dinamo
Cristi Geiger
5 ianuarie 2024

Dinamo – Lot și perspective pentru sezonul 2023/2024

4.7/5 - (6 votes)

Finalul sezonului 2021/2022 din Superliga a culminat cu o premieră pentru fotbalul românesc. Dinamo București a retrogradat pentru prima oară în istoria echipei în Liga a doua. Un coșmar devenit realitate pentru fanii câinilor. Dar șederea în liga secundă a fost de scurtă durată, grație mai ales inspirației lui Ovidiu Burcă, dar și a unui culoar favorabil. Dar șocul revenirii în Superligă a fost prea mare, iar Dinamo a fost nevoită se renunțe la Burcă și să spere la un reviriment puternic cu Zeljko Kopic antrenor.

După ce am analizat rând formațiile din Liga 1, de la FCSB, CFR și Rapid și până la UTA, Poli Iași și FC Botoșani, a sosit acum rândul lui Dinamo de a fi pusă sub lupa BETuri.ro.

Antrenor Dinamo – Zeljko Kopic to the rescue?

Poate principalul merit pentru revenirea lui Dinamo în Superligă îi revine lui Ovidiu Burcă. Acesta mai reușise în cariera de antrenor o promovare surpriză, cu CSM Slatina. Dar fostul conducător din Giulești a demonstrat că este un tehnician de mare perspectivă odată cu sezonul ireal din liga secundă la cârma Câinilor Roșii. După un început ezitant și cu o echipă încropită din mers, Dinamo a crescut de la meci la meci. Și, deși au prins in extremis un loc de play-off, la final alb-roșii au obținut o promovare mai mult decât meritată. Mai ales acel baraj cu FC Argeș va rămâne în antologia fotbalului românesc!

Dar apoi rezultatele din Superligă nu l-au ajutat pe Ovidiu Burcă. A fost multă răbdare cu jocul său de construcție, dar până la urmă s-a apelat la croatul Zeljko Kopic, fost tehnician inclusiv la Dinamo Zagreb. Acesta a redresat jocul lui Dinamo, iar victoriile de pe final de an au readus optimismul și pofta de transferuri în tabăra dinamovistă.

Transferuri Dinamo 2024

Campania de transferuri de iarnă a început mai întâi cu plecarea unor jucători. Un lucru care trebuia să se întâmple mai devreme în sezon. Au părăsit „haita” fotbaliști precum Dujmovic, Țîră sau Iulian Roșu, iar tinerii Giafer și Borcea vor fi împrumutați.

Se așteaptă și se promit întăriri serioase pentru această iarnă. S-au vehiculat multe nume importante din Superligă, dar primul sosit este Darko Velkovski, un internațional pentru Macedonia de Nord. Probabil vor urma alți 5-6 jucători de valoare certă, pentru ca Dinamo să prindă un loc calduț la finalul sezonului și să evite chiar și locurile de baraj, lucru puțin probabil la cum arătau lucrurile la început de sezon.

Veniri și plecări Dinamo iarna 2024

UPDATE/ A fost adus și mijlocașul croat Domagoj Pavicic, ultima dată la Aris Salonic. Acesta are în palmares nu mai puțin de 8 trofee interne cu Dinamo Zagreb! În schimb, transferul moldoveanului Petru Neagu (24 ani), ultima dată la FC Bălți, a ridicat ceva sprâncene.

UPDATE 2/ Eddy Gnahore, mijlocaș central francez, ultima dată la Ascoli în Serie B, completează seria de transferuri pentru Dinamo.

UPDATE 3/ Georgi Milanov, jucător cu peste 50 de selecții la naționala Bulgariei, este cel mai sonor nume care a semnat cu echipa alb-roșie în această iarnă. Și cum Dinamo a ajuns să aibă prea mulți jucători străini în lot, Lamine Ghezali, Quentin Bena și Gorka Larrucea au fost primii jucători „sacrificați”.

UPDATE 4/ A fost adus și Dorian Railean, portarul naționalei Moldovei dar cu pașaport românesc. El vine de la divizionara secundă Chindia. În schimb, Ghezali a luat drumul Greciei, iar căpitanul Lucas Alves va pleca în Vietnam!

UPDATE 5/ Dinamo și-a găsit în sfârșit un atacant. Este vorba despre Astrit Selmani, un kosovar trecut pe la Hapoel Beer Sheva și IFK Goteborg. Dar și un nou fundaș central, pe Edgar Ie, un jucător cu nume importante în CV.

Lot Dinamo Sezonul 2023 / 2024

Portari: Adnan Golubovic, Răzvan Began, Dorian Railean.

Fundași: Edgar Ie, Darko Velkovski, Ricardo Grigore, Răzvan Patriche, Gabriel De Moura, Ionuț Amzăr, David Irimia, Cristian Costin

Mijlocași: Georgi Milanov, Domagoj Pavicic, Eddy Gnahore, Dani Iglesias, Neluț Roșu, Dennis Politic, Alexandru Irimia, Ahmed Bani, Christian Ilic

Atacanți: Astrit Selmani, Hakim Abdallah, Goncalo Gregorio, Petru Neagu, Antonio Bordușanu

Concluzii

E greu de spus, la acest moment, care sunt perspectivele reale a trupei dinamoviste. Noi v-am prezentat cum stă situația la clubul din Ștefan Cel Mare înaintea debutului de sezon în Superligă. La prima vedere, evitarea retrogradării pare singurul obiectiv realist. Dar cu deblocarea transferurilor, sprijinul fanilor și inspirația lui Burcă se pot realiza lucruri mari la Dinamo!

Nu părăsi pagina! Ai și alte știri interesante, care merită citite. Tot ce mișcă în fotbalul din România, dar nu numai, găsești în secțiunea de știri din sport a site-ului nostru!

De asemenea, nu uita de secțiunea de pariuri sportive, acolo unde deja suntem la zi cu analizele celor mai interesante dispute, atât din cupele europene, cât și din Superliga sau cele mai importante competiții. Intră zi de zi pe site sau Telegram BETuri. Mult succes îți dorim și Spor(t) în toate!