hochei pronosticuri sportive
Andrei Zaganu
29 aprilie 2019

Cele mai populare pariuri hochei

Atunci când vine vorba de hochei pe gheaţă, casele de pariuri oferă nenumărate opţiuni de pariere. Unele pariuri hochei sunt simple la prima vedere, dar pentru începători pot părea extrem de complicate, mai ales în cazul acelor operatori de pariuri care iau în calcul și eventuale prelungiri la pariuri hochei, în timp ce alții nu țin cont de acest aspect.

Opţiunile pe care le veţi regăsi în rândurile următoare sunt oferite de majoritatea caselor de pariuri pe aproape orice meci de hochei, inclusiv cele mai puţin importante. Dacă săptămânile trecute vorbeam de pariurile disponibile pe snooker sau despre ponturi handbal, azi a venit rândul pariurilor pe acest sport.

1X2

Primul fel de pariu este cel pe echipa câştigătoare. Această variantă include şi eventualele prelungiri şi penalty-uri. Astfel, în mod diferit față de fotbal, meciul va avea un castigator, chiar dacă la finalul partidei tabela va arăta egalitate, şi asta pentru că toate competiţiile importante, cum ar fi NHL sau KHL, se joacă prelungiri în caz de remiză.

Este esenţial să ştiţi că orice pariu de tipul 1X2 ia în calcul doar doar timpul regulamentar, fără eventuale prelungiri. Astfel putem avea trei rezultate posibile: victorie gazde, egal și victorie oaspeți la hochei.

Pariul hochei pe total de goluri

La fel ca şi în fotbal, puteţi paria pe numărul de goluri din respectivul meci. Aici, trebuie neaparăt să fiţi foarte atenţi pentru că unele case de pariuri nu iau în considerare şi golurile înscrise după ce s-a terminat timpul regulamentar.

În cazul celor care calculează şi timpul suplimentar, este de înţeles că în prelungirile unui meci terminat la egalitate, se va înscrie maxim un gol (pentru că partida se termină când se înscrie ”golul de aur”, iar în caz de penalty-uri câștigătoarei i se va acorda automat un gol în plus). De obicei agențiile precizează la pronosticuri pariuri care din cele două variante este luată în considerare.

Handicapuri europene la pariuri hochei

În ceea ce priveşte pariurile pe handicap, pronosticuri pariuri se pot plasa în timpul tuturor competiţiilor de top. Unele case de oferă pronosticuri pariuri doar handicapuri asiatice, în timp ce alte doar europene.

În cazul handicapului European (o echipă începe cu handicap de x goluri)  există două scenarii: dacă mizați pe formația respectivă atunci ea trebuie să câștige la o diferență mai mare de x goluri sau dacă pariaţi pe egal echipa care pornește cu handicap trebuie să învingă la exact x goluri. Dacă alegeţi echipa care porneşte cu avantaj, ea nu trebuie să piardă la o diferență mai mare de x goluri.

Cum pariezi pe handicap european la hochei?

Un exemplu ar fi următorul:  California Hurricanes (+1) 1.80 – x Washington Capitals (+1) – California Hurricanes (-1). Aici, dacă mizaţi pe prima formaţie câștigați dacă meciul se termină egal sau California Hurricanes învinge.

Dacă pariaţi pe egalitate câştigaţi dacă Washington Capitals se impune la un gol diferență. Dacă mizați pe Washington Capitals pariul este câștigător dacă Salavat Ufa se impune la două sau mai multe goluri diferență.

Handicapuri asiatice la hochei

La acest tip de pariu hochei una dintre echipe primeşte un handicap fictiv , dar de data aceasta vorbim pornosticuri pariuri cu doar două opțiuni de pariere. Handicapul asiatic poate fi de trei tipuri: handicap de x.5 goluri, handicap de x.25 sau x.75 goluri handicap de x goluri.

În categoria handicap de x.5 goluri putem avea:

  • handicap +0.5 – câștigați dacă echipa pe care ați câștigat termină partida la egalitate sau învinge
  • +1.5 – câștigați dacă echipa pe care ați pariat învinge, termină partida la egalitate sau este învinsă la un gol diferență
  • handicap +2.5 – câștigați dacă echipa pe care ați pariat învinge, termină partida la egalitate sau este învinsă la mai puțin de trei goluri diferență
  • -0.5 – câștigați dacă echipa pe care ați pariat câștigă meciul
  • handicap de -1.5 – câștigați dacă echipa pe care ați pariat câștigă meciul la cel puțin două goluri diferență
  • handicap de -2.5 – câștigați dacă echipa pe care ați  pariat câștigă meciul la cel puțin trei goluri diferență.

Exemplu de pariu pe handicap asiatic la hochei

Iată şi un exemplu: California Hurricanes (-2.5) – Washington Capitals (+2.5). Daca mizați pe Washington Capitals (-2.5) aceasta trebuie să câștige la minim trei goluri pentru ca pariul să fie câștigător. Daca pariați pe Washington Capitals (+2.5) câștigați pariul în cazul în care Washington Capitals nu pierde la diferență mai mare de două goluri.

Handicap de x goluri

În acest caz,  dacă handicapul are valoare fixă și pariul iese fix la mijloc, atunci miza va fi returnată. Concret, la handicap +1 – câștigați dacă echipa pe care ați pariat termină partida la egalitate sau învinge. Dacă este învinsă la un gol diferență, suma pariată va fi returnată integral. La handicap +2 – câștigați dacă echipa pe care ați pariat învinge, termină partida la egalitate sau este învinsă la un gol diferență. Dacă este învinsă la două goluri diferență, miza pariată va fi returnată.

Alte variante ar mai fi următoarele: handicap -1 –  câștigați dacă echipa pe care ați pariat câștigă meciul la cel puțin două goluri diferență. Dacă câștigă la diferență de un gol, miza pariată va fi returnată, handicap -2 – câștigați dacă echipa pe care ați pariat câștigă meciul la cel puțin trei goluri diferență. Dacă câștigă la diferență de două goluri, miza pariată va fi returnată.

Exemplificare

Exemplu: California Hurricanes (-2.0) – Washington Capitals (+2.0). Dacă mizați pe California Hurricanes (-2.0) aceasta trebuie să câștige la minim trei goluri diferență. Daca pariați pe Washington Capitals (+2.0) câștigați pariul în cazul în care Washington Capitals nu pierde la diferență mai mare de un gol. Dacă California Hurricanes se impune la fix două goluri diferență, atunci miza va fi rambursată indiferent ce ai pariat.

Pronosticuri pariuri pe handicapul de x.25 sau x.75 goluri

În acest caz, jumătate de miză este plasată pe handicapul superior, iar cealaltă jumătate pe handicapul inferior. Dacă de exemplu pariezi pe un handicap de +1.25 de goluri, este ca și cum ai pune jumătate de miză pe un handicap de +1.0 și jumătate pe un handicap de 1.5 goluri.

Ofertele clasice al caselor de pariuri la hochei

Ofertele de pariuri hochei pe care le găseşti la casele de pariuri online sunt relativ simple. Dintre variantele pe care vi le vom prezenta mai jos, unele vor lipsi din unele oferte. La fel de posibil este ca unele agenții de pariuri să ofere și opțiuni de de pronosticuri pariuri hochei ceva mai inedite , care nu sunt pe această listă și care nu pot fi găsite nicăieri în altă parte.

Pronosticul hochei pe echipa care înscrie prima – pariuri hochei pe echipa care va da primul gol din partidă în timpul regulamentar. Dacă nu există varianta „niciun gol” primiți miza înapoi dacă nu se marchează. În aceasta categorie intră şi pariul pe echipa care înscrie ultima. Pariați pe echipa care va înscrie ultimul gol în timpul regulamentar. Acolo unde nu există varianta „niciun gol’” primiți miza înapoi dacă nu se marchează.

Pariul pe scorul corect la hochei

Dacă vă simţiţi norocoşi, pariați pe scorul corect la finalul timpului regulamentar. Echipa care ajunge prima la x goluri – Pariați pe echipa care va marca prima ”x” goluri în timpul regulamentar. În cazul pariului pe diferenţă de scor mizaţi pe diferenţa de scor pe care o va inregistra formaţia voastră favorită.

Puteţi paria şi pe repriza în care se vor marca cele mai multe goluri. Totodată, aveţi şi varianta pariului pe totalul de goluri la hochei pe care le va marca o echipă în timpul regulamentar. În cazul pariului total goluri par/impar , pariați pe modul în care va fi scorul la finalul timpului regulamentar (0 = par).

Pariuri hochei pe șansă dublă

Pariul hochei pe şansa dublă presupune să mizaţi pe două variante din trei la finalul timpului regulamentar (1x, x2, 12).  Repriza 1 – Minutul primului gol – pariați pe intervalul în care se va înscrie primul gol din prima repriză. 

În acelaşi timp, puteţi paria şi pe prima echipă care va înscrie şi se va impune la final. De asemenea, există şi posibilitatea  Echipa care înscrie Ultima și câștigă. Încearcă pariurile pe acest sport la partenerul nostru, Maxbet. De aici afli ultimele trenduri în materie de pariuri.

Cine câştigă cele mai multe reprize

În general aveți și varianta de egal. La acest tip de pariu nu se iau în considerare reprizele de prelungiri și loviturile de departajare. Casele de vă oferă pronosticuri pariuri şi varianta ambele echipe înscriu – Da / Nu – ambele echipe să înscrie, sau să înscrie maxim una sau nici una. Concret, la acest tip de pariu fiecare echipă înscrie minim două goluri – pariul este câștigător dacă meciul se termină de la scorul de 2:2 în sus (2:2, 3:2, 2:4, 5:3, 6:4 etc)

Dacă vă place să pariaţi pe live, cu siguranţă casele de pariuri vă vor permite pronosticuri pariuri pe  „următorul gol” și „se va marca un gol în următorul interval de 5 / 10 / 15 / 20 de minute?” (nu toate agențiile au pariuri hochei pe intervale la hochei).

Concluzii

Sperăm că ați obținut toate informațiile de care aveți nevoie de pariurile pe acest sport fascinant. Nu uitați că pe pagina de Ghid Pariuri găsiți și alte articole interesante pentru cultura pariorilori. Totul pentru ca voi să fim informați și inspirați atunci când pariați!