cfr cluj
Viorel Berbece
16 ianuarie 2023

CFR Cluj – Lot + transferuri pentru sezonul 2022/2023

5/5 - (2 votes)

Echipa BETuri.ro ți-a pregătit un material despre tot ce înseamnă transferuri CFR Cluj și lotul campioanei României pentru sezonul 2022/2023. La fel ca în fiecare perioadă de mercato, lotul celor de la CFR a suferit modificări drastice, fiind remarcate o serie de veniri și plecări.

Antrenor CFR Cluj – Petrescu pare că are puteri nelimitate

Deși la un moment dat părea pe făraș, mai ales după episodul de tristă amintire cu Pyunik Erevan, Dan Petrescu a reușit să întoarcă lucrurile în favoarea sa. Așa se face că acum patronul nu numai că a renunțat la ideea despărțirii, dar vrea să-i propună un nou contract. Iar transferurile făcute au fost toate ideea „Bursucului”. Cu o „dublă” de foc în față în Conference League, cu Lazio, dar și cu FCSB pe urme, campioana se poate lăuda poate cu cel mai echilibrat lot din Superligă.

CFR Cluj Transferuri – Veniri

Poate cea mai sonoră venire este cea a lui Bogdan Țîru. Fostul căpitan de la Viitorul Constanța a fost repatriat din Polonia și va lupa pentru un post de titular în centrul apărării cu Andrei Burcă, Yuri Matias sau Denis Kolinger.

A mai venit și un atacant croat, Anton Maglica, pe care Petrescu îl știe din aventurile sale scurte în China și Turcia. Iar pe Ermal Krasniqi, CFR Cluj l-a remarcat în meciurile grele avute de feroviari cu kosovarii de la FC Ballkani.

UPDATE/ Finalul perioadei de mercato nu a mai adus nimic spectaculos. A venit doar un internațional U20, Robert Filip, de la Alessandria Calcio (Italia, Serie C).

Plecări

CFR Cluj nu a pierdut jucători importanți până acum în acest mercato de iarnă. Doar a oficializat plecarea lui Jefte Betancor în Cipru. Roger, Mbaye, Vito Hammersoy, Buș sau Billong sunt alte nume care ar putea pleca. Asta dacă nu vin oferte bune pentru Claudiu Petrila sau Emmanuel Yeboah.

UPDATE: Între timp, Cehpas Malele a reziliat cu CFR!

Lot CFR Cluj sezon 2022/2023

Iată cum arată lotul campioanei României la ce știm în momentul redactării acestui articol:

  • Portari: Simone Scuffet, Cristi Bălgrădean, Răzvan Sava
  • Fundași: Andrei Burcă, Yuri Matias, Denis Kolinger, Rareș Bălan, Mario Camora, Karlo Brucic, Cristi Manea, Christopher Braun, Jean-Claude Billong, Bogdan Țîru, Andrei Peteleu
  • Mijlocași: Nana Boateng, Lovro Cvek, Karlo Muhar, Mihai Bordeianu, Ovidiu Hoban, Roger, Ermal Krasniqi, Claudiu Petrila, Ciprian Deac, Robert Filip
  • Atacanți: Rangelo Janga, Gabriel Debeljuh, Anton Maglica, Emmanuel Yeboah, Daniel Bîrligea

Primul 11 probabil CFR Cluj 2022/2023

CFR Cluj are atât de multe soluții, încât primul 11 este imposibil de pronosticat. Cel mai probabil, Dan Petrescu va utiliza o echipă în cupele europene și o altă formație în Liga 1.

Echipa probabilă CFR Cluj sezon 2022/2023: Scuffet – Manea, Burcă, Yuri, Camora – Cvek, Boateng, Muhar – Deac, Janga, Petrila.

Concluzii

Va reuși CFR Cluj să-și păstreze titlul de campioană? Cât de departe vor reuși feroviarii să meargă în Conference League? Vom afla răspunsurile în lunile ce urmează. Cert e că Dan Petrescu pare mai implicat ca niciodată, iar asta ar putea face din multicampioana en-titre un adversar foarte greu de învins.

Vezi și alte analize de lot pentru echipele din Superligă, precum FCSB, Rapid, Universitatea Craiova, U Cluj și Hermannstadt. În plus, pe site ai și program Superligă. Spor(t) în toate!