petrolul ploiesti
Viorel Berbece
19 ianuarie 2023

Petrolul Ploiești, lot și perspective pentru 2023

4.7/5 - (26 votes)

Petrolul Ploiești a trecut prin grele încercări financiare în ultimii opt ani, dar „lupii galbeni” au reușit în cele din urmă promovarea în Superligă. Echipa din Ploiești are în continuare probleme financiare, dar speră să se mențină în primul eșalon fotbalistic din România datorită spiritului de echipă și al suporterilor.

Petrolul a impresionat în debut de sezon, dar treptat problemele de la club au făcut ca Lupii Galbeni să termine anul înafara locurilor de playoff și cu perspective nu prea grozave pentru restul sezonului.

După ce ți-am prezentat loturile celor de la FCSB, CFR Cluj, Sepsi, U Cluj, UTA Arad sau FC Argeș, în rândurile de mai jos vom prefața și lotul celor de la Petrolul Ploiești, dar vom vedea și ce planuri au leii în următorul sezon din Liga 1!

Nae Constantin trebuie să mențină Petrolul Ploiești în prima ligă

Conducerea lui Petrolul a luat decizia corectă în a-l păstra pe Nae Constantin pe bancă și pentru Superligă. Lupii Galbeni au impresionat în prima parte a campionatului reușind ca printr-un joc pragmatic să rămână multă vreme printre locurile de playoff. Ce urmează, însă, pentru Petrolul Ploiești, având în vedere că se vorbește tot mai des de plecările lui Leitner, Țicu, Jair, Huja sau Grozav?

UPDATE: Nae Constantin a fost demis, iar în locul său a venit Florin Pîrvu, un alt fost jucător de-al Petrolului.

Transferuri Petrolul Ploiești 2023

La capitolul transferuri, Petrolul nu și-a permis să miște spectaculos. Au venit Robert Moldoveanu și Cosmin Achim, puși pe liber de Farul, respectiv FC Voluntari. Dar și mai puțin cunoscuții Purtic și Doua, jucător de lot mai degrabă. De plecat nu a plecat momentan nimeni important. Simon Măzărache și Mirko Ivanovski nu impresionaseră oricum prin mic. Asta după ce Gabi Tamaș plecase deja în timpul sezonului. Se așteaptă, însă, un exod mai important în perioada următoare. Asta pentru că Petrolul Ploiești are nevoie de bani pentru a lua licența și a supraviețui, iar jucătorii străini pot pleca oricând invocând la FIFA restanțele salariale.

UPDATE: A fost adus și Paul Papp, indezirabil la CSU Craiova. Dar și Ricardo Grigore și Jefferson. A plecat deja Cosmin Achim!

Posibil Prim 11 pentru Petrolul Ploiești

Iată cum ar putea arăta un prim 11 posibil, la ce știm până acum:

Leitner – Borța, Papp, Huja, Meijers, Țicu – Moldoveanu, Diomande, Jair, Jefferson – Grozav.

Lot Petrolul Ploiești Sezonul 2022/2023

Portari: Andreas Leitner, Octavian Vâlceanu

Fundași: Marian Huja, Bart Meijers, Valentin Țicu, Ricardo Grigore, Florin Borța, Georgi Pașov, Felix Mathaus, Seniko Doua, Paul Papp, Iasmin Latovlevici

Mijlocași: Takayuki Seto, Lucian Dumitriu, Jair, Robert Enache, Mario Bratu, Cosmin Tucaliuc, Constantin Budescu, Stefan Purtic, Jefferson, Ismael Diomande

Atacanți: Gheorghe Grozav, Christian Irobiso, Robert Moldoveanu

Meciurile de pe Ilie Oană, un atu pentru Petrolul

Petrolul Ploiești va beneficia în continuare de sprijinul suporterilor în meciurile de pe „Ilie Oană”. Acolo speră „lupii galbeni” să obțină rezultate pozitive și să evite retrogradarea. La Ploiești se câștigă foarte greu, iar asta ar putea clubul să rămână în prima ligă, în ciuda problemelor grave.

Concluzii

O echipă care a impresionat în prima parte a sezonului, Petrolul Ploiești riscă să rămână fără oameni de bază și să alunece rapid în clasament, fără implicarea autorităților sau a unor oameni cu bani din mediul privat. Va reuși Nae Constanti să mențină starea de spirit care a adus multe puncte prahovenilor în 2022?

Nu părăsi pagina de știri sportive. Aici vei găsi și loturile celorlalte combatante din Superligă, atât cele cu pretenții, dar și a celor care luptă în partea inferioară a întrecerii, precum CS Mioveni sau U Cluj. Dar și alte știri din sport care merită să le citești. Precum programul Superligii! Aruncă o privire și peste programul play-off-ului Superliga 2023!

Nu uita nici de secțiunea de pariuri sportive, acolo unde zilnic găsești cele mai noi pronosticuri și pariuri, de la cele mai interesante partide. În această perioadă se desfășoară Australian Open, iar noi avem predicții tenis de top. Intră și pe Telegram pentru extra inspirație. Mult succes îți dorim și la cât mai multe câștiguri alături de BETuri.ro!