pariuri meci amanat
Viorel Berbece
2 septembrie 2020

Echipa nationala: Debutul lui Rădoi

Echipa nationala avea nevoie de un refresh. Poate pe această idee a marșat FRF atunci când l-a ales pe Mirel Rădoi selecționer. La nici 40 de ani, fostul tehnician de la nationala de tineret va debuta la echipa mare cu ocazia celor două meciuri din septembrie, din Liga Națiunilor.

Ce poate aduce acesta nou la echipa națională? Greu de zis. Pentru că nu ține doar de priceperea sa, ci de valoarea jucătorilor. Iar mulți dintre ei nu joacă în mod constant la echipele lor. Sau sunt ieșiți din formă.

În orice caz, în cele ce urmează vom analiza lotul ales pentru disputele cu Irlanda de Nord și Austria, primele meciuri din grupa de Nations League. Și ultimele teste, deopotrivă, înainte de barajul cu Islanda (și apoi încă un meci decisiv, cu Ungaria sau Bulgaria), pentru Euro 2021.

Am demonstrat că ne pricepem la ponturi fotbal Romania, fie el cel de prima ligă sau a doua. De ce să nu facem spectacol și pe meciurile naționalei?

Echipa nationala, Debutul lui Radoi, 2020

Echipa natională de fotbal a României – Listă de jucători

Iată convocații lui Rădoi pentru meciurile de pe 4, respectiv 7 septembrie:

Portari: Ciprian Tătărușanu (Lyon, 67/0), Florin Niță (Sparta Praga, 2/0), David Lazar (Astra, 0/0)

Fundași: Ionuț Nedelcearu (FC Ufa, 9/0), Vlad Chiricheș (Sassuolo, 57/0), Alin Toșca (Gaziantep, 18/0), Dragoș Grigore (Ludogoreț, 37/0), Andrei Burcă (CFR Cluj, 0/0), Sergiu Hanca (KS Cracovia, 4/0), Nicușor Bancu (CS Universitatea Craiova, 13/0), Florin Ștefan (Sepsi Sf. Gheorghe, 1/0)

Mijlocași: Al. Crețu (NK Maribor, 0/0), Dan Nistor (CS Universitatea Craiova, 3/0), Alexandru Maxim (Gaziantep, 37/3), Nicolae Stanciu (Slavia Praga, 37/10), Alexandru Cicâldău (Universitatea Craiova, 6/0), Ianis Hagi (Rangers, 10/0), Ciprian Deac (CFR Cluj, 23/4)

Atacanți: Gabriel Iancu (Viitorul, 0/0), Florinel Coman (FCSB, 3/0), Denis Alibec (Astra, 10/1), George Pușcaș (Reading, 14/6), Sergiu Buș (FCSB, 0/0)

Romania, echipa nationala –  Analiza portarilor convocați

Aici nu sunt mari surprize. Cel mai probabil, tot Ciprian Tătărușanu va fi titular. Asta chiar dacă el nu joacă pentru Lyon. Florin Niță ar putea fi și el o soluție, în vreme ce David Lazar a fost recompensat pentru progresul înregistrat în sezonul trecut.

Poate o soluție ar fi fost și Silviu Lung jr., portar care joacă meci de meci pentru Kayserispor. Iar Ionuț Radu va mai trebui să-și aștepte rândul, pentru că nu s-a impus la Parma și poate vara îi va aduce o echipă din Serie A la care să evolueze în mod constant.

Fotbal, echipa nationala – Fundașii, eterna problemă

Mai mereu călcâiul lui Ahile, apărarea nu arată grozav nici acum. Surprinde convocarea lui Dragoș Grigore. Dar și prezența lui Florin Ștefan poate fi considerată o surpriză. De asemenea, pentru flancul drept, nu există altă soluție de fundaș dreapta propriu-zis înafara lui Sergiu Hanca. Acolo poate evolua și Andrei Burcă, el a mai făcut asta la CFR Cluj, dar probabil că Mirel Rădoi nu va risca un experiment tocmai la debut.

În centrul apărării, Vlad Chiricheș și Ionuț Nedelcearu vor face cuplu cel puțin pentru meciul cu Irlanda de Nord. Flancurile mereu au reprezentat o problemă și de aceea probabil Rădoi a mers pe mâna unui jucător pe care-l cunoaște de la tineret (Florin Ștefan), precum și pe „căile bătute” Bancu și Toșca. Lipsește din flancul drept Romario Benzar, dar și el este ieșit din formă. Și, în plus, nu putem spune că a excelat la echipa nationala.

Lot Echipa Nationala – Cine ne va apăra?

În aceste condiții, probabil că vom avea o linie de fund formată din Bancu, Nedelcearu, Chiricheș și Hanca, iar pentru meciul cu Austria e posibil să intre în formula de start Burcă și / sau Alin Toșca.

Fotbal Romania Nationala – Sunt soluții la mijloc

Marea surpriză dintre convocații pentru linia mediană este Alexandru Crețu. Puternicul mijlocaș la închidere de la NK Maribor ar putea intra chiar ca titular în partida de vineri cu Irlanda de Nord. În rest, nu am putea spune că Mirel Rădoi a surprins prin ceva aici.

Alexandru Maxim a fost adus pentru că a fost într-o formă bună pentru Gaziantep pe final de campionat. Iar Ciprian Deac pentru disponibilitatea sa la efort, care ar putea aduce un plus pe faza defensivă, dacă va fi nevoie.

Ianis Hagi nu a început tocmai bine campionatul în Scoția, dar Rădoi îl vede ca un om decisiv, așa că mijlocașul lui Rangers nu putea lipsi din lot pentru „dubla” cu Irlanda de Nord și Austria.

Echipa nationala – Absenții din linia mediană

Proaspăt transferat la Cagliari, Răzvan Marin a fost „sărit” din schemă, dar va fi cu siguranță adus la lot în octombrie, pentru barajul cu Islanda. Mihai Bordeanu a avut evoluții inconstante în acest debut de sezon și nu putea fi chemat la echipa nationala. Iar Paul Anton și Tudor Băluță au nevoie de echipe noi, unde să joace în mod constant.

Meciuri nationala – Atacanți în formă sau de formă?

Aici Rădoi a surprins pe multă lume prin aducerea lui Sergiu Buș. Noul atacant de la FCSB are un început modest de campionat. Dar poate aduce un plus, mai ales pe final de partide. Gabi Iancu a primit „cadou” o convocare pentru evoluțiile sale din sezonul trecut. Dar el nu va reprezenta o soluție pentru termen lung la echipa națională, dacă transferul său în țările arabe va fi perfectat.

La fel, și Denis Alibec a fost adus mai degrabă pentru evoluția sa din playoff-ul campionatului trecut. Asta pentru că atacantul Astrei a fost invizibil în primele meciuri ale noului sezon.

Claudiu Keșeru nu ar fi trebuit să lipsească din lista de atacanți, iar Dennis Man probabil a fost lăsat la „tineret” în urma unei înțelegeri între Mirel Rădoi și Adrian Mutu. Florin Andone este din nou accidentat.

Primul 11 pentru partida cu Irlanda de Nord

În aceste condiții, probabil că formula de start pentru meciul de vineri, 4 septembrie, va arăta astfel:

Tătărușanu – Hanca, Nedelcearu, Chiricheș, Bancu – Hagi, Stanciu, Cicâldău – Deac, Pușcaș, Coman

Am ales o formulă 4-3-3 pentru că este cea preferată de selecționerul nostru, dar din dispunerea în teren a jucătorilor, probabil că va fi mai degrabă un 4-3-2-1.

Posibila formulă de start pentru meciul cu Austria

Mirel Rădoi va trebui să efectueze măcar 3-4 modificări în formula de start, și atunci „tricolorii” ar putea juca în următoarea dispunere: Tătărușanu – Hanca, Burcă, Chiricheș, Toșca – Stanciu, Crețu, Cicâldău – Hagi, Alibec, Coman

Program Meciuri Echipa Nationala în Nations League

  • Vineri, 4 septembrie:  România – Irlanda de Nord (21:45)
  • Luni, 7 septembrie: Austria – România (21:45)
  • Duminică, 11 octombrie: Norvegia – România (19:00)
  • Miercuri, 14 octombrie:  România – Austria (21:45)
  • Duminică, 15 noiembrie:  România – Norvegia (21:45)
  • Miercuri, 18 noiembrie: Irlanda de Nord – România (21:45)

Cote ale Caselor de Pariuri pentru meciul cu Irlanda de Nord

  • 2.25 este cota pentru o victorie la debut pentru Mirel Rădoi, în meciul cu Irlanda de Nord. Cota o găsești la efortuna.
  • Tot la efortuna, poți juca un Under 2,5 la meciul de pe Național Arena, la o cotă de 1.58. Pare un pariu sigur pentru biletul zilei fotbal international.
  • Un combo bun de la Superbet pentru tine: Victorie România & 2 + goluri, la o cotă de 2.91.

Mai multe cote vei găsi în analiza meciului, care va apărea în zilele următoare. Pariază informat și inspirat alături de noi la case de pariuri romanesti!