Cum îți construiești strategia la pariuri

strategie pariuri tipseri

Există multe persoane care cred că jocul de pronosticuri pariuri este unul ușor, la care se pricepe toată lumea. Lucrurile nu stau întodeauna așa. Documentarea este principalul criteriu pentru tipseri, dar și pentru specialiștii ce analizează meciuri de fotbal sau alte sporturi. Nu putem construi Biletul Zilei fără o strategie pariuri relevantă. Luăm în calcul mai multe criterii și, la sfârșit, tragem linie și adunăm. O abordare pas cu pas e întotdeauna de dorit. Își arătăm cum!

Factorii de luat în calcul pentru o strategie pariuri de top

Un prim factor foarte important îl reprezintă competiția în care se desfășoară meciul. Una este să vorbim despre un campionat puternic (de exemplu Premier League) și altul este nivelul în Cupa Ligii Angliei. Se întâmplă câteodată ca aceleași echipe britanice să se întâlnească atât în campionat, cât și în cupă la distanță de doar câteva zile. Cei doi antrenori vor alinia anumite echipe de start în partida din Premier League (titularii) și alte echipe în meciul de cupă.

Acei tipseri profesioniști vor ști să facă diferențaîntre cele două dispute și vor oferi pronosticuri pariuri în consecință. O analiză meciuri fotbal va ține cont de câteva criterii foarte importante pentru competiția respectivă, fie ea cupă europeană, campionat intern sau meci între națiuni. O strategie pariuri fără aceste criterii nu va fi câștigătoare pe termen lung.

Vorbim de poziția în clasament a celor două combatante (în cazul unui competiții de tip campionat), de avantajul terenului propriu (unele echipe sunt foarte bune pe teren propriu și au prestații modeste în deplasare, în timp ce altele au un parcurs exact invers), de istoricul meciurilor directe (mai ales pentru echipele care se întâlnesc cel puțin de două ori pe sezon), de forma de moment (cinci victorii concecutive reprezintă un argument serios pentru o echipă să se impună într-o deplasare dificilă și, nu în ultimul rând, de miza partidei (dacă o echipă se luptă pentru rămânerea în Bundesliga, aceasta va juca cu mult mai multă vână decât o echipă ce și-a asigurat locul 10 și nu mai are nici șanse de a prinde Europa League). Când te pregătești de plasarea unor pronosticuri pariuri, e bine să revezi toți acești factori.

Jucătorii, cheia pentru pronosticuri pariuri

Există mulți tipseri care se uită mai degrabă dinspre jucători spre echipă în ansamblu. Aspectele tactice nu sunt deloc de neglijat în cazul unui sezon lung de Serie A, La Liga sau Premier League. Pe baza acestor informații te poți specializa pe jocul de over/under (numărul de goluri) sau poți miza pe anumite echipe. Până la un punct, ligile olandeză și germane erau foarte bune pentru pariuri de tip Over 2.5/Over 3.5.

Este bine să cunoști din timp punctele forte și punctele slabe ale celor două combatante. Fundași centrali ușor de depășit în jocul de la firul ierbii? Extreme rapide în cealaltă echipă? Un portar care iese nesigur pe centrări? Toate acestea sunt informații prețioase pentru strategia ta de pariuri.

Banca de rezerve,  sau cum analizează tipserii

Apoi, nu poți neglija în tactica de dinainte de meci (fie că pariezi live sau prelive) lista cu jucătorii accidentați și suspendați. Acest criteriu ar trebui să fie ca o Biblie pentru tipserul profesionist. Nicio strategie pariuri nu ar trebui să omită lista accidentaților și a suspendaților. O altă abordare foarte sănătoasă pentru pronosticuri pariuri este și analiza băncii de rezerve.

Un foarte bun exemplu în acest sens este atacantul Borussiei Dortmund, Paco Alcacer, care a rezolvat foarte multe meciuri pentru galben-negri venind de pe bancă. De-a lungul sezonului, vor apărea multe reserve valoroase în campionatele puternice, dar și în competiția internă din România, Liga 1. Vom acoperi toate aceste informații în cadrul podcastului BETuri Show.

Echipe de contraatac/echipe de posesie

Nu în ultimul rând, e bine ca o analiză de meciuri de fotbal să țină cont și de profilul echipelor care se întâlnesc. Barcelona este în principal o echipă de posesie, în timp ce singura șansă a Sevillei să se impună cu echipa lui Messi ar fi să joace contraatac. Mai mult, trebuie să ții cont și de condiția fizică a celor 22 de jucători, pentru a calibra pariurile în consecință. Unele pronosticuri pariuri se vor axa de exemplu pe goluri în a doua repriză, în cazul echipelor care nu rezistă fizic mai mult de 60 de minute.

Mai mult, în jocul live e bine să ții cont de dinamica partidei și de eventuale eliminări. Dacă echipa favorite rămâne în nouă jucători de câmp, cota pe victoria acestora va crește, iar tu vei putea profita cu o strategie la pariuri în consecință.

Factori externi ce pot influența strategia la pariuri

Prima categorie cuprinde condițiile meteorologice de joc. Primul factor în acest caz îl reprezintă terenul de joc. În campionatele importante, terenurile se prezintă în condiții impecabile indiferent de anotimpul ân care ne aflăm. Totuși, au existat meciuri internaționale în care echipele considerate mai tehnice au obținut maxim un rezultat de egalitate din cauza terenului mlăștinos sau foarte umed. O strategie de pariuri în acest sens merită construită și analizată. Analiza meciurilor de fotbal e bine să cuprindă și aceste informații.

Și prognoza meteo poate influența un meci, în condiții de ceață, ploaie abundentă sau chiar ger năpraznic. Acești factori naturali pot anula diferențele evidente dintre echipe, asta dacă meciul nu se va amâna pentru un moment în care vremea va fi mai bună. Un alt aspect important de care ținem cont în momentul în care oferim ponturi pariuri este desigur și arbitrul care oficiază partida respective. Dacă arbitrul lasă jocul liber și fluieră foarte rar, echipa care se bazează mai mult pe fizic va avea un punct în plus. Tipserii de la BETuri.ro acționează în consecință și se pliază pe cotele respective.

Un alt factor indirect, la fel de important, este și frecvența de joc a celor două combatante. Ritmul de meciuri de tipul din trei în trei zile nu este pentru orice echipă. O strategie la pariuri pe Juventus, PSG, Liverpool sau Barcelona poate funcționa pe acest ritm, însă orice echipă are și un moment de scădere. Crezi că poți intui acest moment și specula pe niște cote mari și competitive? Un lot numeros și echilibat valoric va salva meciuri importante pentru antrenorii care-și pregătesc bine echipele.

Dacă nu ai încă un cont la una dintre casele de pariuri online, te sfătuim să arunci un ochi peste ofertele noastre și să revendici bonusul care ți se potrivește.