rapid bucuresti
Viorel Berbece
3 ianuarie 2024

Rapid București – Lot și perspective pentru sezonul 2023/2024

4.9/5 - (11 votes)

Rapid București pare una dintre cele mai stabile echipe din Liga 1 – public numeros și înfocat, susținere financiară, emulație din toate punctele de vedere, un antrenor cu școala italiană și un lot tot mai puternic. Dar ce perspective sunt pentru restul sezonului 2023 – 2024?

Rapid a avut un sezon fluctuant până acum. Unde după victoria cu FCSB părea că se poate bate la titlu, acum trupa giuleșteană încă nu are asigurat nici măcar un loc de play-off. Iar din Cupă giuleștenii au ieșit tot din faza grupelor, la fel ca sezonul trecut. Întoarce Bergodi soarta acestui sezon?

După FC Voluntari, UTA, FC Botoșani și Universitatea Craiova, echipa BETuri.ro vă prezintă o nouă analiză a unei echipe de Liga I pentru restul de sezon 2023-2024.

Bergodi la a treia încercare

Șocul verii a fost plecarea lui Adi Mutu de la cârma Rapidului cu foarte puțin timp rămas înainte de debutul sezonului. Rămași fără „Briliant”, conducătorii giuleșteni s-au orientat spre Cristiano Bergodi. Asta deși suporterii de rând și l-ar fi dorit pe Marius Șumudică, cel care care era liber de contract.

Antrenorul care a adus ultimul trofeu în vitrina Rapidului a reușit o serie impresionantă de meciuri fără înfrângere, culminată cu victoria împotriva rivalei FCSB. Dar o serie de accidentări importante au dat peste cap forma echipei, care acum se găsește pe o poziție incomodă, mult mai aproape de play-out decât de primul loc. Va reuși Bergodi s-o ducă pe Rapid București din nou în lupta pentru campionat?

UPDATE/ O nouă victimă a play-offului! După patru înfrângeri în tot atâtea partide, Cristiano Bergodi a fost demis. Interimatul până la finalul campionatului va fi asigurat de duo-ul Bogdan Lobonț – Adrian Iencsi.

Transferuri Rapid București 2024

La capitolul sosiri, Rapid București s-a mișcat bine și repede în acest mercato de iarnă. Spre diferență de perioada de vară când unele achiziții au venit târziu, acum giuleștenii deja au prezentat trei jucători noi. Este vorba despre Erman Krasniqi, Borisav Burmaz și Florent Hasani. Toți sunt jucători de atac, semn că patronatul nu a fost mulțumit de randamentul ofensivei. Se caută și un nou număr 6 în Giulești, iar venirea unui portar ar putea deveni ținta principală în cazul unei plecări a lui Horațiu Moldovan.

La plecări, momentan Rapidul a anunțat despărțirea de Borja Valle și Juvhel Tsoumou, doi fotbaliști fără prea mari realizări.

UPDATE/ A fost adus Damjan Djokovic de la FCSB! În schimb, Ștefan Pănoiu a fost împrumutat la U Cluj, iar Alexandru Stan va juca până în vară la CS Mioveni.

UPDATE 2/ Inevitabilul s-a produs! Horațiu Moldovan va pleca din Giulești, după ce Atletico Madrid a achitat clauza de reziliere. În locul lui, Rapid l-a adus de la Farul Constanța pe Marian Aioani.

UPDATE 3/ Rapid a mai adus doi „închizători”, pe Cătălin Vulturar (Lecce) și Jakub Hromada (Slavia Praga). S-a renunțat, în schimb, la Kevin Soni, cedat sub formă de împrumut în Israel. Și Vulturar va pleca împrumut, la UTA, clubul care l-a format. De la „Batrâna Doamnă” va veni Rareș Pop, dar din vară. În schimb, Alex Ioniță a luat drumul Chinei.

Lot Rapid București Sezonul 2023/2024

Iată cum arată lotul celor de la Rapid București pentru cantomanentul de iarnă:

Portari: Marian Aioani, Virgil Drăghia, Bogdan Ungureanu

Fundași: Paul Iacob, Dragoș Grigore, Cristian Săpunaru, Christopher Braun, Răzvan Onea, Iulian Cristea, Andrei Borza, Robert Bădescu

Mijlocași: Jakub Hromada, Damjan Djokovic, Cătălin Cîrjan, Xian Emmers, Răzvan Oaidă, Alexandru Albu, Mattias Kait, Ermal Krasniqi, Funsho Bamgboye, Claudiu Petrila, Jayson Papeau

Atacanți: Omar Al Sawy, Albion Rrahmani, Borisav Burmaz, Florent Hasani

Concluzii

Va reuși Rapid București un sezon mai bun ca precedentul? Investițiile promise de Dan Șucu spre asta ar indica. Va avea Rapid în sfârșit lot de titlu? Dar Cristiano Bergodi e omul potrivit să ducă treaba până la capăt? Rămâne să ne lămurim odată cu primele etape din 2024!

Citește analizele noastre și pentru CFR Cluj și FCSB, printre adversarele Rapidului pentru un loc fruntaș. Asta dacă formația giuleșteană va ajunge în play-off! Ai și ponturi bune pe site și Telegram BETuri. Spor(t) în toate!