Pariuri pe snooker online

Pariuri pe snooker online

Ultimul update pe: aprilie 22, 2023
Rate this post

Meciurile de snooker online nu au atât de multe opțiuni de pariere ca alte sporturi, cum ar fi fotbalul, handbalul sau tenisul, dar totuși există variante de pariuri snooker online. Celor care doresc să parieze pe acest sport, însă nu sunt familiarizați cu unele noțiuni, sportul fiind unul nou descoperit pentru ei, le vom prezența mai jos tipuri pariuri snooker online. Unul dintre operatorii care oferă cote bune la acest tip de sport este și Unibet. Află mai multe despre ofertele acestui operator din recenzia Unibet pariuri sportive.

Snooker Online – Ce tipuri de pariuri există

Ca în aproape toate jocurile individuale, un meci nu se poate termină la egalitate, trebuind să câștige un jucător. Excepție fac câteva meciuri din turnee care nu sunt însă foarte importante în economia întregului sezon. Așadar, numărul total de frame-uri este întotdeauna impar: de regulă, minim 7 (turneele mici se joacă după sistemul primul la 4), amănunt important pentru ponturi pariuri sportive biletul zilei.

Opțiuni populare de pariere pe snooker online 

Prima variantă este cea pe victorie. Adică pariați pe jucătorul care credeți că va ieși învingător. De exemplu, o posibilitate de ponturi pariuri biletul zilei ar fi fost un pariu pe victoria lui James Cahill în fața lui Mark Selby, numărul 3 mondial, la trofeul Regatului Unit.

Primul dintre ei era un jucător fără clasament (semi-amator) cotat cu a 126-a șansă la trofeu, din 128 de participanți.  De obicei, ca la orice sport, outsiderii au cote colosale.  

Cea de-a doua este extrem de simplă. Pariați pe culoarea primei bile introduse în buzunar.  Pe masa de snooker se află 15 bile roșii, șase bile colorate și o bilă albă.

Regulament snooker pe scurt

După fiecare bilă roșie introdusă în buzunar, jucătorul este obligat să efectueze o lovitură la una dintre bilelele colorate aflate pe masă. Bilele introduse în buzunar au anumit punctaj, după cum urmează:      

 • Bila roșie – 1 punct 
 • Galbenă – 2 puncte
 • Verde – 3 puncte
 •  Maro – 4 puncte
 •  Albastră – 5 puncte
 • ·Roz – 6 puncte
 •  Neagră – 7 puncte

Ce este break-ul maxim?

O serie de bile introduse în buzunar poartă numele de „break”. Break-ul maxim disponibil este de 147 de puncte, iar acesta poate fi realizat dacă după fiecare bilă roșie este introdusă bila neagră. La terminarea pachetului de bile roșii se execută lovituri la bilele colorate, în ordinea crescătoare a punctajului. Deși break-ul maxim cu bilele aflate pe masă este de 147, acesta poate deveni inclusiv 155, în cazuri excepționale (”free ball” cu tot pachetul de bile roșii aflat încă pe masă).

Faultul este sancționat cu un număr de la 4 la 7 puncte pentru adversar. 

Biletul zilei snooker

Varianta numărul trei este pariul pe frame-uri și se bazează foarte mult pe noroc. Acesta le cere pariorilor să nominalizeze bila colorată care va fi introdusă prima oară în buzunar într-un anumit frame. Cea mai mică cotă la pariuri online și case de pariuri o are bila neagră, însă și bilă albastră este introdusă destul de des prima în frame.

Alt tip de pariu cere pariorilor să ghicească un break de minim 50 puncte sau minim 100 puncte, indiferent de jucătorul care va face asta. Se poate prezice și dacă respectivul frame va avea mai mult sau mai puțin de 99.5 puncte. Evident, se poate miza și pe câștigătorul frame-ului, dar și pe primul jucător care va introduce o bilă roșie în buzunar.

Pariul pe handicap, pariuri snooker online

Această variantă de pariu se poate explica în felul următor: unul dintre jucători începe cu un handicap de ”x frame-uri”, dacă pariați pe el atunci el va trebui să câștige cu x+1 mai multe frame-uri decât adversarul. Un exemplu de ponturi pariuri sportive pentru biletul zilei este următorul: dacă se pariază pe Ronnie O'Sullivan, pentru ca pariul să fie câștigator, acesta trebuie să câștige la o diferență mai mare de un punct.

Pariuri pe total de frame-uri

Iată și alte câteva tipuri de pariuri:

 • Se pariază pe primul jucător care ajunge la un x de frame-uri (unde x este poate fi 2,3, 4 etc). 
 • Scorul după primele x frame-uri – pronosticați scorul exact dupa x frame-uri, unde x poate fi 3,4 etc.
 • În cazul liderului pe frame-uri plasați pariul snooker online pe cel care va conduce dupa x frame-uri, unde x poate fi 3,4 etc (poate exista și varianta de egalitate).
 • În cazul pariului pe 147 de puncte un jucător poate face un meci perfect și va avea scorul 147. De regulă această opțiune este introdusă doar la pariuri online snooker live.

Pariuri pe numărul de frameuri

De asemenea, puteți alege dacă va fi depășit sau nu un anumit număr de frameuri, dar și dacă jucătorul cotat cu prima șansă la victorie va câștigă la o diferența mai mare de frame-uri decât cea prevăzută de limita sau dacă outsiderul va acoperi această diferența. Cele două tipuri pariuri snooker le gășiți sub denumirea de total frameuri, respectiv handicap frameuri.

Pe ce mai putem miza

Puteți alege și scorul corect cu care se va încheia un meci. Cu cât avem mai multe variante, cu atât cota este mai mare. O varianta care, în opinia noastră, implică și un dram de noroc, este aceea de a alege care dintre jucători va reuși cel mai mare break. De ce implică norocul în asta? Fiindcă de poziționarea bilelor pe masă de snooker și de carambolurile dintre ele depinde, în bună măsură, cât de mare va fi breakul.

Rankingul nu contează mereu

Un alt aspect de care trebuie să țineți cont este importanța rankingului în snooker online, ponturi pariuri sportive biletul zilei.  Acesta de obicei nu contează pentru că jucătorii de snooker sunt suprasolicitați din cauza numărului mare de turnee și pot avea loc surprize. De exemplu, în cel de-al doilea tur al trofeului Regatului Unit la snooker a fost eliminat un mare favorit, John Higgins (nr. 4). Scoțianul a pierdut în joc decisiv, 6-5, cu conaționalul său Alan McManus (nr. 64).

Higgo chiar a condus cu 5-3, însă a pierdut un meci în care nu a reușit nici măcar un break de peste 50 de puncte, amănunte importante pentru ponturi pariuri sportive biletul zilei.

Mizează pe surprize la snooker online

De multe ori există jucători care la un anumit interval de timp aleg să participe doar la turneele mari. În condițiile date, rank-ul lor scade foarte mult chiar dacă ei sunt în formă. De fapt este posibil ca un astfel de jucător chiar să aibă rezultate mai bune ca înainte, deoarece va fi mai odihnit decât ceilalți.

Snooker Online – Importanța amănuntelor

Înainte să pariezi pe snooker online trebuie să știi anumite amănunte care te vor ajuta să câștigi. Este foarte important să te documentezi.  Am văzut mai sus de ce rank-ul jucătorului nu este mereu relevant, iar acum a venit momentul să îți prezint și alte câteva sfaturi pe care să le iei în considerare pentru a găsi cele mai bune pariuri.

Snookerul este un sport care depinde doar de cei doi jucători şi trebuie să-i analizezi în detaliu. Dacă într-o echipă de fotbal un jucător nu este în formă sau are un disconfort, el poate fi foarte uşor înlocuit. Am mai scris de lucrurile de care e bine să ții cont atunci când pariezi pe fotbal. La snooker acest lucru nu este posibil și pentru a evita suprizele forma este foarte importantă.

Analiza face diferența la pariurile pe snooker online

Și turneul este foarte important. Nu sunt recomandate pariurile la întâmplare. Contează și premiile care sunt în joc. Un număr mic de frame-uri dă mai multe şanse pentru o victorie întâmplătoare a outsider-ului, pe când un meci mai lung favorizează jucătorul mai experimentat.

Ca la orice sport, este foarte greu pentru un jucător să reintre în formă maximă după o pauză. Evită să pariezi la turneele din debutul sezonului sau măcar încearcă să n-o faci pe marii favoriţi. Tendinţa este de a vedea meciuri echilibrate la primele turnee şi poţi avea succes cu pariuri pe handicap asiatic în care să alegi outsider-ul. Cele mai bune exemple sunt la Openul Australiei.

Pariurile snooker online pe 147 de puncte

Înainte de toate trebuie să știi ce este un pariu pe breakul de 147 de puncte. Pentru a obține acest scor, un jucător trebuie să joace perfect.  Acesta este scorul cel mai greu de obținut și este foarte dificil pentru oricine (cât de bun ar fi el) să-l reușească. Totuși, la majoritatea turneelor importante există jucători care reușesc această performanță.  Ținând cont că cota pentru un punctaj perfect este de obicei foarte mare, merită pus un asfel de pariu.

Iată cum se procedează.  Cele mai multe case de pariuri online nu o să îți permită unul în avans. Astfel de pariuri vor fi băgate în ofertă cu câteva ore înainte de startul meciului, dar această regulă diferă în funcție de turneu, meci și jucători.  

Snooker online – Cum pariezi pe breakul maxim de 147 puncte

Atunci când te hotărăști să plasezi unul înainte de meci trebuie să fie pe toate frame-urile din acea zi. Cota pentru un astfel de pariu oscilează de regulă între 67 și 400. Cotele sunt destul de mari, pentru că și șansa ca pariul să fie câștigător este destul de mică. Totuși, la anumite meciuri merită să arunci câțiva lei, dar trebuie să fii destul de inspirat în a alege partidele potrivite.

Se poate plasa un pariu pe 147 de puncte pe fiecare frame. Aceste pariuri sunt speciale, iar cota lor poate varia între 700 și 1,000. Dacă ai noroc să câștigi un astfel de pariu atunci vei încasa o sumă consistentă de bani.

Snooker Online – Cea mai mare cotă

Din punct de vedere statistic, șansele ca un pariu pe un scor de 147 să fie câștigător sunt mai mari decât șansele unui pariu de cotă similară plasat pe fotbal. Dacă vrei să-ți încerci norocul pariind pe cote astronomice, snookerul este sportul pe care ar trebui să te axezi.

Despre meciurile lay  

Pentru că meciurile de snooker pot fi destul de plictisoare. Dacă nu vrei să pui pariuri pe punctaje de 147 și ești în căutarea de pariuri mai realiste, atunci ai putea paria împotriva favoritului. Acestea sunt ușor de realizat deoarece oricând se poate produce o surpriză.

Concluzii

Acestea sunt cele mai importante lucuri pe care trebuie să le știi despre pariurile pe snooker online. Nu uita că ai și alte ghiduri de pariere pe site-ul nostru. Și, dacă nu ți-ai deschis încă un cont la o casă de pariuri online, poți face acest lucru pornind de pe BETuri.ro! Pariază informat și inspirat alături de noi!