il giro 2024
Dionisie Rotaru
25 aprilie 2024

Turul Italiei – Preview | Ponturi Pariuri Il Giro 2024

5/5 - (1 vote)

Ți-am pregătit ponturi și cote antepost pentru Turul Italiei, primul Mare Tur al fiecărui sezon din ciclism. Este o competiție premium, iar cicliștii sunt pregătiți să ofere spectacol. Descoperă în continuare pariurile pentru Il Giro 2024!

Un Mare Tur în ciclism are în componență nu mai puțin de 21 de etape. Turul Italiei 2024 se va desfășura exclusiv în „Cizmă”. Primele etape vor avea loc în Piemont, iar ultima rundă va avea loc în capitala Roma.

Pare să fie o ediție din nou pe placul cățărătorilor, dar și contratimpiștilor. Traseul Il Giro 2024 propune 68,2 kilometri de contratimp, „splituiți” în două etape. De asemenea, vor mai fi șase runde montane, plus alte oportunități pentru sprinteri și puncheuri.

Cine transmite Turul Italiei 2024? Competiția va avea loc între 4 și 26 mai, urmând să fie transmisă în România pe postul Eurosport 1.

Il Giro 2024 – Motivare ponturi – Pariuri Turul Italiei

  • Marele favorit al Il Giro 2024 va fi Tadej Pogacar. Slovenul va participa în premieră în cursa din Italia. Rutierul de la Team UAE a avut o primăvară de excepție, cu victorii în Turul Cataloniei, Strade Bianche sau Liege-Bastogne-Liege.
  • Al doilea favorit în opinia bookemerilor este Geraint Thomas. Veteranul galez nu a excelat în competițiile din primăvară, dar poate fi luat în considerare pentru un top trei.
  • Alți rutieri de urmărit vor fi Ben O’Connor, Damiano Caruso, Daniel Martinez, Thymen Arensman sau Romain Bardet.
  • În ceea ce privește sprinterii, Tim Merlier, Olav Kooij sau Jonathan Milan se vor lupta pentru a cuceri la final tricoul ciclamen, dedicat celui mai rapid rutier din pluton.

Ponturi Turul Italiei 2024 – Pariuri Il Giro

betfair pariuri
Ponturi Il Giro 2024
Cotă 1.38

Tadej Pogacar va câștiga la general – Pronostic Il Giro 2024 – Cotă 1.38 la Betfair Pariuri Online. Așa cum s-a menționat anterior, slovenul este uriaș favorit în opinia bookmakerilor. Practic, Pogacar nu are rival în acest Tur al Italiei și, cel mai probabil, și-l va trece în palmares la final.

Turul Italiei 2024 – Preview Traseu

RCS Sport, organizatorul Turului Italiei, a creionat în acest an un traseu pentru cățărători și contratimpiști. Spre deosebire de ediția precedentă, Il Giro 2024 va propune doar două runde de contratimp. Totuși, câștigătorul de la general se va decide în etapele montane.

Marele Start din Turul Italiei 2024 se va da în Piemont. Cu o etapă în linie, vălurită, între Venaria Reale și Torino. A doua etapă va propune, în mod surprinzător, deja un final în cățărare. Rutierii vor încheia ziua pe Santuario di Oropa (11,8 km cu o pantă medie de 6,1%).

În rest, prima săptămână va propune etape pentru sprinteri și puncheuri. Foarte importantă în economia generalului va fi runda a 7-a. Atunci va avea loc contratimpul individual în lungime de 37,2 kilometri între Foligno și Perugia. Va fi un traseu vălurit, ce îi va avantaj pe specialiștii disciplinei.

Clasamentul general se va decide în ultimele două săptămâni

În a doua săptămână din Turul Italiei 2024 ne putem raporta la trei etape. Prima rundă cheie va fi a 10-a, cu final în cățărare (18 km cu 5,6% pantă medie), la Cusano Mutri. Apoi, contratimpul individual din etapa a 14-a, de 31 de km, dar și finișul în urcare din runda a 15-a, de la Livigno.

A treia și ultima săptămână din Il Giro 2024 va debuta cu două etape pentru cățărători. Runda a 16-a se va termina pe Monte Pana (7,7 km cu 5,8% pantă medie). Cea de-a 17-a etapă va propune un final pe Passo del Broncon (12,1 km cu 6,5% pantă medie).

În fine, etapa a 20-a, când se va trece de două ori peste Monte Grappa (18,2 km cu 8,1% pantă medie) va definitiva clasamentul general final. Turul Italiei 2024 se va încheia cu o rundă dedicată sprinterilor în capitala Roma.

Il Giro 2024 – Favoriții la câștigarea cursei

Cauți pariuri pentru Turul Italiei 2024? Ai accesat articolul potrivit. După ce ți-am prezentat, pe scurt, traseul, acum urmează să trecem în revistă favoriții. În debutul articolului ți-am sugerat care este marele favorit la câștigarea competiției, adică Tadej Pogacar.

Slovenul de la Team UAE va participa în premieră în Corsa Rosa. Pogacar este văzut drept marele favorit să câștige clasamentul general. Rutierul în vârstă de 25 de ani a avut o primăvară de vis. A câștigat, printre altele, Turul Cataloniei, Strade Bianche și Liege-Bastogne-Liege.

Principalul său rival pare să fie Geraint Thomas. Veteranul galez de la INEOS-Grenadiers nu a excelat din punctul de vedere al rezultatelor. Totuși, el a mai terminat pe podiumul Il Giro și anul trecut, când era învins de Primoz Roglic. Pare că și acum este capabil de un top trei.

Alți rutieri care s-ar putea lupta pentru un top cinci în Il Giro 2024 ar fi: Ben O’Connor (Decathlon Ag2r), Daniel Martinez (Bora), Romain Bardet (Team DSM), Damiano Caruso (Bahrain-Victorious), Cian Uijtdebroeks (Visma Lease a Bike) sau Juan Pedro Lopez (Lidl-Trek).

Sprinterii și puncheurii din Il Giro 2024

Lista de start în Turul Italiei 2024 este impresionantă în ceea ce privește sprinterii. Tim Merlier (Soudal Quick-Step), Olav Kooij (Visma Lease a Bike), Fabio Jakobsen (Team DSM), Jonathan Milan (Lidl-Trek) și Caleb Ewan (Team Jacyo) se vor lupta pentru tricoul ciclamen, acordat celui mai bun sprinter.

În cursă vom avea și puncheuri cunoscuți. Câteva nume importante: Julian Alaphilippe (Soudal-Quick Step), Christope Laporte (Visma Lease a Bike), Biniam Girmay (Team Intermarche), Laurence Pithie (FDJ), Quinten Hermans (Alpecin Deceuninck) sau Matteo Trentin (Tudor Pro Cycling).

Pronostic Il Giro 2024 – Pariuri Turul Italiei

unibet pariuri sportive
Ponturi Il Giro 2024
Cotă 1.60

Tim Merlier va câștiga clasamentul sprinterilor – Ponturi Turul Italiei 2024 – Cotă 1.60 în oferta Unibet Pariuri Online. Belgianul, în absența rivalului Philipsen, pare să fie cel mai bun sprinter din Giro. Credem că el va reuși să poarte la finalul cursei tricoul ciclamen.

Concluzii

Tadej Pogacar este favorit cert în a câștiga Turul Italiei 2024 la general. Slovenul nu are un adversar redutabil, așa că își poate trece în palmares și această cursă. Care este favoritul tău?

Citește pe site-ul nostru și alte materiale din categoria diverse. De pildă, Preview Campionul Mondial de Snooker, Documentarul celei mai contestate generații sau o istorie a Jocurilor Olimpice. Nu ezita să accesezi articolul nostru despre filmul documentar „În inima naționalei”. Tu pe cine mizezi? Te așteptăm și pe pagina de Facebook BETuri pentru mai multă inspirație! Să fie verde! Spor(T) în toate!