chindia targoviste
Dionisie Rotaru
1 august 2023

Chindia Târgovişte – Lot şi perspective pentru 2023

5/5 - (1 vote)

Au mai rămas câteva zile până la startul noului sezon din Liga 2 Casa Pariurilor. Noua stagiune se anunță interesantă, cu echipe de tradiție revenite în cel de-al doilea eșalon. Dar și cu formații proaspăt retrogradate din Superliga și care vor să revină imediat pe prima scenă a fotbalului românesc. Echipa BETuri.ro continuă analiza formațiilor ce vor evolua în sezonul 2023/2024 a Ligii a 2 Casa Pariurilor. Sub lupta noastră se va afla Chindia Târgoviște, formație ce a retrogradat la finalul sezonului trecut din Superliga.

Tot din Liga a 2 am analizat și lotul nou-promovatei Ceahlăul Piatra Neamț dar și lot CSA Steaua.

Antrenor Chindia Târgoviște – “Nagelsmann de România” vrea să-i readucă pe dâmbovițeni în Superliga

Retrogradată din Superliga, direct, terminând penultima în play-out, Chindia a făcut schimbări majore în această vară. Antrenorul Toni Petrea, împreună cu mulți alți jucători au plecat de la formația din Dâmbovița, iar ca principal a fost instalat antrenorul revelației sezonului trecut din Liga 2, Unirea Dej, Dragoș Militaru.

“Nagelsmann de România”, așa cum a fost numit de presa din România, a avut rezultate foarte bune pe banca ardelenilor. Și la doar un singur an după promovare, Militaru a calificat-o pe Unirea Dej în play-off. Acolo unde a terminat pe locul 6, dar evoluțiile dejenilor au fost bune.

Acum tânărul tehnician vine la o formație proaspăt retrogradată din Superliga, dar cu pretenții. Târgoviștenii vor să revină imediat în prima ligă și și-au pus mari speranțe în Dragoș Militaru. Mai ales că cei din conducerea administrativă oferă toate condițiile de performanță!

UPDATE/ Dragoș Militaru a fost demis în timp record! Noul antrenor este Vasile Miriuță.

Transferuri Chindia Târgoviște 2023

Cum ziceam mai sus, Chindia Târgoviște și-a schimbat foarte mult lotul. Jucătorii care au dus greul în sezonul trecut din Superliga au părăsit formația târgovișteană. Însă în loc au fost aduși jucători foarte buni pentru nivelul Ligii a doua. Unii chiar cu mare experiență în Superliga.

Cele mai importante nume ajunse în această vară pe arena Eugen Popescu sunt Andrei Marc, Iustin Popescu, Robert Moldoveanu, Florin Plămadă, Cătălin Golofca și Matteo Fedele. Cel din urmă a fost în lotul Craiovei lui Rotaru timp de trei sezoane și e un jucător mult peste media ligii a doua. Toți cei enumerați sunt fotbaliști cu meciuri multe în prima ligă și pot pune serios umărul la promovare. Târgoviștenii au mutat și la capitolul “underi” și au adus tineri fotbaliști de Petrolul, FCSB, UTA și FC U Craiova. Ionuț Anișorac, Alberto Călin, Luca Manolache și Alin Boțogan sunt fotbaliștii ce vor respecta regula “under” în noul sezon.

Din lotul cu care Chindia a evoluat în sezonul trecut în Superliga, au mai rămas Nasser Chamed, Adrian Ioniță, Cornel Dinu sau Andrei Șerban. Dar cu transferurile efectuate, Chindia reprezintă o formație puternică, cu șanse reale nu doar la accederea în play-off, ci chiar la promovarea directă.

Lot Chindia Târgoviște sezon 2023/2024

Lotul formației conduse de Vasile Miriuță arată în următoarea formulă:

  • Portari: Dorin Railean, Iustin Popescu, Andres Brînzea
  • Fundași: Christian Rutjens, Roberto Romeo, Alexandru Gîț, Cornel Dinu, Adrian Ioniță, Andrei Marc, Florin Plămadă, Georgi Pașov
  • Mijlocași: Leo Indio, Matteo Fedele, Vlad Prejmerean, Marian Șerban, Alexandru Petre, Iulian Zamfir, Luca Manolache, Andrei Șerban, Octavian Ursu, Alberto Călin, Alex Militaru, Alin Boțogan, Victor Bogaciuc, Ricky Gneba
  • Atacanți: Cătălin Golofca, Nasser Chamed, Robert Moldoveanu, Mustapha Jah, Maxim Cojocaru, Ante Zivkovic, Claudiu Negoescu

Prim 11 probabil

Railean – Romeo, Marc, Plămadă, Anișorac – Leo Indio, Boțogan, Fedele, Golofca – Chamed, Moldoveanu.

Concluzii

Chindia Târgoviște, cu multe schimbări la nivelul lotului, se numără printre favoritele la accederea în Superliga. Cu Dragoș Militaru la timonă, târgoviștenii atacă promovarea directă. Sprijin financiar există din plin din partea autorităților locale, iar Marc & compania trebuie să demonstreze pe terenul de joc încrederea acordată.

Aruncă un ochi și peste celelalte articole ale noastre din secțiunea de știri sportive. Acolo unde ai loturile formațiilor din Superliga, dar și alte noutăți din sportul rege. De asemenea nu uita nici de secțiunea ponturi pariuri, acolo de unde poți alege cele mai bune pronosticuri. Dar nici de grupul de Telegram! Spor(t) în toate!