academica clinceni
Razvan Branca
9 iulie 2021

Academica Clinceni – Lot + perspective pentru sezonul 2021-2022

Surpriza plăcută a sezonului trecut s-a numit Academica Clinceni. Pe tot parcursul sezonului trecut ei au menţinut un nivel de joc ridicat. Tehnicianul lor, nu s-a abătut niciodată de la filozofia lui de joc şi astfel că la finalul sezonului a putut culege roadele.

A reuşit să îmbine tinereţea unor jucători cu experienţa altora, iar punctul comun al celor două categorii a fost valoarea. În sezonul precedent Academica a reuşit să prindă un loc de play-off şi chiar dacă au încheiat pe poziţia a 6-a a fost o mare realizare. În această vară au pierdut jucători importanţi dar echipa tehnică trebuie să se focuseze spre alţi jucători.

Chiar dacă Academica rămâne o echipă destul de mică, ei pot fi şi în acest sezon o surpriză. BET-uri.ro continuă seria analizelor echipelor româneşti la start de sezon. Vei privi Liga 1 cu alţi ochi dacă vei citi analizele noastre deoarece am realizat o analiză asupra fiecărei echipe din Liga 1. Ai toate mutările făcute de echipe atât la nivelul lotului dar şi la nivelul băncilor tehnice.

Antrenor Academica Clinceni – Confirmă Ilie Poenaru clasarea din sezonul trecut?

Aşa cum era de aşteptat, la nivelul băncii tehnice a celor de la Academica Clinceni nu au avut loc schimbări. Ilie Poenaru a fost confirmat şi pentru acest sezon ceea ce înseamnă că îşi va continua munca depusă. Tehnicianul în vârstă de 44 de ani a strâns deja peste 100 de meciuri pe banca celor de la Academica.

În această vară a fost în atenţia cluburilor din capitală, dar el a ales să rămâne pentru cel puţin un sezon la Clinceni. Acest lucru ne demonstrează că are mână liberă la alcătuirea echipei şi îşi poate dezvolta filosofia de joc.

Transferuri Academica Clinceni pentru sezonul 2021 – 2022

Pierzând o serie de jucători importanţi ai stagiunii trecute era normal ca acum să mişte pe piaţa transferurilor şi să aducă în schimb jucători la fel de interesanţi.

Transferuri Academica Clinceni – Fotbal România

  • Lucian Filip – foarte mult timp a fost liderul celor de la FCSB. Chiar dacă nu este un jucător ce iasă foarte mult în evidenţă, el se dedică în totalitate pentru echipa la care evoluează. Cu siguranţă Filip este un transfer foarte bun făcut de Academica şi va aduce foarte multă linişte jocului prestat de echipa lui Poenaru.
  • Gavra – a fost adus de la Universitatea Cluj, unde era unul dintre cei mai valoroşi jucători ai ligii secunde. Gavra a mai cochetat cu Liga 1, dar acum a ajuns la vârsta maturităţii fotbalistice şi a venit momentul să confirme şi în Liga 1.
  • Holzmann – este un fundaş adus de la FC Botoşani. În ultimele 2 sezoane a evoluat în 35 de partide pentru echipa condusă de Marius Croitoru. Acest fundaş este un mare plus deoarece nu va avea probleme cu acomodarea şi este un fotbalist ce poate ajuta foarte mult echipa.
  • Vanzo – Academica a mutat şi în atac. A ales să îl transfere pe Vanzo, una dintre cele mai importante piese ale Politehnici Iaşi. În sezonul trecut acesta, a evoluat în 33 de jocuri.
  • Apostolos Vellios – Este unul dintre cele mai importante transferuri ale Academicii. Ţinând cont de CV, jucătorul grec va aduce cu siguranţă un plus echipei din Clinceni dar va fi interesant şi pentru noi să îl vedem la lucru.

Alţi jucători ce vor face parte din lotul celor de la Clinceni sunt Kazlauskas şi Goma. Kazlauskas a jucat în cariera sa, printre alte echipe la Zalgiris şi Lvov. Goma este un jucător de origine franceză ce a jucat în liga secundă din ţara noastră.

Jucători ce pot face diferenţa la Academica Clinceni – Start de sezon Liga 1

Aşa cum am mai spus Academica a încercat să aducă jucători pe posturile deficitare sau mai puţin acoperite. Cel mai important transfer este cel al lui Vellios un jucător cu CV impresionant pentru Liga 1. El a jucat în Premier League pentru Everton şi a mai bifat echipe precum Nottingham Forrest sau Blackpool. În ultimul sezon a bifat doar 7 apariţii pentru Ascoli fără a reuşi să marcheze.

Un alt punct de atracţie la Clinceni poate fi chiar tehnicianul echipei. După ce sezonul trecut şi-a etalat calităţile acum a venit momentul să confirme. Dacă va face un nou sezon foarte bun este aproape sigur că va primi oferte şi de la alte echipe cu pretenţii în Liga 1.

Plecări înaintea startului de sezon – Lot Clinceni

După sezonul foarte bun făcut de Academica Clinceni, era normal ca jucătorii să primească oferte. Unii dintre ei au ales să plece la formaţii mai puternice. Faptul că de la Clinceni au plecat jucători la CFR, FCSB şi CSU Craiova arată că au treversat o perioadă foarte bună.

Printre numele de care Academica s-a despărţit în această vară se numără: Cordea, Cebotaru, Ciobanu, Andronic, Markovici, Dumiru, Chunchukov, Vâlceanu, Tănase şi Dobrescu.

Chunchukov este unul dintre cei mai importanţi jucători pierduţi de Clinceni. Foarte multe echipe au dorit să îl transfere dar el a ales să îşi continue cariera în Bulgaria.

Posibil prim 11 pentru Academica – Fotbal Liga 1

În prima etapă trupa lui Ilie Poenaru va da piept cu CFR Cluj. Acesta este un meci foarte dificil şi are nevoie de o echipă competitivă încă de la primul meci. O posibilă formulă de start ar putea arăta în felul următor:

Păun – Holzmann, Patriche, Pârvulescu, Achim – Filip, Moulin, Longher, Chandarov – Gavra, Vellios.

Lot Academica Clinceni Sezonul 2021/2022

UPDATE: Iată cum ar arată lotul celor de la Clinceni după terminarea perioadei de transferuri:

Portari: Ștefan Dobre, Eusebio Păun, Andrei Ureche

Fundași: Florin Achim, Amir Bilali, Florin Gardoș, Georgi Pashov, Mladen Jutric, Răzvan Patriche, Marcel Holzmann,

Mijlocași: Thibault Moulin, Asen Chandarov, Denis Ventura, Robert Ion, Paul Pîrvulescu, Marius Cioiu, Bautista Cascini, Aleksandru Longher, Michael Omoh, Lucian Filip, Valentin Dumitrache,

Atacanți: Cristian Gavra, Floriano Vanzo, Apostolos Vellios, William De Amorim, Donatas Kazlauskas, Steven Goma,

Concluzii – Transferuri Academica Clinceni

Academica Clinceni nu este una dintre cele mai puternice echipe de top dar are un proiect frumos şi care dacă fa vi respectat va ajunge departe. Susţinerea din partea suporterilor lipseşte pentru Academica deoarece, nu reprezintă o localitate foarte mare. Va fi foarte interesant în startul de sezon să vedem cum se va prezenta Academica.

Pe BET-uri.ro ai cele mai noi ştiri din fotbal şi nu numai. În fiecare zi vei găsi cele mai importante ponturi propuse de echipa noastră. Nu uita că te așteptăm alături de noi și în grupurile de Facebook și Telegram BETuri. Acolo, ai parte de cele mai fresh noutăți din lumea pariurilor online – știri sport, oferte exclusive și cote de top!