În ce tipologie te încadrezi la pariuri sportive?

Tu ce fel de parior eşti? Vom dezbate în cele ce urmează tipurile de pariori şi câteva alte detalii despre aceştia. Ce îi face pe unii dintre ei să câştige şi ce îi face pe alţii să piardă? Domeniul de pariuri sportive este unul foarte vast, presărat cu secrete, deziluzii şi vise. La urmă urmei este parţial un joc de noroc, însă anumite criterii ce ţin de parior pot face diferenţa. Desigur că există oameni care generează câştiguri substanţiale din această practică şi alţii care pierd poate că la fel de mult. Undeva la mijlocul lor se plasează şi pariorul de ocazie, cel pentru care pariurile reprezintă mai mult un hobby şi ceva cu care să-şi umple timpul. Majoritatea pariorilor probabil că fac parte din această categorie.

Ce nu se recomandă să faci la pariuri sportive?

Reluăm ideea anterioară conform căreia anumite calităţi ale pariorului pot avea o natură negativă în acest domeniu. În primul rând un parior nu trebuie să fie impulsiv. Niciodată nu ar trebui să ia decizii bazate pe instinct sau din orgoliu ori alte aspecte subiective. Orice decizie de pariere trebuie gândită şi premeditată. Înainte de a ne plasa banii trebuie să analizăm decizia, să o comparăm cu alte alternative şi abia când o considerăm a fi varianta cea mai bune, merită să ajungă pe biletele noastre.

În al 2-lea rând, este foarte important să fim cumpătaţi şi să controlăm bugetul. Când vine vorba de banii pe care îi alocăm pe pariuri trebuie să ne asigurăm că suma ne este total indispensabilă şi nu ne va afecta viaţă personală în niciun fel. Abia atunci, cu un buget bine stabilit putem să începem să pariem însă totul trebuie să fie calculat. Mulţi fac greşeală să-şi parieze toţi banii disponibili pe un bilet simplu sau combinat şi să rişte să piardă totul. Într-adevăr câştigul potenţial este mai mare însă tot aşa pot pierde totul, iar în pariurile sportive nu despre asta este vorba.

Indicaţii şi strategii la pariuri sportive

Există câteva strategii la pariuri sportive ce aproape că va pot garanta un venit sigur însă acestea necesită foarte multă determinare şi timp. Probabil vom discuta despre astfel de strategii mai în amănunt în articolele viitoare. Însă chiar şi aşa, este ideal ca un parior să aibă una sau mai multe strategii la pariuri sportive şi o conduită bine pusă la punct atunci când pariază

Răbdarea este deasemenea un atu foarte bun în acest domeniu al pariurilor. Perseverenţa şi cumpătarea au deasemenea un loc important în tipologia pariorului de succes. Acestea se reflectă în practică prin modul în care pariorul aşteaptă oportunităţi de pariere şi premeditează fiecare pas cu ceva timp înainte. Nu ar trebui să pariem pe meciuri în care nu avem încredere sau care au o şansă de reuşită foarte mică.

Şi după cum am mai spus, există şi pariorul de ocazie. Cel ce alege să practice pariuri sportive din plăcere, fără să investească sume considerabiile de bani în acest hobby. Fie că este din amuzament, sau ca să susţină echipa favorită, este într-adevăr o modalitate foarte bună de a elibera puţin stres şi a te şi distra în acelaşi timp.