farul constanta

Farul Constanța – Lot și Transferuri pentru sezonul 2024/2025

Autor: Tibi Demeter
Ultimul update pe: iulie 11, 2024
4.7/5 - (13 votes)

Farul Constanța este una dintre echipele din Superliga care au de luat o revanșă după sezonul precedent. Dobrogenii au prins cu greul play-off-ul, deși au început sezonul din postura de campioană en-titre. Pentru Farul sezonul 2024/2025 se anunță unul complicat, în condițiile în care sunt șanse mari ca împrumutul lui Munteanu să nu poată fi prelungit.

La fel ca și în sezoanele precedente, lotul celor de la Farul va fi format în mare parte din jucători crescuți în Academia lui Gheorghe Hagi. Constănțenii nu au anunțat transferuri importante până acum, semn că presiunea va fi din nou pe tinerii echipei.

Antrenor Farul – Hagi vrea un nou miracol

Farul Constanța este opera lui Gică Hagi în întregime. Fostul mare internațional român și-a propus să readucă fotbalul de cel mai înalt nivel la Constanța și a creat un proiect pe care mulți ar vrea să îl urmeze. Hagi a câștigat deja două titluri cu Viitorul/Farul și nu știm niciodată la ce să ne așteptăm. „Regele” a adus în această vară jucători cu experiență alături care a mai lucrat și nu ar fi deloc surprinzător să vedem Farul din nou în lupta pentru titlul de campioană.

Gică Hagi este cel mai vechi antrenor din Superliga în acest moment, dar acest statut se datorează și faptului că el este și conducătorul echipei.

Transferuri Farul Constanța 2024

Rezultatele modeste de anul trecut nu i-au permis lui Hagi să vândă niciun jucător până în acest moment. Constănțenii depind foarte mult de banii proveniți în urma vânzării tinerilor jucători, iar dacă acest lucru nu se întâmplă achizițiile sunt minime.

Până la ora actuală, Farul s-a despărțit de Tudor Băluță, David Kiki, Ronaldo Deaconu, Kevin Boli, Constantin Budescu, Ronaldo Deaconu și Louis Munteanu, ultimul fiind doar împrumut anul trecut de la Fiorentina.

La capitolul veniri, Farul a punctat prin aducerile lui Eduard Radaslavescu, Gabi Iancu, Mihai Bălașa, Victor Dican, Răzvan Ducan și Andrei Ciobanu. În plus, la Farul s-au întors o serie de tineri jucători împrumutați în Superliga și Liga 2. Dar cei mai interesanți dintre ei, Ștefan Bodișteanu și David Maftei au fost cedați din nou, la Botoșani, respectiv Oțelul.

Lot Farul Constanța Sezonul 2024/2025

Pentru sezonul 2024/2025 lot Farul Constanța arată în acest moment astfel:

  • Portari: Alexandru Buzbuchi, Răzvan Ducan, Ștefan Mușat
  • Fundași: Cristi Ganea, Diogo Quieros, Mihai Popescu, Ionuț Larie, Gabriel Dănuleasa, Darius Grosu, Gustavo Marins, Dan Sîrbu, Mihai Bălașa
  • Mijlocași: Eduard Radaslavescu, Carlo Casap, Constantin Grameni, Victor Dican, Nicolas Popescu, Luca Banu, Luca Băsceanu, Ionuț Cercel, Ionuț Vînă, Roberto Mălăele
  • Atacanți: Gabriel Iancu, Luca Andronache, Rivaldinho, Narek Grigoryan, Iustin Doicaru, Alexandru Stoian, Ionuț Cojocaru

Hagi mizează tot pe jucătorii lui

La fel ca în ultimele sezoane, Gică Hagi readuce la Farul Constanța mai mulți fotbaliști pe care i-a crescut la academia lui sau care au trecut pe la Viitorul. Gabriel Iancu și Mihai Bălașa vin pentru a fi resuscitați de „Rege”. Ne așteptăm ca ambii să facă un sezon foarte bun la Farul.

Hagi a încercat astfel de experimente și în sezoanele trecute. Pe la Farul au revenit fotbaliști precum Nedelcu, Vînă, Alibec sau Băluță. Unii dintre jucători au dat un randament excelent, în timp ce alții au dezamăgit. Un lucru este cert, Hagi are o deosebită încredere în jucătorii pe care i-a crescut.

Concluzii

Cu actualul lot, Farul Constanța se va bate pentru locurile 4-5 în Superliga. E greu de crezut că Gică Hagi poate să facă minuni și să intre în lupta pentru titlu. Farul va încerca să ajungă în cupele europene sau să propună un nou jucător talentat. Cele mai mari șanse le are în acest moment Ionuț Cojocaru, un atacant de 20 de ani care poate să iasă la rampă în sezonul următor.

Până atunci, urmărește secțiunea noastră de știri sportive pentru a fi la curent cu toate noutățile. Echipa noastră a analizat deja loturile unor echipe precum Rapid, FCSB, Craiova, CFR Cluj sau Sepsi! Aruncă un ochi și peste secțiunea de ponturi pariuri pentru extra inspirație. Spor(t) în toate!