fc botosani

FC Botoșani – Lot pentru sezonul 2023 – 2024

Ultimul update pe: 1 ianuarie 1970
5/5 - (1 vote)

FC Botoșani a încheiat sezonul precedent pe locul 11 în Superliga. Nu a fost un rezultat mulțumitor, dar nici unul foarte rău. Deoarece moldovenii au reușit să evite retrogradarea fără să ajungă la baraj. Sezonul acesta, în schimb, un asemenea loc pare de domeniul SF pentru formația care a iernat pe ultimul loc, la mare distanță de salvare.

Echipa BETuri.ro vă propune o nouă analiză pentru echipele de Liga 1 din sezonul 2023-2024, după cele realizate pentru FCU Craiova, CFR Cluj, UTA Arad, FC Voluntari, Farul, FCSB, Hermannstadt sau U Cluj. Cum se va descurca FC Botoșani?

Antrenor FC Botoșani – Bogdan Andone vine cu salvarea?

FC Botoșani a avut un sezon mizerabil până acum. Prima victorie a stagiunii a venit abia la ultimul meci al anului, pe terenul celor de la Oțelul. Asta poate și pentru că moldovenii nu au avut stabilitate și viziune pe banca tehnică. Sezonul a fost început cu Marius Croitoru, continuat cu Dan Alexa, Andrei Patache și Mihai Ciobanu. Poate Bogdan Andone să aducă liniștea și o salvare miraculoasă de la retrogradare? Cu o experiență destul de vastă în spate, inclusiv pe banca lui FCSB sau în Cipru, Andone vrea să-și redreseze cariera de tehnician cu o misiune aparent imposibilă.

Transferuri FC Botoșani 2024

Dacă vrea să se salveze de la retrogradare, FC Botoșani are nevoie să adune puncte repede. Iar pentru asta are nevoie și de o campanie de transferuri foarte puternică. Deja se vorbește de venirea unor jucători cu multă experiență precum Miron, Fulop sau Filip. Dar pare c-ar fi nevoie de încă 5-6 astfel de fotbaliști pentru ca nivelul de joc să crească.

De plecat, cel puțin până acum, au făcut-o jucătorii care nu au dat randament mai ales în zona de atac. Fotbaliști capricioși și chiar suspicioși precum Junior Pius, Pinson, Zabou, Olinga sau N'Goma au părăsit-o pe FC Botoșani fără vreo mare realizare. Marele câștig l-ar putea reprezenta revenirea pe teren a golgheterului din sezonul trecut, Sebastian Mailat.

UPDATE/ Ioan Filip și Andrei Miron au semnat cu FC Botoșani! Ei au fost urmați de atacantul argentinian Juan Cruz Kaprof, ultima dată la Sarmiento Junin, în țara natală. Iar Daniel Celea s-a întors în țară și este noul fundaș central al Botoșaniului! A urmat un alt atacant argentinian, Enzo Lopez, ultima dată la Deportivo Cuenca, în Ecuador. Dar și un vârf din Italia, Francesco Margiotta, un jucător de 30 ani format de Juventus. Plus un nou portatr, bosniacul Luka Kukic, ultima dată în Uzbekistan! Dar și două mai cunoscute publicului botoșănean, bulgarul Radoslav Dimitrov și germanul Reagy Ofosu. A plecat, în schimb, Andrei Dragu.

Lot FC Botoșani 2023/2024

  • Portari: Răzvan Ducan, Luka Kukic, Andrei Ureche, Alin Ciobanu
  • Fundași: Daniel Celea, Andrei Miron, Radoslav Dimitrov, Gabriel Mutombo, Rijad Sadiku, Alin Șeroni, Alexandru Țigănașu, Charles Petro, Romario Benzar, Bogdan Creț
  • Mijlocași: Ioan Filip, Aldair Ferreira, Lorand Fulop, Victor Dican, Gabriel David, Eduard Florescu, Alexandru Piftor, Sebastian Mailat, Adams Friday, Zoran Mitrov, Codrin Cărăușu, Jaly Mouaddib
  • Atacanți: Francesco Margiotta, Sekou Camara, Juan Cruz Kaprof, Enzo Lopez, Reagy Ofosu, George Gligor

Concluzii

FC Botoșani are șanse mici să se salveze de la retrogradare în acest sezon. Reușește Bogdan Andone imposibilul? Rămâne de văzut.

Urmărește secțiunea noastră de știri sportive pentru cele mai fresh și obiective analize. Vezi de pildă articolele despre loturile celor de la Universitatea Craiova, Rapid, CFR Cluj, FCSB sau Farul! Dar aruncă un ochi și peste secțiunea de pronosticuri pentru extra inspirație. Spor(t) în toate!