fc arges
Viorel Berbece
16 ianuarie 2023

FC Argeș – Lot + perspective pentru sezonul 2022/2023

5/5 - (2 votes)

Continuăm prezentarea loturilor echipelor din Superligă și în următoarele rânduri îți vom prezenta lotul celor de la FC Argeș. Poți arunca un ochi și peste articolele referitoare la loturile celor de la FC Voluntari, Rapid, U Cluj, UTA, FC Hermannstadt sau Chindia Târgoviște.

După un sezon foarte bun, în care s-a numărat printre surprizele sau chiar revelații Ligii 1, FC Argeș a dezamăgit în cel actual și are nevoie de un miracol pentru a prinde playoff-ul. Salvarea ar putea veni din Cupa României.

Dar iarna a adus o adevărată revoluție în lotul lui Marius Croitoru, FC Argeș fiind campioana transferurilor până în acest moment.

Antrenor FC Argeș – Marius Croitoru și o nouă provocare

Venit pe parcurs la Pitești după o scurtă aventură la FCU Craiova, Marius Croitoru nu a reușit până acum să-și impună stilul de joc la alb-violeți. Dar asta și pentru că poate nu a avut jucătorii potriviți la dispoziție. Croitoru a avut o iarnă liniștită după ce-a reușit s-o ducă miraculos pe FC Argeș în sferturile Cupei României. Iar îndepărtatea lui Jean Vlădoiu din organigrama clubului pare să fi deblocat și situația transferurilor, care au venit pe bandă.

Transferuri FC Argeș 2023

Campania de transferuri a fost una spectaculoasă pentru FC Argeș până acum. Mai ales prin numărul de jucători noi veniți, nu neapărat prin calitatea lor. Dacă în vara trecută piteștenii au dat lovitura cu Garita, acum toate speranțele se pun în nume ca Bassong, Biai sau Hanne. Sunt jucători care probabil nu spun nimic microbiștilor din România. Dar „revoluția” lui Daniel Stanciu ar putea aduce schimbări în bine în jocul lui FC Argeș.

UPDATE: A fost adus și Wesley Jobello, ultima dată la UTA. Dar și o soluție de backup pentru Garita, un atacant de același profil, pe numele său Kévin Koubemba, ultima dată la Chernomorets Odessa.

Plecări

Și la capitolul plecări, FC Argeș a bifat câteva mutări, unele dintre ele surprinzătoare. Poate cea mai importantă este plecarea lui Alexandru Ișfan la Universitatea Craiova. Oferta de 750.000 euro nu a putut fi refuzată, chiar dacă asta înseamnă și o mare problemă privind jucătorul U21 din teren pentru trupa argeșeană.

O altă plecare importantă este cea a lui Bryan Alceus, acesta fiind cedat în Cipru. Alexandru Greab a fost cedat la co-județeana CS Mioveni, iar lui Mike Cestor și Martin Raynov le-au fost reziliate contractele. Probabil exodul nu se va opri aici!

Posibil prim 11

După numeroasele mișcări de trupe din cadrul lotului celor de la FC Argeș, e interesant de văzut cum va arăta primul 11 pe care-l va trimite Marius Croitoru în primele etape de la reluarea Superligii. Însă la o primă vedere, un posibil prim 11 ar putea arăta astfel:

Micu – Tofan, Zebic, Brendon, Bassong Meza Colli, Njike – Hanne, Biai, Calcan – Garita.

Lot FC Argeș sezon 2022/2023

Portari: Straton, Micle, Bucur, Micu.

Fundași: Zebic, Jakolis, Turda, Vianna, Tofan, Dobrosavlevici, Constantin, Rizzi, Bassong, Brendon.

Mijlocași: Crețu, Șerban, Bertrand, Covaci, Meza Colli, Njike, Calcan, Tîrcoveanu, Biai, Pîrvu.

Atacanți: Celestine, Garita, Donisa, Hanne, Jobello, Koubemba.

Concluzii

FC Argeș este o echipă în plina restructurare. Și pe planul conducerii, dar și al lotului. Probabil schimbările vor continua până la finele perioadei de mercato. Rămâne de văzut cât de repede va reuși Marius Croitoru să integreze jucătorii noi, nu puțini la număr. Mai ales că zona roșie nu e departe!

Nu părăsi secțiunea știri sportive. Află de aici tot ce e nou în lumea sportului și cele mai importante știri, de la cele mai importante competiții. De asemenea, nu uita nici de secțiunea pariuri sportive, unde zilnic îți aducem cele mai noi pronosticuri și pariuri, pe site sau pe Telegram! Mult succes și la cât mai multe câștiguri alături de BETuri.ro!