uta
Cristi Geiger
5 ianuarie 2024

UTA Arad – Lot pentru sezonul 2023-2024

5/5 - (3 votes)

”Bătrâna Doamnă” a reușit cu chiu, cu vai, să evite retrogradarea în sezonul precedent, după ce s-a salvat la baraj. Și sezonul acesta a pornit greu pentru UTA, mai ales că Mircea Rednic a schimbat masiv lotul. Retrogradarea încă nu e pusă la distanță, iar ”Puriul” trebuie să demonstreze că încă mai are ceva de spus în fotbalul nostru.

Echipa BETuri.ro vă propune o nouă analiză pentru echipele de Liga 1 din sezonul 2023-2024, după cele realizate pentru Universitatea Craiova, CFR Cluj, Rapid, FC Voluntari, FC Botoșani, Farul, Dinamo Hermannstadt, sau U Cluj. Poate UTA să se mențină cu lotul rămas? Vă prezentăm toate informațiile înainte de reluarea stagiunii în cele ce urmează.

Antrenor UTA Arad – Va conta experiența ”Puriului”?

Mircea Rednic a reușit s-o salveze pe UTA de la retrogradare în sezonul trecut, după ce echipa intrase în vrie cu Ilie Poenaru și apoi Laszlo Balint. „Puriul” a încercat o revoluție în lot, dar momentan rezultatele se lasă așteptate, chiar dacă nivelul jocului pare c-a crescut.

În ciuda unor oferte din Belgia, Rednic a rămas la ”Bătrâna Doamnă” deși nu îi va fi deloc ușor. Are de partea sa experiența la nivel înalt, iar dacă în condițiile actuale va reuși să evite din nou retrogradarea înseamnă că nu și-a spus ultimul cuvânt din postura de antrenor.

Transferuri UTA 2024

UTA a schimba masiv lotul în vară. Iar acest proces va continua și în această iarnă. Deja câțiva dintre jucătorii care nu au dat randament au reziliat cu clubul arădean. Se caută soluții și pentru a îmbunătăți lotul, iar cel mai probabil se va miza din nou pe jucători străini, liberi de contract. Din marea de transferuri realizate se poate spune că doar Luckassen, Micovschi, Fabry și poate Omondi au dat cu adevărat randament. Să vedem cum va mișca Mircea Rednic acum.

UPDATE/ Un prim transfer este uruguayanul Ariel Lopez, un închizător care a jucat ultima dată la Oțelul. Apoi și Răzvan Trif, jucător cu multă experiență la nivelul primei ligi, a semnat și el cu UTA Arad. Vlad Morar se întoarce și el la Arad pentru a ajuta Bătrâna Doamnă să evite retrogradarea.

UPDATE 2/ Cel mai interesant transferat realizat de UTA în aceasta iarnă este aducerea mijlocașului portughez Joao Pedro, cu peste 150 de meciuri în prima ligă din țara natală și trecut și prin MLS sau Superliga greacă. A urmat apoi și repatrierea lui Alexandru Tudorie, ultima dată în Arabia Saudită.

UPDATE 3/ Goodberg Cooper, Reagy Ofosu și Aly Abeid au plecat și ei, ultimul la CFR Cluj. Iar Rareș Pop a semnat cu Rapid, dar va rămâne la Arad până la vară. Tot via Rapid vine la UTA sub formă de împrumut și Cătălin Vulturar, jucător recent „repatriat” de la Lecce.

Lot UTA Arad Sezonul 2023 / 2024

Portari: Florin Iacob, Danylo Kucher, Denis Lungu-Bocean

Fundași: Marko Stolnik, Alexandru Benga, Darius Iurasciuc, Diogo Rodrigues, Ibrahima Conte, Tiberiu Căpușă, Răzvan Trif

Mijlocași: Joao Pedro, Ariel Lopez, Marcelo Freitas, Cristian Mihai, Rareș Pop, Albert Stahl, Andrej Fabry, Claudiu Micovschi, Andrei David

Atacanți: Kevin Luckassen, Alexandru Tudorie, Vlad Morar, Raul Stanciu, Eric Omondi

Concluzii

Lotul celor de la UTA arată o idee mai bine față de startul sezonului. Jocul prestat de Bătrâna Doamnă a fost, la fel, unul încurajator, cu rezultate pozitive în fața lui FCSB sau Rapid. Dar cum se vor descurca arădenii în fața contracandidatelor la retrogradare. Revenirea pe stadionul Francisc Neuman ar putea conta decisiv. Mircea Rednic nu a avut cele mai reușite aventuri în ultimul timp. Dar este un antrenor experimentat, care a făcut performanțe mai ales în fotbalul românesc. Va fi oare capabil să scoată UTA din impas?

Până atunci, urmărește secțiunea noastră de știri sportive pentru cele mai fresh și obiective analize. Vezi de pildă articolele despre loturile celor de la Universitatea Craiova, FCSB, CFR, FCU Craiova sau Farul! Dar aruncă un ochi și peste secțiunea de ponturi pariuri pentru extra inspirație. Spor(t) în toate!