uta

UTA Arad – Lot pentru sezonul 2024/2025

Autor: Tibi Demeter
Ultimul update pe: iulie 10, 2024
5/5 - (3 votes)

UTA Arad a fost una dintre echipele revelație în sezonul trecut, dacă ne gândim că formația arădeană era văzută de mulți drept o pretendentă la locurile retrogradabile. UTA a câștigat play-out-ul, după un parcurs fantastic sub conducerea lui Mircea Rednic. „Puriul” nu a avut șansa să se bată pentru un loc în cupele europene, deoarece echipa nu a avut licență UEFA.

UTA s-a bazat în mare parte pe Claudiu Micovschi, jucător care era împrumutat de la Rapid. Mjlocașul a marcat de 9 ori și a fost golgheterul echipei. Cu siguranță plecarea lui va fi resimțită.

Antrenor UTA Arad – Rednic, idol la Arad pentru un sezon

Mircea Rednic nu a fost privit cu ochi buni în momentul în care a fost adus la UTA. Fanii arădenilor l-au acuzat până la urmă pe nedrept că își vede doar propriul interes și anume transferul unor jucători pe filiera Luana Rednic.

„Puriul” are 49 de meciuri pe banca tehnică a celor de la UTA în acest moment. El a câștigat 20 de meciuri, a remizat în 16 și a pierdut doar 13 jocuri.

Transferuri UTA 2024

UTA Arad este una dintre echipele din Superliga care a folosit cei mai mulți jucători în ultimii ani. Arădenii au reușit câteva lovituri importante și au încasat sume de bani frumoase pentru fotbaliști precum Roger, Otele sau Abeid.

UTA i-a pierdut în această vară pe Rareș Pop, Cătălin Vulturar și Claudiu Micovschi, toți trei fiind sub contract cu Rapid. Arădenii s-au mai despărțit de Roșca, Tudorie, Căpușă, Iacob, Freitas, Ariel Lopez, Vlad Morar, Kevin Luckassen, Marko Stolnik, Danylo Kucher și Albert Stahl.

La capitolul veniri, UTA a punctat cu Costache, Cîmpanu, Dumiter, Van Durmen, Râpă, Mitrovic și Robert Popa de pe plan intern. Rednic ne propune și câteva experimente în stilul caracteristic. Dejan Iliev, Jordan Kadiri, Kouya Mabea și Luca Innocenti sunt cei patru jucători care vor debuta în Superliga în următorul sezon.

Jordan Kadiri pare să fie un atacant extrem de interesant. Jucătorul nigerian a evoluat în mare parte în liga secundă din Belgia, dar are prezențe și în campionatul Suediei sau al Norvegiei.

Lot UTA Arad Sezonul 2024 / 2025

  • Portari: Florin Iacob, Robert Popa, Aleksander Mitrovic
  • Fundași: Alexandru Benga, Darius Iurasciuc, Diogo Rodrigues, Ibrahima Conte, Răzvan Trif, Kemar Lawrence, Cornel Rîpă, Kouya Mabea
  • Mijlocași: Joao Pedro, Cristian Mihai, Andrej Fabry, Andrei David, Benjamin van Durmen, Luca Innocenti, George Cîmpanu, Valentin Costache, Valentin Borcea
  • Atacanți: Raul Stanciu, Eric Omondi, Imoh Ezekiel, Andrei Dumiter, Jordan Kadiri, Loai Halaf, Raoul Cristea

Concluzii

UTA Arad ar putea forța în acest sezon o calificare în play-off, după performanța din sezonul trecut. Mircea Rednic are experiența necesară pentru a duce UTA în primele șase din Superliga, iar lotul nu arată deloc rău. Totuși, UTA riscă să fie în dificultate în debutul sezonului din cauza numărului mare de schmbări din lot.

Noi ne așteptăm să vedem un nou sezon bun făcut de arădeni, mai ales pe teren propriu, acolo unde se bucură de o atmosferă specială. UTA debutează cu Rapid, pe teren propriu, într-un derby extrem de tensionat

Revenirea pe stadionul Francisc Neuman ar putea conta decisiv. Cu puțină liniște financiară și cu o bancă dornică de rezultate, Bătrâna Doamnă se poate lupta și la play-off, de ce nu?

Până atunci, urmărește secțiunea noastră de știri sportive pentru cele mai fresh și obiective analize. Vezi de pildă articolele despre loturile celor de la Universitatea Craiova, FCSB, CFR, U Cluj, Hermannstadt sau Farul! Dar aruncă un ochi și peste secțiunea de ponturi pariuri pentru extra inspirație. Spor(t) în toate!