ales la ratarea uriașă a kazahilor din final de meci. Dar și mai devreme, la penaltiul ratat de Ordabasy. Și la neeliminarea lui Ofosu. Dar parcă norocul a ținut de data aceasta cu cei puternici și pozitivi. Lucru pe care nu l-am văzut și în jocul lui CFR Cluj.

Pentru Botoșani poate urma un premiu nemaipomenit. Poate o confruntare cu Tottenham. Sau AC Milan. Oricare ar fi adversarul, Dugandzic, Rodriguez și compania se pot bucura de rezultatul lor. Și poate pot ținti chiar mai sus în Liga 1 în acest sezon, de ce nu?

Rezultatele echipelor romanesti in Cupele Europene – Craiova, coșmar cu repetiție la Tbilisi

În schimb, Universitatea Craiova a capotat lamentabil la Tbilisi (1-2). La fel cum făcuse și în 1994. Doar că Dinamo de Georgia avea nume interesante în echipă. Asta în vreme ce Lokomotivi e mai degrabă o trupă de puști.

Știința a început meciul în forță, dar apoi „juveții” s-au relaxat inexplicabil și au lăsat adversarul să treacă la timonă. Golurile gazdelor, culmea, au venit în urma a două contraatacuri. Craiova a încercat apoi în zadar să evite rușinea. Nici golgheterul Koljic nu mai reușit nimic. Cicâldău a jucat și el slab, iar de Bancu și Ivan ce-ar mai fi de zis? Doi jucători supraestimați mai toată cariera lor.

Echipele romanesti in Europa – Miza doar pe campionat acum

Adversarii echipelor romanesti in Europa League chiar au fost accesibili. Dar Universitatea a abordat meciul „pe vârfuri” și a fost pedepsită crunt. Iată că slăbiciunile arătate în meciul cu Sepsi nu au fost o întâmplare.

Măcar în sezonul trecut, Craiova a reușit să treacă de două tururi preliminare. Acum, însă, Știința a „bifat” un nou meci negru pentru istoria fotbalului românesc.

Coeficient Romania Cupele Europene – Despre FCSB ne edificăm mai încolo

Era clar că FCSB se va califica în turul următor. Dintre toate echipele romanesti in Europa, avea cel mai modest adversar. Dar chiar și așa au fost emoții, lucru la care Toni Petrea trebuie să se gândească serios.

Noroc că ocaziile din debut de meci ale lui Shirak nu s-au concretizat. Astfel, FCSB a avut timpul să-și impună ritmul și să-și arate în cele din urmă și pe tabelă (3-0) valoarea superioară.

În lipsa unor transferuri cu adevărat importante, FCSB se va baza mai mult pe „garda veche” în acest sezon. Ceea ce nu e neapărat un lucru rău pentru deținătoarea Cupei României. Mai ales dacă și Thomas Neubert va pune la punct echipa din punct de vedere fizic. La partea tactică rămâne de văzut dacă vor fi progrese. Și la stabilitatea băncii tehnice, totodată. Mai ales că Toni Petrea e până la urmă un ilustru necunoscut.

FCSB – coeficient de top și culoar ușor?

Cu puțină șansă, FCSB va juca împotriva unui adversar modest și în turul următor. Asta pentru că dintre echipele romanesti in Europa, FCSB are încă cel mai bun coeficient. Asta nu înseamnă că Hammarby sau oricare altă echipă mai „tare” ar fi de speriat. Dar grupele europene par încă departe. De aceea e nevoie de multă răbdare. Și timp. Și o strategie clară. Un lucru care a cam lipsit la trupa roș-albastră în ultimii ani.

Echipele romanesti in Europa  –   Concluzii

Dacă Universitatea ar fi reușit un rezultat normal, poate că am fi zis că au fost chiar niște meciuri OK pentru echipele romanesti in Europa . La CFR Cluj meciul se putea termina oricând în favoarea alor noștri. Așa, însă, ne punem speranțele mai ales în CFR Cluj și FCSB că vor reuși să prindă grupele Europa League. Și le vom ține pumnii celor de la Botoșani în orice confruntare de top vor avea.

Atenție la coeficientul de țară! În urma rezultatelor scoase de echipele romanesti in Europa în ultimii ani, am ajuns pe locul 25. Cu riscul de a mai pica!

Poate se vor trage învățămintele necesare. Și va exista un plan pe termen lung. Chiar dacă acest lucru pare tot mai inutil, în vreme de pandemie. Dacă nu rămâne oricând fascinanta ligă mioritică.

Pariuri Antepost pe Liga 1

  • CFR Cluj are cotă 2.30 la câștigarea unui nou titlu, la Betano
  • Universitatea Craiova o secondează, la o cotă de 3.30
  • FCSB „închide” podiumul. Cotă de 5 pentru trupa lui Toni Petrea pentru un titlu îndelung așteptat
  • FC Botoșani are a cincea șansă în viziunea specialiștilor, la o cotă de 25!

Asta a fost analiza noastră pe echipele romanesti in Europa. Pariază informat și inspirat alături de noi, numai la case de pariuri autorizate!