fc arges
Razvan Branca
7 iulie 2021

FC Argeș – Lot + perspective pentru noul sezon

FC Argeș a dat fotbalului românesc pe marele Dobrin, dar şi pe alţi fotbalişti care şi-au pus amprenta asupra naţionalei României. Acum FC Argeş luptă să redevină echipa ce domina Divizia A, actuala Liga 1 în anii 70’. După ce în finalul sezonului regulat trecut au fost aproape de a prinde un loc de play-off. Acum este un nou sezon în care piteştenii îşi doresc să depăşească performanţa de ediţia trecută.

Pe BET-uri.ro ai cele mai noi informaţii despre participantele în noul sezon al Ligii 1. După analize ale celor de la CFR Cluj, FCSB sau Universitatea Craiova a venit şi rândul celor de la FC Argeș. Am ales să facem o analiză şi asupra celor de la FC Argeş, în care să vă oferim ştirile despre echipă dar şi despre cum vedem echipa în sezonul 2021-2022.

Antrenor FC Argeș – continuă colaborarea Ianovschi – Prepeliţă

FC Argeș are planuri mari pentru acest sezon, astfel că a ales să meargă pe linia continuităţii la nivelul băncii tehnice. Cuplul cu care vor aborda startul acestui start de sezon este format din Mihai Ianovschi şi Andrei Prepeliţă.

Andrei Prepeliţă este cel care deţine frâiele echipei dar datorită faptului că nu deţine licenţa PRO. În acte, antrenor este Mihai Ianovschi. Pe parcursul sezonului trecut, cei doi tehnicieni au demonstrat că se înţeleg foarte bine, astfel că FC Argeș le datorează performanţele din ediția 2020/2021. Acum, suporterii piteştenilor pot spera la un sezon chiar și mai bun. Lotul s-a omogenizat, iar antrenorii au putut transfera fotbaliști pentru posturile deficitare.

Transferuri FC Argeș pentru sezonul 2021 – 2022

În această vară în trivale au avut loc mişcări de trupe destul de consistente. FC Argeș a punctat atât la capitolul despărţiri cât şi la capitolul veniri. Putem spune că piteştenii s-au despărţit de unii dintre jucătorii importanţi au sezonului trecut. În schimb, au adus alte nume importante în care ei se pun speranţele pentru un sezon reuşit.

În această perioadă tehnicienii echipei au avut ocazia să îşi construiască un lot după cerinţele lor. Suntem siguri că argeșenii au transferat jucători de valoare, fotbaliști care pot fi pariul câștigător al lui Prepeliţă .

Transferurile verii – Campionatul României

  • Joao Miguel – este un fundaş de 27 de ani care în sezonul trecut a evoluat în Liga a 2-a din Portugalia pentru Mafra. Cea mai importantă formaţie din CV-ul acestui fotbalist este Leiria.
  • Manuel Lupeta – în sezonul precedent a jucat pentru Maccabi Petah Tikva. El evoluează ca şi atacant de careu. Acest jucător a fost crescut de cei de la FC Porto, aşa că este un jucător de mare potenţial.
  • Diogo Viana – fundaş dreapta care în sezonu trecut a evoluat tot în liga secundă din Portugalia. Este în vârstă de 31 de ani, iar în cariera sa a mai evoluat la FC Porto, Litex, Gil Vicente, TSKA Sofia.
  • Andrei Piţian – a fost adus pentru a întări defensiva pentru că el evoluează pe postul de fundaş central. În cariera sa a mai evoluat la Pandurii, Astra, Botoşani, Chindia (formaţie la care a evoluat în ultimul sezon).
  • Denis Dumitraşcu – A fost adus tot de la Chindia Târgovişte, dar în cariera lui a mai evoluat şi pentru CSM Râmnnicu Vâlcea.
  • Cristi Tănase – acesta revine la FC Argeș după 12 ani în care a evoluat la formaţii de top. În ultimul sezon a jucat pentru Academica Clinceni. De-a lungul carierei sale a evoluat pentru FCSB dar şi pentru formaţii puternice din Turcia.

FC Argeș se gândeşte şi la Viitor, astfel că în această vară s-a orientat şi spre jucători tineri. Pe lista de achiziţii îi mai putem trece pe Tiberiu Coman, Butoiu, Alexandru Crivac şi Alexandru Işfan. Toţi acesti jucători sunt eligibili regulii under 21.

Plecări din lotul FC Argeș

FC Argeș a pierdut jucători cu o experienţă destul de mare în această vară. Unii dintre aceştia erau văzuţi ca fotbalişti de mare calitate, cu care FC Argeș putea spera la o clasare mai bună. Totuşi tehnicienii echipei şi-au construit lotul după propria strategie.

Lista jucătorilor de care FC Argeș s-a despărţit îi cuprinde pe: Maes, Drăghici, Dumitru, De Lucas, Maric, Năstăsie, Popa, Grecu, Mirică, Marakis, Malele, Mediop şi Deslandes.

Cea mai importantă pierdere a piteştenilor este Malele. Acesta a dus greul în ofensivă în sezonul trecut. Clubul şi-ar fi dorit să îl păstreze dar acesta a refuzat în mai multe rânduri, ofertele violeţilor.

Jucător de urmărit în noul sezon

Unul dintre cei mai importanţi jucători pe care Andrei Prepeliţă îi are în lot este Andrei Piţian. Acesta a ajuns la 25 de ani şi se apropie de maturitatea fotbalistică. El are foarte multe meciuri la nivelul Ligii 1 şi prin experienţa pe care o are poate fi o piesă importantă în angrenajul echipei. Dacă va face un sezon bun cu siguranţă ar putea ajunge la una din echipele de top ale fotbalului românesc.

Posibil prim 11 FC Argeș

În primul meci al noului sezon FC Argeș va avea parte de un adversar dificil. Ei se vor deplasa la Craiova pentru duelul cu CSU,formaţia ce a încheiat sezonul trecut pe locul al treilea al clasamentului. La ora de start a acelei partide, Andrei Prepeliţă ar putea trimite următorul prim 11:

Greab – Tofan, Turda Boldor, Muşat – Piţian, Meza Colli – Viana, Palic, Tănase – Lupeta.

Lot FC Arges Sezonul 2021 / 2022

UPDATE: Iată cum arată lotul echipei argeșene după terminarea perioadei de transferuri:

Portari: Alexandru Greab, Flavius Croitoru,

Fundași: Andrei Tofan, Grigore Turda, Diogo Viana, Joao Miguel, Andrei Pițian, Jimmy De Jonghe, Tudor Telcean, Deian Boldor, Claudiu Moisie, Luka Maric, Denis Dumitrașcu, Nicolae Mușat, Iasmin Latovlevici.

Mijlocași: David Meza Colli, Alexandru Crivac, Ionuț Șerban, Cristian Tănase, Mihai Ișfan, Robert Curescu, Antun Palic, Georgian Honciu, Martin Raynov.

Atacanți: Jafar Arias, Ahmed Said, Cristian Dumitru, Kehinde Fatai, Mario Mitoi, Tiberiu Coman, Ruan Teles.

Concluzii

Pentru FC Argeș nu se anunţă un sezon deloc uşor. Pentru ei este foarte important startul pentru a avea un moral bun. Suntem siguri că nu mai vor să treacă prin ce au trecut stagiunea trecută la început când abia au reuşit să simtă gustul rezultatelor pozitive. Atunci au avut o serie fantastică de meciuri fără înfrângere şi chiar au fost aproape de a prinde un loc în play-off.

Chiar dacă lotul echipei nu este unul dintre cele mai valoroase, Andrei Prepeliţă are ocazia să îşi demonstreze calităţile de tehnician.

Accesează zi de zi BET-uri.ro pentru a fi pus la punct cu cele mai noi informaţii. Ponturi pariuri, oferte exclusive, dar și știri din fotbal şi nu numai. Alătură-te grupurilor noastre de Facebook BETuri, dar și de Telegram BETuri. Ai parte de ponturi pariuri live pentru evenimentele momentului! Pariază cu noi și câștigă și tu!