u cluj
Viorel Berbece
18 ianuarie 2023

U Cluj – Lot și perspective pentru Liga 1

4.4/5 - (14 votes)

După o luptă mai mult decât disputată în Liga a doua și un baraj contra celor de la Dinamo, U Cluj a revenit după 7 ani în Liga 1. Șepcile roșii sunt una din formațiile de tradiție din fotbalul românesc. Alături de Petrolul, cele două nou-promovate măresc numărul echipelor de anvergură din Liga 1. Dar spre deosebire de „lupii galbeni”, clujenii au avut mari probleme la contactul cu prima ligă.

Echipa BETuri.ro și-a propus să își facă un tur de orizont al echipelor din Superligă înainte de reluarea campionatului, iar acum a venit rândul celor de la Universitatea Cluj.

Antrenor U Cluj – Surpriza Ioan Ovidiu Sabău

După un sezon început cu Erik Lincar și continuat cu Eugen Neagoe, U Cluj a fost nevoită din nou să-și caute antrenor. Din panică sau poate din dorința de a liniști suporterii, șefii clubului au apelat la Ioan Ovidiu Sabău. Vorbim aici despre o legendă a clubului, care a contribuit inclusiv la renașterea lui U după faliment. Problema e că fostul internațional nu a mai antrenat de ceva vreme. El va avea nevoie de colaboratori buni, dar și un lot solid, ceea ce momentan nu prea se întâmplă.

Transferuri U Cluj

„Studenții” au avut campania de transferuri dată peste cap de plecarea lui Eugen Neagoe la Universitatea Craiova. Un exemplu în acest sens ar fi rezilierea contractului cu Romario Pires, doar pentru ca brazilianul să fie readus apoi. Cel mai important transfer al iernii este împrumutul lui Ianis Stoica. Un alt fost fecesebist, Andrei Miron, a putut fi și el în sfârșit legitimat. Inclusiv de la CFR Cluj a fost adus un jucător de atac, Ze Gomes. Au mai venit și doi fundași de bandă de la o altă echipă în suferință, CS Mioveni. Vorbim aici de Dorinel Oancea și Răzvan Trif. Dar doar atât, pentru moment.

UPDATE/ Au mai fost aduși Dan Nistor și Ivan Martic, de la Universitatea Craiova. Dar și Ivan Goranov, fundaș stânga bulgar de la Lamia (Grecia). Iar Ștefan Vlădoiu s-a întors la Craiova.

La capitolul plecări, au plecat câteva nume cu experiență, dar care nu au dat randament la U, precum Marius Briceag, Ely Fernandes, Roberto Romeo, Florin Purece sau Laurențiu Brănescu.

Lot U Cluj – Cum ar putea arăta primul 11 al studenților

Iată cum ar putea arăta formația de start pentru U Cluj:

Iliev – Martic, Miron, Ispas, Goranov – Pires, Nistor – Chipciu, Fulop, Thiam – Stoica.

Însă în funcție de alte transferuri, cu siguranță în primul 11 ar putea apărea și alte nume importante din Liga 1.

Lot U Cluj Sezonul 2022 / 2023

  • Portari: Plamen Iliev, Andrei Gorcea, Aurelian Păun
  • Fundași: Krystian Nowak, Florin Ilie, Andrei Miron, Denis Ispas, Tudor Vomir, Răzvan Trif, Dorinel Oancea, Andrei Pițian, Ivan Martic, Ivan Goranov
  • Mijlocași: Dan Nistor, Ioan Filip, Romario Pires, Ovidiu Bic, Alex Chipciu, Gabriel Simion, Martin Remacle, Lorand Fulop, Ovidiu Horșia, George Haită
  • Atacanți: Ianis Stoica, Mamadou Thiam, Adrian Bălan, Ze Gomes, Albert Hofman, Dragoș Tescan

Concluzii

Cu doar 19 puncte în dreptul lor, cei de la U Cluj trebuie să reia campionatul în forță. Va reuși Neluțu Sabău s-o ajute încă o dată pe Universitatea Cluj să se ridice? Vom vedea cum se va descurca trupa clujeană, care are nevoie în continuare de alți jucători plus de o mai bună susținere din partea suporterilor.

Rămâi cu ochii pe secțiunea noastră de știri sportive. Vor urma prezentările și celorlalte formații din Liga 1, atât în rândul nou-promovatelor, cât și a celor cu pretenții. Citește despre lot Petrolul, lotul lui CS Mioveni, lot FC Hermannstadt sau cel al Chindiei. Sau despre lot FC Argeș și lot Farul! Nu uita nici de secțiunea pariuri sportive, unde găsești zilnic, cele mai importante evenimente analizate de către specialiștii noștri! Aruncă o privire și peste programul play-off-ului Superliga 2023! Mult succes la pariuri alături de BETuri.ro!