rapid bucuresti
Viorel Berbece
10 iulie 2023

Rapid București – Lot și perspective pentru sezonul 2023/2024

4.9/5 - (7 votes)

Rapid București pare una dintre cele mai stabile echipe din Liga 1 – public numeros și înfocat, susținere financiară, emulație din toate punctele de vedere, un antrenor cu școala italiană și un lot tot mai puternic. Dar ce perspective sunt pentru noul sezon?

Prezența în play-off-ul sezonului 2023 – 2024 a fost o palidă consolare, mai ales după fiasco-ul total din Cupa României. Va ști Rapid București să se folosească de atuurile de care dispune pentru a le oferi suporterilor un sezon cu satisfacții concrete de Centenar + 1?

După FC Voluntari, UTA, FC Botoșani și Universitatea Craiova, echipa BETuri.ro vă prezintă o nouă analiză a unei echipe de Liga I pentru sezonul 2023-2024.

Bergodi la a treia încercare

Șocul verii a fost plecarea lui Adi Mutu de la cârma Rapidului cu foarte puțin timp rămas înainte de debutul sezonului. Rămași fără „Briliant”, conducătorii giuleșteni s-au orientat spre Cristiano Bergodi. Asta deși suporterii de rând și l-ar fi dorit pe Marius Șumudică, cel care care era liber de contract. Bergodi se va afla așadar la cel de-al treilea mandat la Rapid. El este antrenorul care a adus ultimul trofeu pentru giuleșteni, o Supercupă a României, dar totodată și ultimul tehnician care a retrogradat cu Rapid. Acum, însă, pare că va beneficia de liniște pentru performanțe.

Transferuri Rapid București 2023

La capitolul sosiri, Rapid București anunță marea cu sarea. Cel puțin dacă ne luăm după toate zvonurile din presă. Până la ora redactării acestui articol, au fost aduși doi foști jucători de la FCSB, Iulian Cristea și Răzvan Oaidă. Plus un fundaș polivalent de la CFR Cluj, germanul Braun. Se caută soluții și pentru U21 iar până la venirea imineantă a lui Cătălin Cârjan de la Arsenal a fost adus Omar Al Sawy, un mijlocaș ofensiv de perspectivă de la FK Csikszereda. Se așeaptă în continuare 4-5 transferuri tari, pentru ca Rapid să aibă un lot cu adevărat pregătit pentru lupta la titlu.

Și la capitolul plecări deja s-au înregistrat ceva mișcări. Antonio Sefer a plecat în sfârșit în Israel, iar Kevin Luckassen, Claudiu Belu și Hervin Ongenda și-au făcut și ei bagajele. Stai cu ochii pe articolul nostru dedicat de transferuri Superliga pentru a vedea cine și cum s-a întărit în această perioadă.

UPDATE/ A fost adus și un „decar”! Fostul jucător al lui Dinamo din perioada Cortacero, Borja Valle a semnat cu Rapidul. La fel, și mult așteptata venire a lui Cătălin Cîrjan de la Arsenal a fost oficializată.

UPDATE 2/ După începutul prost de campionat, a fost adus și Claudiu Petrila de la CFR Cluj! Dar și Claudiu Micovschi, fost la Genoa și Avellino. În plus, Albion Rrahmani vine de la Ballkani pentru a completa atacul Rapidului, iar Andrei Borza a fost adus de la Farul ca extra opțiune U21.

UPDATE 3/ Pe final de mercato Florin Ștefan a fost cedat la Sepsi, iar Claudiu Micovschi a fost împrumutat la UTA. Apoi Junior Morais l-a urmat pe Șumudică la Gaziantep. Cea mai importantă plecare a venit tot pe final, Marko Dugandzic luând drumul Arabiei Saudite!

UPDATE 4/ Kevin Soni a fost deturnat din drumul spre Botoșani și a semnat cu Rapid! Jucător cu echipe din La Liga, Ligue 1 și Superliga Turciei în CV, Soni a jucat ultima oară la Asteras Tripolis, în Grecia.

Lot Rapid București Sezonul 2023/2024

Iată cum arată lotul celor de la Rapid București înainte de încheierea perioadei de transferuri:

Portari: Horațiu Moldovan, Virgil Drăghia, Bogdan Ungureanu, Codruț Sandu

Fundași: Paul Iacob, Dragoș Grigore, Cristian Săpunaru, Christopher Braun, Răzvan Onea, Iulian Cristea, Andrei Borza

Mijlocași: Cătălin Cîrjan, Borja Valle, Xian Emmers, Răzvan Oaidă, Ștefan Pănoiu, Alexandru Albu, Alexandru Ioniță, Mattias Kait, Gabriel Gheorghe

Atacanți: Omar Al Sawy, Jayson Papeau, Funsho Bamgboye, Claudiu Petrila, Alexandru Stan, Albion Rrahmani, Kevin Soni

Concluzii

Va reuși Rapid București un sezon mai bun ca precedentul? Investițiile promise de Dan Șucu spre asta ar indica. Va avea Rapid lot de titlu? Dar Cristiano Bergoi e omul potrivit? Rămâne să ne lămurim odată cu primele etape din noul sezon!

Citește analizele noastre și pentru CFR Cluj și FCSB, printre adversarele Rapidului din playoff. Asta dacă formația giuleșteană va ajunge din nou acolo! Aruncă o privire și peste profilul lui Sheriff Tiraspol, adversarul lui Farul în acest sezon de UCL!