uta
Viorel Berbece
17 ianuarie 2023

UTA Arad – Lot + Perspective pentru noul sezon

5/5 - (2 votes)

UTA Arad sau Bătrâna Doamnă a fost, până de curând, cea mai titrată echipă din provincie. Arădenii nu au mai câştigat un titlu de peste 50 de ani, din perioada romantică a fotbalului din România. Acum, UTA se zbate în subsolurile clasamentului, iar perspectivele nu par grozave pentru Balint și compania.

Continuăm seria analizelor asupra echipelor ce participă în acest sezon din Liga 1. Am analizat, printre altele, cum arată lot Rapid, Universitatea Craiova, FC Voluntari sau chiar Hermannstadt. Este rândul celor de la UTA Arad.

Antrenor UTA – Laszlo Balint și provocarea carierei

Balint s-a intors și are o misiune grea de tot. Asta după ce a fost dat afară prematur de la Universitatea Craiova. Laszlo Balint a găsti-o pe UTA într-o situație dramatică, iar acum trebuie să adune repete puncte, pentru ca ecartul față de primele locuri salvatoare să nu se mărească, chit că în play-out echipele din subsol primesc o șansă nesperată prin înjumătățirea punctelor. Va reuși el în misiunea sa? Să vedem ce are la dispoziție!

Transferuri UTA Sezonul 2022 – 2023

Virgiliu Postolachi a fost cel mai sonor nume adus în vară. Au mai venit și jucători precum Keșeru, apoi Anton, dar situația din clasament s-a înrăutățit. Acum, UTA nu și-a permit mari investiții, deși ar fi avut mare nevoie. Au venit Romario Benzar, Willie Barbosa și Stefan Milosevic, dar rămâne de văzut dacă aceștia se vor impune ca titulari în formația lui Balint.

UPDATE: A fost readus Roger de la CFR Cluj și portarul ucrainean Kucher, iar Otele a revenit la sentimente mai bune și va juca până la finalul sezonului.

Plecări de la UTA

La începutul sezonului, UTA și-a cedat perla, pe David Miculescu, pentru o sumă frumușică, la FCSB. Acum, trupa arădeană pare că va rămâne și fără cel mai în formă jucător, nigerianul Otele, cel care are probleme contractuale și probabil va fi vândut pe o sumă modică în afară. Jobello este un alt jucător care nu mai intră în vederile echipei aflate pe primul loc direct retrogradabil.

Jucători de urmărit

Toți ochii vor fi pe Virgiliu Postolachi, cu siguranță. Când ai jucat alături de Zlatan Ibrahimovic sau Neymar, chiar și în amicale, nu are cum să fie altfel. Dar UTA propune mereu și tineri jucători de urmărit. Astfel, David Miculescu promite un sezon mult mai bun decât precedentul. iar nume ca Pătlăgică, Maxim, Mercioiu sau Negoescu pot ieși oricând la rampă.

Trebuie văzut și cum se vor descurca Hoxhallari și Abeid, doi jucători aduși să îmbunătățească zona defensivă.

Vulcanul de acasă

Fanii celor de la UTA au fost mereu alături de echipă, chiar dacă jucătorii conduși acum de Laszo Balint au rămas mai degrabă datori. Mai ales meciurile de acasă cu Rapid sunt de urmărit. Dar atmosfera de pe „Francisc von Neuman” este una dintre cele mai frumoase din țară, iar asta nu se va schimba indiferent de poziția în clasament. Cât va conta asta în tentativa celor de la UTA de a scăpa de retrogradare:

Lot UTA Arad Sezonul 2022 / 2023

Iată cum arată lotul lui Ilie Poenaru înainte de încheiera perioadei de mercato:

Portari: Florin Iacob, Danylo Kucher, Haralambie Mociu, Dragoș Balauru.

Fundași: Andrei Chindriș, Alexandru Benga, Marko Vukcevic, Erico da Silva, Mihai Dobrescu, Aly Abeid, Erion Hoxhallari, Cristian Maxim, Romario Benzar, Salvatore Marrone

Mijlocași: Idriz Batha, Desley Ubbink, Denis Hrezdac, Damian Isac, Juan Bautista Cascini, Albert Stahl, Raul Șteau, Rareș Pop, Paul Anton, Roger, Philip Otele

Atacanți: Virgiliu Postolachi, Claudiu Keseru, Willie Barbosa, Stefan Milosevic, Patrick Pașcalau.

Posibil prim 11 pentru UTA Arad

La primul meci de la reluarea sezonului de Superligă am putea vedea UTA în următoarea formulă de start:

Iacob – Benzar, Chindriș, Hoxhallari, Abeid – Anton, Cascini – Barbosa, Ubbink, Pop – Postolachi (Keșeru).

Concluzii

Va reuși Batrâna Doamnă să evite retrogradarea? În lipsa unui investitor puternic și cu un lot mai degrabă subțire, va fi un rest de sezon foarte intens pentru UTA. Poate doar publicul și entuziasmul lui Balint să aducă salvarea.

Nu ezita să accesezi zi de zi BETuri.ro, deoarece pe lângă analizele echipelor din Liga 1, ai acces la ponturi pariuri dar şi la ştiri din fotbal. Echipa noastră îți oferă zilnic Cota 2 gratis și Biletul Zilei azi. De asemenea, te invităm și pe grupul nostru de Telegram. Aruncă o privire și peste programul play-off-ului Superliga 2023, dar și peste program play off Liga 2! Acolo ai parte de ponturi, concursuri și oferte exclusive pentru cele mai tari evenimente din lumea sportului. Spor(t) în toate!