fc voluntari

FC Voluntari – Lot și perspective pentru sezonul 2023 – 2024

Ultimul update pe: ianuarie 4, 2024
4.3/5 - (12 votes)

FC Voluntari a avut un sezon precedent destul de bun, în care a terminat pe locul al nouălea, la general. Desigur, nu a mai reușit să prindă play-off-ul, dar rezultatul obținut a fost unul onorabil. Mai ales că ilfovenii nu reprezintă genul de echipă care să arunce cu sume mari de bani. S-au bazat pe unitate și omogenitate. Iar acest lucru le-a fost total benefic. Sezonul acesta a început prost, dar pauza de iarnă i-a găsit pe băieții lui Ilie Poenaru mai aproape de play-off decât de retrogradare.

Echipa BETuri.ro vă propune o nouă analiză pentru echipele de Liga 1 din sezonul 2023-2024, după cele realizate pentru FCU Craiova, CFR Cluj, UTA Arad, FC Botoșani, Farul, FCSB, Hermannstadt sau U Cluj. Vor rămâne ilfovenii o echipă de pluton?

Antrenor FC Voluntari – Provocare nouă pentru Poenaru

Ilie Poenaru este un personaj interesant din fotbalul românesc. Un antrenor tânăr, cu potențial, care a avut șansa să pregătească câteva formații din prima ligă. La Clinceni, unde condițiile erau teribil de grele, a reușit să ducă echipa în play-off, ceea ce a însemnat o mare realizare. La UTA, cu un lot mai valoros și mai complet, nu s-a ridicat la înălțime. Iar din această cauză a părăsit devreme echipa.

FC Voluntari va avea un suflu nou după plecarea lui Ciobotariu. Poenaru este un antrenor ceva mai ofensiv. Dar mai neexperimentat. Lotul pe care îl va avea pe mână nu este cel mai bun, dar a demonstrat că se descurcă în astfel de condiții. Va mai bifa o mare surpriză și la Voluntari, precum a făcut-o la Clinceni? Începutul a fost mai anevoios, dar apoi Voluntariul a reușit calificarea din grupele Cupei plus o clasare pe loc călduț la pauza de iarnă.

UPDATE/ Ilie Poenaru a fost înlăturat după eșecul în fața lui CFR Cluj, iar noul antrenor este Nicolae Dică.

UPDATE 2/ Nici Nicolae Dică nu a rezistat prea mult pe banca lui FC Voluntari. Iar Florin Pîrvu a preluat echipa, cu obiectiv imediat de evitare a retrogradării!

Transferuri FC Voluntari 2024

Ca în fiecare an, ilfovenii nu au mișcat prea tare la transferuri. S-a oficializat plecarea lui Omar Govea la Monterrey, iar lotul a mai fost completat cu câțiva jucători tineri. În rest, nu sunt mari schimbări, ceea ce nu e un lucru rău pentru o formație care are nevoie de un lot cât mai stabil.

UPDATE/ A fost adus Andrei Ciobanu de la Rapid. Mijlocașul a semnat pe doi ani. El a fost urmat de Grigore Turda, fundașul central de la FC Argeș și de Bautista Cascini, jucător argentinian cu multă experiență în prima ligă de la noi.

UPDATE 2/ În căutare de soluții pentru o ofensivă știrbă, FC Voluntari l-a înregimentat și pe olandezul de origine surinameză Yahcuroo Roemer, ultima dată la Dudelange, în Luxemburg.

Lot FC Voluntari Sezonul 2023/2024

Portari: Jesus Fernandez, Octavian Vâlceanu, Bogdan Ștefan

Fundași: Patricio Matricardi, Cristian Paz, Igor Armaș, Ognjen Mazic, Nasser Aliji, Ricardinho, Radu Boboc, Grigore Turda

Mijlocași: Bautista Cascini, Andrei Ciobanu, Ljuban Crepulja, Lukas Droppa, Vadim Rață, Roberto Voican, Doru Andrei, Angelo Cocian, Marcelo Lopes, Mihai Răduț, George Merloi, Andreas Niță, Robert Mustacă, Yahcuroo Roemer

Atacanți: Daniel Florea, Adam Nemec, Andrei Dumiter, Nicolae Carnat, Robert Popescu

Concluzii

FC Voluntari se va baza pe unitate și omogenitate și în acest sezon. Lotul este extrem de asemănător cu cel de anul trecut, doar că fără Popa, piesă extrem de importantă. Ilie Poenaru este un antrenor ambițios, care a primit o nouă șansă de a-și demonstra valoarea. Și va face tot posibilul pentru a realiza lucruri mărețe la Voluntari. Însă la prima vedere, ilfovenilor le-ar fi foarte greu să prindă un loc de play-off, realist vorbind. Deși nu pare nici genul de echipă care ar putea avea probleme cu retrogradarea în acest sezon. Unde se vor clasa la finele sezonului 2023/2024?

Urmărește secțiunea noastră de știri sportive pentru cele mai fresh și obiective analize. Vezi de pildă articolele despre loturile celor de la Universitatea Craiova, Rapid, CFR Cluj, FCSB sau Farul! Dar aruncă un ochi și peste secțiunea de pentru extra inspirație. Spor(t) în toate!