uta arad
Razvan Branca
9 iulie 2021

UTA Arad – Lot + Perspective pentru noul sezon

UTA Arad sau Bătrâna Doamnă a fost, până în sezonul trecut, cea mai titrată echipă din provincie. Arădenii nu au mai câştigat un titlu de peste 50 de ani, din perioada romantică a fotbalului din România. Acum, UTA vine după un sezon foarte bun în care a surprins pe multă lume, mai ales în meciurile din deplasare. UTA se află la un nou start de sezon în care planurile lor sunt să aibă o clasare mai bună decât în sezonul precedent.

Continuăm seria analizelor asupra echipelor ce vor participa în acest sezon din Liga 1. Este rândul celor de la UTA să vă oferim cele mai noi informaţii. UTA nu a impresionat prin mişcările de trupe în această vară, dar a ales să meargă pe continuitate. Pe BET-uri.ro ai cele mai noi ştiri despre noul sezon de Liga 1 care se apropie de start. Doar de la noi eşti informat în toate privinţele referitoare la echipe.

Antrenor UTA – Laszlo Balint confirmat şi pentru acest sezon

Gyuszi Balint a facut un sezon foarte bun pe banca arădenilor. A facut din UTA o echipă de speriat, mai ales pe teren străin. În urma rezultatelor foarte bune, el a primit un plus de încredere din partea conducătorilor. Vedem că şi în acest sezon va lua startul pe banca echipei UTA Arad.

Pe parcursul sezonului trecut, Balint a primit oferte de la mai multe echipe din străinătate, chiar şi din Anglia, din eşaloanele inferioare. Chiar şi cu aceste oferte, Gyuszi a ales să rămână la Arad ceea ce înseamnă că are foarte mare încredere în proiectul celor de la UTA.

Transferuri UTA Arad

În această vară UTA s-a despărţit de o serie de jucători consideraţi importanţi în sezonul trecut. Unii dintre ei chiar au dus greul acelei stagiuni. Chiar dacă nu a transferat la fel de mulţi jucători ca şi cei plecaţi, UTA a reuşit să transfere jucători pe posturile deficitare.

Transferurile verii UTA pentru sezonul 2021 – 2022

  • Rolandas Baravykas – este un internaţional lituanian ce evoluează pe postul de fundaş şi a fost transferat de la formaţia albaneză Kukesi. În trecut el a evoluat la Zalgiris, unde a fost coleg cu actualii jucători ai arădenilor Liviu Antal şi Vorobjovas. La naţionala Lituaniei, a disputat 20 de partide şi a înscris un gol.
  • Idriz Batha – evoluează pe postul de mijlocaş central, iar până acum a făcut-o doar pentru echipe din Albania: Partizani, Flamurtari, Tirana. El a evoluat şi în preliminariile Champions League sau Europa League. Este un jucător cu experienţă ce va aduce cu siguranţă un plus echipei.
  • Adrian Mar – a fost adus de la Mioveni cu care a reuşit la finalul sezonului trecut să promoveze în Liga 1. Disputând 23 de meciuri pentru Mioveni, el a fost unul dintre liderii echipei.
  • Marko Vukcevic – Este mijlocaş dreapta, în vârstă de 28 de ani. A fost adus de la Podgorica. Şi el este un jucător cu prezenţe internaţionale deoarece are 4 meciuri disputate pentru Muntenegru.
  • Passaglia – Mijlocaş argentinian ce este obişnuit cu fotbalul de la noi. În ultimele 2 sezoane el a evoluat pentru Poli Iaşi.

Alţi jucători pe care UTA i-a adus în această perioadă de transferuri sunt Medjimorec şi Ubbink.

Plecări de la UTA

În această vară UTA a pierdut destul de mulţi jucători. Unii dintre ei au fost importanţi în alcătuirea primul 11, în timp ce alţii nu au făcut faţă rigorilor Ligii 1. Lista jucătorilor de care UTA s-a despărţit îi cuprinde la Rumbullaku, Voinea, Tescan, Buhăcianu, Albu, Rus, Melinte, Peteleu, Adi Petre, Roşu. Alexandru Albu.

Posibil prim 11 pentru UTA Arad

UTA va deschide sezonul 2021 – 2022 printr-un meci în care vor înâlni o echipă nouă. Pentru cele 3 puncte în prima rundă se vor lupta cu cei de la Farul Constanţa.

La ora de start a acelei partide am putea vedea pe UTA în următoarea formulă de start:

Iacob – Vukcevic, Erico, Medjimorec, Sliakov – Batha, Passaglia – Antal, Roger, Miculescu – Hora.

Jucători importanţi

Despre UTA Arad nu putem spune că are un singr jucător foarte important asupra căruia să ne focusăm întreaga atenţie. Pe lângă jucătorii de mare experienţă pe care îi avea în lot cum sunt Hora şi Antal, UTA a încercat să aducă din străinătate fotbalişti cu o experienţă la fel de mare şi care nu vor avea nevoie de o perioadă de acomodare foarte lungă.

Vedem că jucătorii străini aduşi de UTA au destulă experienţă internaţională, astfel că fiecare dintre ei poate să fie o adevărată lovitură dată de UTA.

Lot UTA Arad Sezonul 2021 / 2022

UPDATE: Iată cum arată lotul lui Laszlo Balint după încheiera perioadei de mercato:

Portari: Florin Iacob, Haralambie Mociu, Dragoș Balauru.

Fundași: Vinko Medimorec, Alexandru Benga, Marko Vukcevic, Florin Ilie, Erico Da Silva, Rolandas Baravykas, Marius Tomozei, Evgenii Shylakov.

Mijlocași: Modestas Vorobjovas, Juan Pablo Passaglia, Roger, Tudor Călin, Idriz Batha, Desley Ubbink, Sorin Bustea, Denis Hrezdac, Damian Isac, Adrian Mar.

Atacanți: Liviu Antal, Filip Dangubic, David Miculescu, Paul Mercioiu, Ioan Hora.

Obiectivul sezonului 2021 – 2022

De când UTA a reapărut pe harta fotbalului românesc, arădenii au arătat că nu îşi doresc performanţe peste noapte. Conducătorii arădenilor au arătat maturitate şi ştiu că performanţele vor veni şi ele dar le trebuie răbdare. Principalul obiectiv al arădenilor pentru acest sezon este prezenţa în play-off.

În sezonul trecut au avut performanţe bune, iar în unele meciuri jocul lor a fost încântător dar nu s-au hazardat cu performanţele. Acum speră ca în urma transferurilor făcute în această vară să crească valoarea lotului şi astfel că obţină o poziţie superioară. Fanii Bătrânei Doamne vor juca şi ei un rol important, deoarece sunt recunoscuţi ca fiind unii dintre cei mai fanatici suporteri din ţara noastră. Fiind dornici de fotbal ei vor face o atmosferă de neuitat la meciurile favoriţilor mai ales că au unul dinre cele mai moderne stadioane.

Concluzii

UTA Arad are un lot echilibrat în toate compartimentele ceea ce le poate da speranţe pentru acest sezon. În această stagiune UTA nu va mai fi o surpriză ci o echipă care deja a confirmat.

Nu ezita să accesezi zi de zi BET-uri.ro, deoarece pe lângă analizele echipelor Ligii 1, ai acces la ponturi pariuri dar şi la ştiri din fotbal. Nu uita zi de zi trebuie să intri pe BET-uri pentru a avea şanse mai mari de câştig cu biletul zilei. Echipa noastră îți oferă zilnic Cota 2 gratis și Biletul Zilei azi. Acestea sunt două rubrici cu ponturi care au rolul să te inspire. De asemenea, te invităm și în grupurile de Facebook BETuri și Telegram. Acolo ai parte de ponturi, concursuri și oferte exclusive pentru cele mai tari evenimente din lumea sportului.