fc hermannstadt
Viorel Berbece
17 ianuarie 2023

FC Hermannstadt – Lot, transferuri, perspective pentru Liga 1

Continuăm prezentarea echipelor din ediția 2022/2023 a Ligii 1. A venit rândul unei alte nou-promovate, FC Hermannstadt. Ce perspective are echipa sibiană, după un sezon până acum peste așteptări, în ciuda problemelor financiare? Haide să aflăm împreună!

Antrenor FC Hermannstadt – Măldărășanu a făcut minuni!

Nu erau mulți cei care ar fi văzut-o pe FC Hermannstadt rezistând cu brio în Superligă. Dar iată că, după promovare, Marius Măldărășanu a reușit să mențină grupul unit și să facă din echipa sibiană una greu de învins chiar și de către granzii din prima divizie. Fără punctele luate de Federație, Hermannstadt ar fi fost pe loc de playoff înainte de pauza de iarnă. Dar probabil că punctele vor veni înapoi, iar nou-promovata se va bate până la final pentru un loc între primele 6 la capătul sezonului regulat.

Transferuri FC Hermannstadt

Nou-promovata nu-și permite să investească foarte mult. De aceea și transferurile au fost puține atât în vară cât și în perioada de mercato din iarnă. Asta deși timp mai e. Cel mai sonor nume adus în vară a fost Alexandru Răuță, mijlocașul defensiv de la Dinamo. De la CFR Cluj au fost aduși Mihai Butean și Daniel Paraschiv, ultimul jucând un rol important atât în promovarea lui FC Hermannstadt, cât și în acest sezon.

Au venit Vesel Limaj, Cornel Ene și Cristi Bărbuț, trei jucători care cel mai probabil nu vor fi titulari. În rest, Marius Măldărășanu și-a păstrat deocamdată tot nucleul de bază și mizează mai ales pe experiența unor jucători precum Balaure, Bejan, Balaure sau Stoica.

UPDATE: Gabriel Iancu a semnat și el cu nou-promovata din Sibiu!

Rămâne de văzut dacă FC Hermannstadt va reuși să păstreze „perlele” Opruț, Baba Alhassan și Paraschiv, pe care a putea încasa bine.

O mențiune specială merită japonezul Sota Mino. Acesta l-a urmat pe antrenorul său de la Metaloglobus și a fost declarat cel mai bun jucător al sezonului trecut de către suporterii lui Hermannstadt. Metronomul nipon de 27 ani face și acum stagiune bună și este cu siguranță un jucător de urmărit.

FC Hermannstadt, acasă în sfârșit!

După lucrări care păreau fără sfârșit, FC Hermannstadt s-a întors acasă pe final de 2022 și a făcut-o cu stil, zdrobind liderul Farul. În primul meci de la reluarea campionatului, sibienii primesc vizita lui FCSB, într-un alt meci care se anunță sold-out și cu o atmosferă fantastică.

Posibil prim 11

Cum va arăta FC Hermannstadt în prima etapă? Bazându-ne pe informațiile de acum, o formulă de joc ar putea arăta astfel:

Letica – Butean, Stoica, Bejan, Opruț Biceanu, Baba – Mino, Oroian, Iancu – Paraschiv.

Lot FC Hermannstadt

Din ce știm până la ora redactării acestui articol, lotul echipei sibiene arată așa:

Portari: Karlo Letica, Ionuț Pop, Vlad Muțiu, Alexandru Uțiu.

Fundași: Florin Bejan, Ionuț Stoica, Raul Opruț, Saeed Issah, Cornel Ene, Paolo Medina, Benjamin Hanzu.

Mijlocași: Sota Mino, Călin Popescu, Petrișor Petrescu, Silviu Balaure, Alex Oroian, Vesel Limaj, Marius Antoche, Baba Alhassan, Gabriel Șerban, Loren Niță, Ciprian Biceanu, Cristi Bărbuț

Atacanți: Daniel Paraschiv, Valentin Buhăcianu, Gabriel Iancu, Matko Babic, Cosmin Bucuroiu, Dragoș Iancu.

Concluzii

Pe cât va termina FC Hermannstadt sezonul regulat? Dacă se vor debloca fonduri serioase și cu un stadion plin alături, poate că trupa lui Măldărășanu va reuși să producă încă o surpriză, pe lângă promovarea miraculoasă. Citește pe site și cum arată loturile lui Petrolul, UTA, Rapid, FC Argeș, FC Botoșani, U Cluj, Chindia sau Farul. Urmează și restul de echipe din Liga 1. Vezi pe site sau pe Telegram și ponturi de top. Spor(t) în toate!