Managementul banilor sau Bankroll Management

managementul banilor la pariuri sportive

Secretul oricărei reuşite constă în managementul banilor sau Bankroll Management , mai ales în alegerea acelor resurse financiare necesare pentru creşterea şanselor de câştig. Fără bani nu putem discuta despre pariuri sportive, iar un management defectuos al resurselor financiare înseamnă un deficit pe termen lung şi astfel, mai mult ca sigur veţi fi nevoiţi să ieşiţi din joc mai devreme decât vă aşteptaţi.

Bankroll Management înseamnă o distribuire corectă a banilor de către orice jucător, fie el începător sau profesionis, aşa încât să atingă şanse maxime de reuşită.

Fără un control al banilor, mai mult ca sigur nu veţi reuşi să atingeţi câştigurile propuse la pariuri sportive, pierderile fiind la un moment dat destul de crescute, astfel încât veţi ajunge să renunţaţi.

Ce este Bankroll Management?

Bankroll Management aduce jucătorul mai aproape de câștig. Putem spune că fără Bankroll Management nu există pariuri sportive. Mai exact, acest termen reprezintă o administrare cât mai exactă a resurselor financiare de care dispune jucătorul, astfel încât să poată evita pierderile și să poată maximiza șansele de câștig, atunci când este cazul. Un jucător trebuie să împartă cât mai corect banii, astfel încât să nu iasă prea mult pe minus.

De aceea, ar fi indicat ca ori de câte ori pariați să faceți acest lucru în cunoștință de cauză, să știți care este suma corectă ce urmează a fi pusă în joc pentru pariul respectiv, comparând cu toată suma destinată acestor pariuri sportive pe care o aveți la dispoziție. Astfel, în funcție de cote și probabilități, dar și de estimările unor rezultate live ale meciului puteți paria o sumă mai mare sau mai mică de bani așa încât să nu pierdeți prea mult, în caz de nereușită.

Cum folosești banii de pariuri sportive?

Pentru a crește șansele de câștig și pentru a vă transforma încet încet din jucători amatori în unii profesioniști este bine să cunoașteți cum anume să împărțiți banii de care dispuneți.

Unul dintre cele mai importante trucuri pe care să le aveți în vedere este să vă împărțiți suma de bani de care dispuneți în subdivizii mai mici și mai apoi să o alocați către anumite pariuri sportive. De exemplu, aveți la dispoziție suma de 500 lei, așa că ar fi bine să o împărțiți în 5 părți egale, fiecărei parte revenindu-i suma de 50 lei. Jucați inițial banii ce reprezintă o subdivizie, ex.50 lei, iar atunci când ați obținut un câștig, procedați într-un mod similar. În cazul în care ați pierdut, nu este o tragedie, managementul banilor corect realizat vă va oferi șansa de a juca în continuare, având la dispoziție alte 4 părți egale, în valoare de 50 lei fiecare.

Cu toate acestea, strategia propusă de noi pentru jocul la pariuri sportive este strict orientativă, atât din punct de vedere financiar, cât și din punct de vedere al managementului resurselor financiare de care dispuneți.

Indiferent cum, ar trebui să aveți în vedere stabilirea unor obiective și ori de câte ori veți ajunge acolo unde v-ați propus să creșteți valoarea mizelor cu alte subdivizii.

Un alt lucru de luat în considerare este să aveți în vedere strategia de pariuri sportive, valoarea cotelor și probabilitățile implicite și categoric, să realizați o analiză a meciului pe care urmează să pariați. Toate aceste lucruri vor conduce către suma pe care trebuie să o pariați, maximizând astfel șansele jocului. Indicat ar fi ca orice cotă pe care veți paria să fie mai mare de 1,20, însă dacă veți avea o strategie bună ce vă poate maximiza șansele de reușită nu este nimic greșit să jucați și astfel.

Tot cu privire la Bankroll Management este bine să jucați la pariuri online sportive maxim 20% din suma de care dispuneți pe cote cu o valoare situată între 1,20 și 1,60.

La cotele mai mari, situate între 1,60 și 2,20 ar fi bine să le alocați un maxim 10% din valoarea resurselor dvs. Cu cât acestea vor crește, sumele pe care le veți aloca respectivelor pariuri sportive, ar trebui să fie din ce în ce mai mici. Cotele mai mari de 2,20 ar trebui să li se aloce maxim 5% din valoarea resurselor financiare, iar la cote de 20 sau mai mari, veți putea paria maxim 1% din valoarea sumelor de care dispuneți, șansele de reușită fiind foarte mici.

Dacă luați în calcul parierea pe evenimente combinate, atunci strategia de împărțire a banilor ar trebui să fie puțin diferită. De exemplu, pentru un bilet la pariuri sportive ale căror cote se află situate între 2,50 și 4 ar fi bine să mizați 10% din valoarea totală a banilor de care dispuneți. Dacă cota finală nu este mai mare de 8, atunci puteți aloca 5% din totalul sumei pe care o aveți disponibilă pentru respectivele pariuri sportive. Cu cât cotele vor crește cu atât șansele de câștig devin din ce în ce mai mici, astfel la o cotă de maxim 20, nu trebuie să alocați mai mult de 2%, existând varianta de pierdere. Același lucru se aplică și la cotele mai mari de 20, acolo unde nu este recomandat să pariați mai mult de 1% din suma totală de care dispuneți, evitând astfel minusurile și maximizând șansele de atingere a obiectivelor stabilite la începutul fiecărui joc.

În concluzie, Bankroll Management reprezintă o strategie bună de distribuire a banilor de care dispune orice jucător, fiind secretul reușitei fiecărui joc în parte, maximizând destul de mult șansele de câștig la pariuri sportive.