carti despre sport
Cristi Geiger
22 decembrie 2021

Cele mai interesante zece cărți despre sport

4.5/5 - (16 votes)

Cele mai interesante 10 cărți despre sport. Ți-am pregătit un top al celor mai bune cărți sport numai bune de citit în timpul liber. Aici ai o listă cu 10 cărți pe care merită să le lecturezi. Poți afla povești minunate din lumea sportului, lucruri neștiute de nimeni sau detalii picante din autobiografiile unor mari jucători.

Vorbim despre o listă subiectivă de cărți despre sport. Dar una pe care merită să o parcurgi și tu. Despre sport vorbim mereu la obiect în podcastul BETuri Show, dar și scriem în secțiunea aferentă de știri sportive. Vezi de pildă și articolele noastre dedicate calendarului WTA 2022 sau celui din circuitul masculin.

Top 10 cele mai bune cărți despre sport

Lista celor mai bune 10 cărți despre sport cuprinde o serie de povești importante. Noi ți-am pregătit doar 10 cărți, dar poți alege și alte volume.

1. Open – Andre Agassi

Andre Agassi a fost unul dintre cei mai mari tenismeni din lume. Jucătorul American și-a publicat o autobiografie în care povestește începuturile în lumea sportului alb. Agassi vorbește în această carte despre modul în care a fost tratat în tabăra de tenis. Fostul număr 1 mondial povestește și episoade spectaculoase din rivalitatea cu Jimmy Connors și Pete Sampras, dar și detalii picante din viața privată. Relațiile cu Barbara Streisand și Brooke Shields ocupă rânduri importante.

Open – Andre Agassi este una dintre acele cărți despre tenis pe care merită să le citești. Ea se găsește în majoritatea librăriilor din țară, dar poate fi comandată și online.

2. The Greatest: My Own Story (Povestea mea) – Muhammad Ali – Cărți despre sport – Top 10

The Greatest este biografia lui Muhammad Ali, cel mai mare boxer din lume. Povestea lui Muhammad Ali a fost editată de Toni Morrison, fost castigator al Premiului Nobel. Cititorii pot descoperi în această carte detalii despre modul în care a militat împotriva războiului fostul mare boxer, dar și detalii despre copilăria lui. Ali a fost deseori victima rasismului în copilărie. The Greatest: My Own Story poate fi introdusă lejer în topul celor mai bune cărți despre sport.

3. Klopp – Fotbal în ritm de Heavy Metal

Jurgen Klopp este unul dintre antrenorii care au revoluționat fotbalul modern. Neamțul își spune povestea într-o carte despre fotbal. Raphael Honigstein, autorul cărții, a scos în evidență relațiile interumane dintre Klopp, familie, prieteni și jucătorii alături de care a lucrat. În cartea lui Jurgen Klopp sunt povestite detalii picante din cariera marelui antrenor.

4. Driblingul meu. Autobiografia – Johan Cruyff

Johan Cruyff este unul dintre cei mai influenți jucători din istoria fotbalului. Fostul mare fotbalist olandez a fost modelul celor de la Barcelona ani de zile, iar succesul din era Xavi-Iniesta-Messi se datorează și lui. Stilul de joc readus în atenție de Pep Guardiola a fost prima dată adus în discuție de Johan Cruyff.

În topul celor mai bune cărți despre sport putem să includem fără mari probleme „Driblingul meu”. Cruyff povestește despre zilele în care juca pe străzile din Amsterdam, până la cariera impresionantă de la Ajax și Barcelona. Cruyff a câștigat Balonul de Aur de trei ori în carieră și a dus Olanda în finala CM 1974.

5. Ronnie. Autobiografia lui Ronnie O’Sullivan

În topul celor mai interesante cărți despre sport introducem și autobiografia lui Ronnie O’Sullivan. În acest volum vom afla povești de la începutul vieții marelui sportiv, un geniu al sportului minunat numit snooker. În această carte descoperim un adevărat miracol.

Povestea lui Ronnie este una inspirațională. Povestea unui campion care a fost sus, dar într-o clipă a pierdut tot. Britanicul explică cum poate fi irosit un geniu. Multă vreme, „Ronnie” a fost în topul celor mai bune cărți în UK.

6. Rapidismul: Istoria unui fenomen sportiv

Rapidismul este o carte pe care toți fanii clubului Rapid trebuie să o citească. Rapidismul: Istoria unui fenomen sportiv își face loc în top cele mai populare cărți. Autorul, Pompiliu Nicolae Constantin, a realizat o documentare amănunțită a istoriei fenomenului pe rapidist. În această carte descoperim fanaticii suporteri giuleșteni, dar și povești despre legendele clubului.

Rapidismul este o adevărată icoană pentru rapidiști și poate fi introdusă în top cărți despre istoria fotbalului românesc și numai. Cartea dedicată fanilor „alb-vișinii” se găsește inclusive la Fan Shop-ul oficial al echipei.

7. Alex Ferguson. Autobiografia mea – Una dintre cele mai interesante cărți despre sport

Alex Ferguson este un alt personaj important din lumea fotbalului care și-a pus sufletul pe tavă. Povestea lui Sir Alex Ferguson este plină de anecdote și opinii sincere. Fostul mare antrenor povestește anii de glorie de la Manchester United și schimbările din lumea fotbalului.

Dacă ești fan al fotbalului, dar mai ales fan al lui Man. United, această carte este de neratat. O carte despre fotbal între cele mai populare cărți.

8. Leadership tăcut – Cum să câștigi inimile, mințile și meciurile

Această carte este realizată în colaborare cu marele antrenor Carlo Ancelotti. Italianul ne învață cum să fim lideri fără să ne impunem propriile reguli. Experiența lui Carlo Ancelotti, de jucător și de manager cu nenumărate trofee la activ, constituie o sursă permanentă de inspirație, căci este cunoscut peste tot în lume pentru mentalitatea de învingător.

Ancelotti prezintă un stil de conducere relaxat, empatic și centrat pe ideea că jucătorii ating perfomanța maximă când se simt confortabili, nu când se află sub presiune.

9. Monica Seleș. Cum am câștigat lupta – Cu corpul meu, cu mintea mea, cu mine însămi

Fosta mare jucătoare vorbește în această carte despre începuturile ei în cariera WTA și momentele dificile din carieră. Seleș povestește cât de greu a fost să accepte ideea câștigării primului Grand Slam, dar și modul în care s-a schimbat viața ei după ce Steffi Graf a fost înjunghiată în timpul unui meci la Hamburg. Momentul respectiv le-a schimbat definitiv viața celor două sportive.

10. În lupta cu valurile. Povestea unei înotătoare de cursă lungă

Diana Nyad este povestea unui vis conturat la 28 de ani. Acest vis s-a transformat ulterior într-o obsesie și s-a încheiat abia la 64 de ani. Abuzată în copilărie de tată, apoi de antrenorul de înot, Diana Nyad decide să transforme durerea acestui haos într-o viață plină de semnificație și bucurie.

Vrei să practici înotul în București? Citește pe site și despre bazinele din Capitală, dar și despre sălile de fitness!

Cele mai interesante 10 cărți despre sport. Care e preferata ta?

Sperăm că vei apuca să citești cele 10 cărți despre sport recomandate de experții noștri. Poți să descoperi povești interesante, spectaculoase, din lumea sportului. Majoritatea cărților se găsesc în librăriile din țară. Poți să le comanzi online în schimbul unor sume cuprinse între 30 și 70 de lei. Tu ce preferată ai?

Lectură plăcută și urmărește BETuri.ro online pentru cele mai bune recenzii ale operatorilor online și oferte de la top case de pariuri din România. Plus pentru pronosticuri sportive inspirate, desigur!