farul constanta
Viorel Berbece
27 iunie 2022

Farul Constanța – Lot și perspective pentru noul sezon

5/5 - (1 vote)

Am analizat rând pe rând echipele promovate în Liga 1. Acum a venit timpul să vorbim și despre Farul Constanța, echipă aflată la al doilea sezon de la revenirea în prima ligă, prin fuziunea neașteptată din sezonul trecut.

Ce perspective sunt pentru Farul? Hagi a rămas la echipă, asta este un plus, dar lotul și echipa managerială nu sunt lucruri care să dea neapărat speranțe. Iată analiza echipei BETuri.ro pentru Farul Constanța.

Hagi a rămas pe loc

S-a scris în această vară despre o eventuală plecare a lui Gică Hagi la Galatasaray. Totuși, fostul mare internațional a rămas pentru moment la timona echipei constănțene. Cu ce perspective?

Sezonul trecut a fost unul bun pentru Farul Constanța. Mai ales că au avut multe schimbări în lot, iar un loc de playoff nu era nepărat unul așteptat. Pot marinarii ceva mai mult în acest sezon? Cu golgheterul Jetfe Betancor

Transferuri Farul Constanța

Din nou, Farul a surprins cu transferurile efectuate în această vară. Au fost aduse câteva nume care nu mai spun nimic în fotbalul românesc de ceva ani. Sigur, Hagi a mai reușit în trecut redresarea unor jucător precum Iancu sau Țucudean. Dar campania de acum pare mai degrabă una low cost, decât una calitativă.

Achizițiile verii

  • Gabriel Torje și Vlad Morar – Farul a optat pentru doi jucători cu experiență în Liga 1, dar totuși unii care vin de la proaspăt retrogradata Dinamo.
  • Romario Benzar – După ce nu a reușit să se impună la Lecce, Benzar se întoarce de unde a plecat, pentru a-și redresa cariera. Poate fi o soluție pentru echipa națională, dar numai dacă revine la forma care l-a consacrat.
  • Mihai Popescu – Cum Ionuț Larie nu întinerește, s-a mers pe opțiunea unui fundaș central interesant, care a acumulat extra experiență în fotbalul scoțian în ultimii ani.
  • David Kiki, Ayrton Mboku, Jeremy Corinus și Kevin Doukoure – Toți jucători necunoscuți și nu neapărat foarte tineri. Probabil latura financiară a contat cel mai mult în aducerea lor. Mboku și Corinus au bifat câteva minute pentru defuncta Clinceni. Kiki și Doukoure vin din campionate mai modeste decât cel al României.
  • Alexandru Buzbuchi – Și el aflat la revenirea la Farul Constanța. Va fi soluția de avarie în cazul absenței lui Aioani.
  • Robert Ion – Un mijlocaș de travaliu și destul de tehnic, bun de avut în lot.

Plecări

Cele mai importante plecări (de până acum) sunt cele ale lui Jefte Betancor, Bradley De Nooijer și Andrei Ciobanu. Cea mai dureroasă plecare este cea a golgheterului spaniol, cedat pe o sumă nu foarte mare la campioana CFR Cluj. Olandezul a fost cedat în Bulgaria, pentru a se lua totuși ceva bani pe el, înainte de expirarea contractului. Andrei Ciobanu nu mai era un jucător de bază pentru Farul, dar plecarea sa tocmai la rivala Rapid nu va mulțumi prea mult fanii. În rest, nicio plecare de natură să afecteze în vreun fel lotul celor de la Farul Constanța. Deși se așteaptă transferurile lui Radaslavescu, Grameni sau Pitu.

Posibil prim 11 pentru Farul Constanța

Iată cum ar putea arăta Farul Constanța la primul meci al ei din noul sezon:

Aioani – Benzar, Popescu, Larie, Kiki – Grameni, Nedelcu, Radaslavescu – Pitu, Petre, Torje.

Farul Constanța – Jucători de urmărit în noul sezon

Există în continuare mult talent în curtea celor de la Farul Constanța. În acest sezon sunt așteptați să explodeze în joc nume precum Luca Andronache, Enes Sali, Ștefan Bodișteanu sau Ianis Malama. Toți jucători U19! Alte nume interesante ar fi Gabriel Dănuleasa sau chiar Nicolas Popescu, cel din urmă fiul fostului mare internațional, acum în conducerea Farului.

În stilul caracteristic, probabil că Hagi nu se va sfii să-i arunce în joc pe mulți dintre puștii mai înainte enumerați. Iar asta ar putea readuce un stil de joc spectaculos pentru echipa de la malul mării. Un alt nume de urmărit ar putea fi și internaționalul David Kiki, din Benin, adus pentru banda stângă a apărării.

Lot Farul Sezonul 2022 / 2023

UPDATE: Iată cum arată lotul lui Hagi înainte de terminarea perioadei de transferuri:

Portari: Marian Aioani, Alexandru Buzbuchi, Ștefan Mușat și Vlad Răfăilă.

Fundași: Kevin Doukoure, David Kiki, Mihai Popescu, Romario Benzar, Ayrton Mboko, Sebastian Mladen, Ionuț Larie, Gabriel Buta, Gabriel Dănuleasa, Radu Boboc, Darius Grosu, Daniel Bîrzu.

Mijlocași: Gabriel Torje, Jeremy Corinus, Robert Ion, Andrei Artean, Constantin Grameni, Dragoș Nedelcu, Nicolas Popescu, Carlo Casap, Eduard Radaslavescu, Ștefan Bodișteanu, Enes Sali, Ianis Malama

Atacanți: Vlad Morar, Robert Mustacă, Alexi Pitu, Adrian Petre, Luca Andronache, Robert Moldoveanu

La Ovidiu în așteptarea unui nou stadion

Probabil că tribunele cochetului stadion de la Ovidiu vor fi ceva mai animate în acest sezon. Farul are ceva suporteri, iar mai ales la meciurile mari tribunele vor fi neîncăpătoare. Asta în așteptarea unui nou stadion la Constanța. Suntem curioși cât va dura până când vom vedea o arenă modernă, în jur de 18.000 de locuri, și pe Litoral.

Până atunci, sunt de văzut duelurile lui Hagi cu echipele bucureștene, existând mai ales o rivalitate mai veche între Farul Constanța și Rapid. Dar și confruntările dintre Hagi și Petrescu se anunță la fel de interesante, de la conferințe și până la jocul celor două echipe.

Concluzii

Cât de sus va termina Farul Constanța în sezonul 2022/2023? După un sezon precedent cu loc de playoff, teoretic ar trebui să existe dorințe chiar de un loc de cupă europeană. Asta mai ales dacă Hagi reușește să implementeze la Farul Constanța acel stil de joc prin care a surprins lumea fotbalului românesc acum ceva ani, când Viitorul lua în mod absolut surprinzător titlu, deși nu-și propusese neapărat acest lucru. Rămâne de văzut! Până atunci, urmărește secțiunea noastră de știri sportive pentru cele mai fresh și obiective analize. Vezi de pildă articolele despre loturile celor de la CS Mioveni, Chindia sau U Cluj!