dinamo
Cristi Geiger
28 februarie 2023

Dinamo – Lot și perspective pentru sezonul 2022/2023

Finalul sezonului 2021/2022 din Superliga a culminat cu o premieră pentru fotbalul românesc. Dinamo București a retrogradat pentru prima oară în istoria echipei în Liga a doua. Un coșmar devenit realitate pentru fanii câinilor. Însă cumva inevitabilul nu a mai putut fi amânat. Asta pentru că de mai mulți ani, dar în special ultimele sezoane duceau către un singur deznodământ: dezastrul!

Cum va arăta Dinamo în liga secundă? Iată aici noutățile legate de lotul alb-roșilor, dar și de antrenor sau conducerea nouă!

Antrenor Dinamo – Ovidiu Burcă – de la costumul de președinte, la treningul din iarbă!

După ce sezonul trecut mai mulți antrenor cu nume s-au perindat prin Groapă, de la Mircea Rednic la Dusan Uhrin, echipa a fost preluată în această vară de un fost conducător al unei rivale, Ovidiu Burcă. Fostul conducător din Giulești a lăsat treaba administrativă și va încerca să ajute echipa și din postura de tehnician.

Burcă a evoluat pentru Dinamo, în perioada 2002-2005, în 46 de partide. Ultima oară, în Liga 1, a îmbrăcat tricoul tot al Rapidului, în sezonul 2011-2012. Ovidiu Burcă nu e chiar la prima experiență ca tehnician. Acesta a mai fost o scurtă perioadă la echipa de juniori a Rapidului, iar în primăvara trecută a pregătit formația de Liga a treia, CSM Slatina, acum și ea în Liga 2.

Dar provocarea cea mai mare e fără doar și poate cea de la Dinamo. Mai ales în condițiile și conjunctura actuală. Însă se pare că fostul fundaș face minuni, în ciuda unui început de sezon dificil. Câinii Roșii sunt foarte aproape de play-off, iar asta e în sine un mic miracol pentru un club cu mari probleme financiare.

Transferuri Dinamo 2023

Cu interdicție la transferuri, Dinamo mai mult s-a concentrat pe plecările unor jucători care deveniseră incomozi pentru Ovidiu Burcă. Vorbim aici de Valentin Lazăr, Alin Dudea, Vasile Buhăescu sau Bogdan Gavrilă. Au fost promovați, în schimb, la prima echipă jucători precum Irimia sau Delciu, încă foarte tineri pentru fotbalul mare.

Lot Dinamo Sezonul 2022 / 2023

Portari: Denis ONCESCU, Filip DUJMOVIC

Fundași: Răzvan PATRICHE, Deniz GIAFER, Costin AMZĂR, Alin DEMICI, Quentin BENA, Gabriel De Moura, Yanis CUNE, Alin Șerban

Mijlocași: Gorka LARRUCEA, Lamine Ghezali, Dani IGLESIAS, Ahmed BANI, Antonio BORDUȘANU, Neluț ROȘU, Cristian IONESCU, Andrei FLORESCU, Iulian ROȘU, Ioan BORCEA, Alexandru IRIMIA

Atacanți: Ionuț BOBEA, Alexandru Pop, Cătălin Țîră, Cristian Delciu

Posibil Prim 11 pentru Dinamo București

Cum lotul este unul subțire, atât valoric, cât și numeric, nu vor fi mari surprize în primul 11 la Dinamo. Poate doar la portari va fi rocadă între Dujmovic și Oncescu. De urmărit tinerii Florescu și Borcea.

Dujmovic – De Moura, Patriche, Giafer, Amzăr – N. Roșu, I. Roșu – Iglesias, Borcea, Bani – Ghezali.

Meciurile de acasă – câini până la moarte!

Cu stadionul Dinamo inaccesibil, alb-roșii s-au perindat pe mai multe arene în acest sezon, dar ultima variantă pare una stabilă. Este vorba despre Stadionul Arcul de Triumf, o arenă de 8000 de locuri care probabil va fi plină în eventualitatea unui playoff.

Vezi pe site și care este program Liga 2 pentru sezonul regulat!

Concluzii

E greu de spus, la acest moment, care sunt perspectivele reale a trupei dinamoviste. Noi v-am prezentat cum stă situația la clubul din Ștefan Cel Mare la început de 2023. O participare în playoff ar fi încurajatoare, mai ales dacă ea va fi dublată și de o investiție de capital din partea noilor acționari.

Nu părăsi pagina. Ai și alte știri interesante, care merită citite. Tot ce mișcă în fotbalul din România, dar nu numai, găsești în secțiunea de știri din sport a site-ului nostru. Aruncă o privire și peste programul play-off-ului Superliga 2023, dar și peste program play off Liga 2!

De asemenea, nu uita de secțiunea pariuri sportive, acolo unde deja suntem la zi cu analizele celor mai interesante dispute, atât din cupele europene, cât și din Superliga sau cele mai importante competiții. Mult succes îți dorim și Spor(t) în toate!