campionatul mondial de snooker
Alexandru Lupu
19 aprilie 2024

Preview Campionatul Mondial de Snooker – Va scrie Ronnie O’Sullivan o nouă pagină de istorie?

5/5 - (1 vote)

Campionatul Mondial de Snooker este cea mai importantă competiție din „sportul cu bile”. Legendarul Ronnie O’Sullivan, considerat mare favorit la victorie, are șanse să intre definitiv în istoria CM de snooker. „Racheta” ajunsă la 48 de ani încă domină snookerul și își poate trece în palmares al optulea titlu la Crucible.

Teatrul Crucible din Sheffield va fi din nou gazdă pentru Campionatul Mondial. Meciurile de pe tabloul principal vor debuta sâmbătă, 20 aprilie. Cei mai buni 16 jucători din clasament snooker și alți 16 sportivi ajunși pe tablou în urma calificărilor se vor duela pe parcursul a două săptămâni de concurs. Finala este programată pe 5 și 6 mai.

Ponturi Campionatul Mondial de Snooker – Pariuri World Snooker Championship

unibet pariuri sportive
Pronosticuri Wolrd Snooker Championship
Cota 3.25

Ronnie O’Sullivan câștigă trofeul – Pronostic Campionatul Mondial de Snooker – Cota 3,25 la Unibet Pariuri. Cel supranumit „Racheta” este marele favorit al ediției din acest an. Englezul a ajuns la 48 de ani, dar continuă să domine în duelurile cu mai tinerii săi adversari. Ronnie caută revanșa după cele întâmplate anul trecut. Acesta a arătat că este în mare formă în actualul sezon și este pregătit pentru a bifa al optulea succes la Crucible.

Snooker 2024: Ce s-a întâmplat la ediția de anul trecut?

Ediția precedentă de la Campionatul Mondial de Snooker a fost câștigată de belgianul Luca Brecel, campion în premieră. Belgianul a trecut în finală de multiplul campion mondial Mark Selby (18-15) și a confirmat pentru prima dată așteptările cu privire la talentul său. Brecel a fost considerat unul dintre cei mai buni juniori, dar a obținut primul succes major la vârsta de 28 de ani.

Rezultate calificări Campionatul Mondial de Snooker 2024

Neil Robertson, fost câștigător la Crucible (2010), ocupă doar locul 18 în clasament snooker actualizat. Australianul poreclit „the Thunder from Down Under” a fost nevoit astfel să intre pe tabloul de calificări. Doar primii 16 clasați au locul asigurat pe tabloul principal. Robertson a fost eliminat în ultimul tur de galezul Jamie Jones (9-10) și nu va participa la Campionatul Mondial de Snooker.

Printre numele care au obținut calificarea pe tabloul principal îl regăsim pe campionul din 2015, Stuart Bingham. Pe tablou au mai intrat alte nume importante din snookerul mondial, cum ar fi Ryan Day, David Gilbert, Stephen Maguire, Jack Lisowski, dar și surprinzătorul semifinalist de la World Snooker Championship 2023, Si Jiahui.

Cum arată tabloul principal la Campionatul Mondial de Snooker 2024?

Joi, 18 aprilie, s-a tras la sorți tabloul principal de la Campionatul Mondial de Snooker. Cei 16 jucători direct calificați sunt capi de serie și vor întâlni în primul tur un sportiv venit din calificări. Campionul mondial en-titre, Luca Brecel, este cap de serie nr 1 și va da peste David Gilbert. Ronnie O’Sullivan va juca contra lui Jackson Page. Cele mai interesante confruntări din prima rundă se anunță Ali Carter vs Stephen Maguire sau Mark Williams vs Si Jiahui.

Lucrurile se complică din faza optimilor de finală pentru favoriți. Acolo se creionează partide precum Carter/Maguire vs Shaun Murphy, Selby vs Kyren Wilson, Higgins vs Allen sau Hawkins vs O’Sullivan.

Tablou Campionat Mondial Snooker

 • (1) Luca Brecel – David Gilbert
 • (16) Robert Milkins – Pang Junxu
 • (9) Ali Carter – Stephen Maguire
 • (8) Shaun Murphy – Lyu Haotian
 • (5) Mark Selby – Joe O’Connor
 • (12) Kyren Wilson – Dominic Dale
 • (13) John Higgins – Jamie Jones
 • (4) Mark Allen – Robbie Williams
 • (3) Judd Trump – Hossein Vafaei
 • (14) Tom Ford – Ricky Walden
 • (11) Zhang Anda – Jak Jones
 • (6) Mark Williams – Si Jiahui
 • (7) Ding Junhui – Jack Lisowski
 • (10) Gary Wilson – Stuart Bingham
 • (15) Barry Hawkins – Ryan Day
 • (2) Ronnie O’Sullivan – Jackson Page

Cele mai interesante statistici înainte de Campionatul Mondial de Snooker

 • În era modernă a snookerului, Ronnie O’Sullivan și Stephen Hendry au cele mai multe victorii la Snooker Campionatul Mondial. Ambii sportivi s-au impus de șapte ori la Crucible. Per total, Joe Davis deține recordul de triumfuri la Campionatul Mondial de Snooker (15 victorii).
 • Ediția de anul trecut a World Snooker Championship ne-a oferit două break-uri maxime (147 puncte). Kyren Wilson și Mark Selby au reușit break-urile maxime cu numărul 13 și 14 din istoria Crucible. Selby a realizat ”147” chiar în finală. Ultima ediție cu două break-uri maxime fusese cea din 2008.
 • CM Snooker 2024 a avut deja un break maxim! În calificări, tailandezul Noppon Saengkham a reușit un break de 147 de puncte. Nu a fost cu noroc pentru asiatic, care a ratat calificarea pe tabloul principal la World Snooker Championship 2024.
 • Fondul total de premiere la Campionatul Mondal de Snooker este de 2.395.000 lire sterline, iar câștigătorul va primi un cec de 500.000 de lire sterline. Pentru un break de 147 de puncte, se adaugă un bonus de 40.000 de lire.

Pronostic Campionatul Mondial de Snooker – Ponturi Snooker

Betano Pariuri
Ponturi Snooker Campionatul Mondial
Cota 1.53

Cel mai mare break – peste 144,5 puncte – Ponturi Campionatul Mondial de Snooker – Cota 1,53 la Betano Pariuri. Ediția din 2023 a fost una extrem de spectaculoasă, cu două break-uri maxime realizate (147). Erorile sunt rare la acest nivel, iar multitudinea de frame-uri jucate la Campionatul Mondial permite realizarea a multe break-uri de peste 100 de puncte. În oferta celor de la Betano am descoperit un pronostic snooker care nu poate lipsi de pe biletul zilei Campionatul Mondial de Snooker. Cel puțin două break-uri de măcar 145 de puncte ne vor aduce o cotă de 1,53 câștigătoare.

Program Campionatul Mondial de Snooker – Cine transmite CM Snooker 2024?

Sâmbătă, 20 aprilie, campionul mondial Luca Brecel va începe drumul de apărare a titlului cu meciul din primul tur contra lui David Gilbert. Până pe 25 aprilie se va creiona tabloul optimilor de finală. Finala Campionatului Mondial de Snooker se va disputa pe parcursul a patru sesiuni, în 5 și 6 mai.
Campionatul Mondial de Snooker 2024 este transmis de Eurosport.

Concluzii

Ronnie O’Sullivan, Judd Trump sau Mark Selby sunt doar câteva dintre numele de legendă care se vor bate pentru victorie la Campionatul Mondial. Cine este favoritul tău?

Până la următoarele articole din categoria diverse, rămâi alături de echipa BETuri. Și pariază pe cele mai spectaculoase meciuri și competiții sportive. Nu uita că ai alte ponturi pentru tine pe site. Citește mai ales analizele pentru FCSB – Rapid, Real Madrid – Barcelona sau Milan – Inter. Totul pentru ca tu să fii informat și inspirat!