cs mioveni
Viorel Berbece
27 iunie 2022

CS Mioveni – Lot și perspective pentru noul sezon

CS Mioveni este una dintre componentele surpriză ale acestui sezon de Liga 1. Și asta pentru că puțini o vedeau pe trupa lui Pelici capabilă să surpraviețuiească. Și totuși, cu un joc pragmatic, argeșenii au reușit imposibilul. Dar ce poate realiza CS Mioveni la această nouă aventură în prima divizie?

Echipa BETuri.ro vă propune o primă analiză pentru echipele de Liga 1 din sezonul 2022-2023. Să vedem la ce ne putem aștepta de la CS Mioveni.

CS Mioveni și Liga 1, o relație mereu de scurtă durată

Care este cea mai bună clasare a formației argeșene în Liga 1? Un loc 12 obținut chiar în ediția precedentă. Asta după precedentul best of, locul 16 în ediția 2007-2008! Iar asta spune multe despre cât de bine a rezistat CS Mioveni la precedentele apariții în prima divizie. De altfel, într-un top 100 al echipelor cu prezențe în Liga 1, Mioveniul era înaintea sezonului trecut abia pe 75 ca număr de partide!

Paradoxal, cea mai bună performanță din istoria echipei a venit într-un sezon în care echipa a retrogradat din prima divizie. În sezonul 2007-2008, pe atunci Dacia Mioveni ajungea în semifinalele Cupei României. Pe bătrânul Giulești, însă, galben-verzii pierdeau cu 3-0 în fața viitoarei câștigătoare de Cupă, CFR Cluj.

Antrenor CS Mioveni 2022 – Omul-promovare a rămas pe loc

Un atuu important pentru CS Mioveni în lupta pentru rămânerea pe prima scenă a fotbalului românesc îl constituie Alexandru Pelici. Acesta a rămas la echipă și după promovare – a treia din cariera tehnicianului bănățean – și după un sezon în care a depăsit așteptările, și cu siguranță el își dorește ca de data aceasta să antreneze ceva mai mult în prima ligă decât în cazul experiențelor numite Voința Sibiu și FC Hermannstadt.

Un antrenor cu un stil de joc ermetic, acesta și-a condus echipa către un sezon foarte bun în Liga 1, ținând cont de lotul pe care l-a avut la dispoziție.

Achiziții & lot CS Mioveni – Liga 1, sezonul 2022/2023

Austeritate. Cam acesta a fost cuvântul de ordine până acum în campania de transferuri. Au fost aduși doar doi jucători relativ importanți. Este vorba despre portarul Flavius Croitoru și de atacantul Cristian Dumitru. Ambii au venit pe filiera FC Argeș, colega de județ. Se vorbește și despre venirea lui Alexandru Răuță, ultima dată la Dinamo.

În schimb, au plecat doi jucători foarte importanți. Este vorba despre Moussa Sanoh și de Lucian Dumitriu, ultimul chiar la o rivală la lupta pentru evitarea retrogradării, Petrolul. Rămâne de văzut dacă CS Mioveni va avea puterea financiară pentru a acoperi aceste „găuri”.

UPDATE: CS Mioveni l-a înregimentat și pe Liviu Antal, mijlocaș cu multă experiență, ultima dată în Ungaria.

UPDATE 2: Argeșenii și-au cedat golgheterul, pe Bogdan Rusu, la FCSB! A venit, în schimb, Ricardo Valente, ultima dată la Gaz Metan.

Transferuri CS Mioveni – Cât rezistă nucleul vechi?

Un lucru bun pentru trupa galben-verde poate fi faptul că nu au plecat foarte mulți jucători din nucleul de bază al echipei. Astfel, portarul Iustin Popescu pare și pe mai departe favorit pentru un post de titular, în vreme ce Bogdan Rusu se va bate cu Albert Voina pentru rolul de atacant central în echipa lui Pelici. Un alt jucător interesant pentru acest sezon de Liga 1 poate fi și fostul ceferist Emanuel Dat.

Echipa probabilă pentru noul sezon

Cel mai probabil se va merge pe un sistem 5-2-3 pliabil, în funcție de adversarul pe care CS Mioveni îl va întâlni, cu transformare în 5-4-1 sau 4-4-2 la nevoie.

Iată cum ar putea arăta Mioveniul la ora primului joc: : Popescu – Rădescu, Garutti, Scarlatache, Balaur, Șerbanică – Toma, Vereș – Buziuc, Voinea, Cr. Dumitru.

Jucători de urmărit

Cum campania de achiziții a fost subțire, este greu de adaugat vreun jucător nou pe lista celor de urmărit. Poate doar Cristian Dumitru, încă o tânără speranță la cei 20 de ani ai săi. După un sezon sub așteptări la FC Argeș, poate că Dumitru se va descurca mai bine în tricoul celeilalte echipe din Argeș, una unde presiunea este mai redusă.

Un alt jucător tânăr care ar putea ieși la rampă este Vlad Mitrea. Trecut prin curtea lui Inter Milano, Mitrea ar putea primi mai multe minute pentru a demonstra de ce a trecut totuși prin Italia. În rest, greul îl vor duce aceiași Șerbănică, Buziuc, Rusu sau Voinea.

Lot CS Mioveni Sezonul 2022 / 2023

Iată cum arată acum lotul nou-promovatei, înainte de încheierea perioadei de transferuri:

Portari: Iustin Popescu, Flavius Croitoru, Bogdan Preda, Valentin Sima.

Fundași: Dorinel Oancea, Ionuț Rădescu, Ionuț Burnea, Alexandru Iacob, Guilhlerme Garutti, Ionuț Balaur, Adrian Scarlatache, Dănuț Șerbănică, Răzvan Trif.

Mijlocași: Liviu Antal, Alexandru Buziuc, Szilard Vereș, Adrian Cierpka, Andrei Panait, Daniel Toma, Emanuel Dat, Valentin Coșereanu, Constantin Șerban, Mario Iordache, Vlad Mitrea, Cristian Dumitru.

Atacanți: Ricardo Valente, Tiberiu Coman, Ștefan Blănaru, Albert Voinea

Concluzii

Va rezista CS Mioveni în prima ligă? Greu de zis în acest moment. Nu ar fi exclus, dacă argeșenii își vor păstra același stil de joc pragmatic. Depinde cât va ține…bugetul și răbdarea pentru construirea unei echipe competitive. Rămâi cu ochii pe secțiunea de știri din sport. Vor urma și alte analize de lot pentru echipele din Liga 1. Petrolul, U Cluj, Chindia, FC Hermannstadt și FCU Craiova sunt următoarele pe listă. Pariază informat și inspirat alături de BETuri.ro!