cs mioveni
Viorel Berbece
18 ianuarie 2023

CS Mioveni – Lot și perspective pentru restul sezonului

Cât mai rezistă CS Mioveni în Liga 1? În sezonul trecut, Alex Pelici a reușit imposibilul, dar în acest sezon el a fost înlocuit și nici Flavius Stoican nu a reușit să scoată trupa argeșeană din subsolurile clasamentului. Vine revoluția la Mioveni odată cu Nicolae Dică?

Echipa BETuri.ro vă propune o nouă analiză pentru echipele de Liga 1 din sezonul 2022-2023. Să vedem la ce ne putem aștepta de la CS Mioveni.

CS Mioveni și Liga 1, o relație mereu de scurtă durată

Care este cea mai bună clasare a formației argeșene în Liga 1? Un loc 12 obținut chiar în ediția precedentă. Asta după precedentul best of, locul 16 în ediția 2007-2008! Iar asta spune multe despre cât de bine a rezistat CS Mioveni la precedentele apariții în prima divizie. De altfel, într-un top 100 al echipelor cu prezențe în Liga 1, Mioveniul era înaintea sezonului trecut abia pe 75 ca număr de partide!

Paradoxal, cea mai bună performanță din istoria echipei a venit într-un sezon în care echipa a retrogradat din prima divizie. În sezonul 2007-2008, pe atunci Dacia Mioveni ajungea în semifinalele Cupei României. Pe bătrânul Giulești, însă, galben-verzii pierdeau cu 3-0 în fața viitoarei câștigătoare de Cupă, CFR Cluj.

Antrenor CS Mioveni 2023 – Provocarea carierei pentru Dică?

După o scurtă trecere pe la FCSB, din disperare de cauză sau în căutarea unei provocări, Nicolae Dică a acceptat să preia „lanterna roșie” din Superligă. Cât succes va avea „Nick” cu o trupă la care se anunță schimbări masive? În sezonul trecut, la CS Mioveni a funcționat stilul de joc pragmatic impus de Pelici. Dar și acesta are limitele sale, în lipsa unui lot competitiv. Acum, de la conducere la primar, toată lumea promite revoluția în lot și joc. Va reuși Nicolae Dică, aflat poate la provocarea carierei?

Achiziții & lot CS Mioveni – Liga 1, sezonul 2022/2023

Alături de FC Botoșani și FC Argeș, CS Mioveni a operat deja câteva modificări importante în lot și probabil va continua pe aceeași linie. La capitolul transferuri, Mioveniul a mutat mai ales prin aducerea unor jucători din afară. Unde înainte lotul argeșenilor era compus aproape exclusiv din jucători români, iată că acum nou-promovata a primit o infuzie de fotbaliști din străinătate, desigur nu foarte cunoscuți. De la „decarul” Benchaib la fundașul central Mboumbouni și de la mijlocașul central Lepiste la fundașul dreapta Sno, primul 11 pare că se va schimba radical. Rămâne de văzut cum va arăta lotul lui Mioveni la final de mercato.

În schimb, au și plecat câțiva dintre jucătorii care au dus greul promovării, iar la capitolul reîntoarceri trebuie trecut numele lui Bogdan Rusu, cel care era până la plecare liderul din teren al galben-verzilor.

Echipa probabilă

Rămâne de văzut ce sistem de joc va implementa Nicolae Dică, cunoscut amator al sistemului 4-3-3. Cel mai probabil, însă, CS Mioveni va continua cu sistemul 5-2-3, util mai ales în meciurile din deplasare.

Iată cum ar putea arăta Mioveniul la ora primului joc: Greab – Sno, Mboumbouni, Garrutti, Balaur, Scharlatache – Lixandru, Benchaib – Carnat, Rusu, Buziuc.

Lot CS Mioveni Sezonul 2022 / 2023

Iată cum arată acum lotul nou-promovatei, înainte de încheierea perioadei de transferuri:

Portari: Alexandru Greab, Flavius Croitoru, Bogdan Preda, Valentin Sima.

Fundași: Ionuț Rădescu, Ionuț Burnea, Guilhlerme Garutti, Ionuț Balaur, Adrian Scarlatache, Dănuț Șerbănică, Dylan Mboumbouni, Shaquill Sno, Marquinhos Pedroso.

Mijlocași: Liviu Antal, Brent Lepistu, Alexandru Buziuc, Amine Benchaib, Andrei Panait, Daniel Toma, Mihai Lixandru, Valentin Coșereanu, Vlad Pop, Nicolae Carnat, Remus Gutea.

Atacanți: Blerim Krasniqi, Bogdan Rusu, Amadou Diallo.

Concluzii

Va rezista CS Mioveni în prima ligă? Greu de zis în acest moment. Nu ar fi exclus, dacă argeșenii își vor păstra același stil de joc pragmatic. Depinde cât va ține…bugetul și răbdarea pentru construirea unei echipe competitive. Mai ales că e nevoie urgentă de puncte. Rămâi cu ochii pe secțiunea de știri din sport. Vor urma și alte analize de lot pentru echipele din Liga 1. Petrolul, U Cluj, Chindia, FC Hermannstadt și FCU Craiova sunt următoarele pe listă. Pariază informat și inspirat alături de BETuri.ro!