chindia
Viorel Berbece
18 ianuarie 2023

Chindia Târgovişte – Lot şi perspective pentru 2023

5/5 - (1 vote)

Chindia Târgoviște a avut mari emoții în sezonul precedent. Târgoviștenii au fost mult sub așteptări în ultima ediție din Liga 1, poate chiar una din dezamăgirile sezonului. Iar pentru a se salva de la retrogradare, Chindia a fost nevoită să dispute un baraj de menținere în Liga 1 cu cei de la Concordia Chiajna, locul 5 în play-off-ul ligii secunde.

Pornită la drum cu Adi Mihalcea, trupa dâmbovițeană a pornit foarte prost campionatul. Venirea lui Toni Petrea a redresat situația, însă Chindia tot a iernat la doar două puncte de primul loc retrogradabil!

După ce ți-am prezentat loturile celor de la FC Argeș, Farul Constanța, CS Mioveni și U Cluj, în rândurile următoare vom trece în revistă și lotul celor de la Chindia . Dar și perspectivele care se întrezăresc pentru trupa din Târgoviște!

Antrenor Chindia Târgoviște – Toni Petrea, în sfârșit A1!

După a început sezonul la FCSB, Toni Petrea a fost de acord să se înhame la o muncă mult mai complicată. Dar rezultatele lui Petrea au fost foarte bune, poate și pentru faptul că în sfârșit el a decis totul în jocul echipei sale, de la formația de start și până la schimbări. Victoria cu Rapid, mai ales, rămâne întipărită în memoria fanilor. Finalul de an a fost greu pentru Chindia, care a înregistrat înfrângeri pe bandă, dar în fața unor formații din top 6 totuși. Cum va arăta Chindia în 2023? Greu de intuit, mai ales că transferurile de marcă întârzie.

Transferuri Chindia Târgoviște

La capitolul transferuri, Chindia a avut mai degrabă o iarnă liniștită. S-a întors fiul rătăcitor Dulca de la FCSB, probabil pentru simplu fapt că nu putea juca în altă parte în acest sezon. Au mai fost aduși doi jucători de lot, mai degrabă, Perianu și Corinus. În rest, nimic spectaculos. Din fericire, nici la capitolul plecări. Cu excepția lui Passaglia, care a ales să se întoarcă acasă, Chindia Târgoviște și-a păstrat oamenii de bază, cel puțin pentru moment. De fapt, echipa dâmbovițeană nici nu mai are „produse” atrăgătoare pentru export, după ce Dulca, Neguț și Popa s-au întors rând pe rând după scurte experiențe la alte echipe.

Lot Chindia Târgoviște – Cum ar putea arăta primul 11 al târgoviștenilor

Un posibil prim 11 al celor de la Chindia la ora meciului cu FC Argeș ar putea arăta astfel:

Căbuz – Căpușă, Celea, Orozco, Dumitrașcu – Dulca, Perianu – Popadiuc, Akhmatov, Neguț – Popa.

Meciurile de acasă nu sunt de fapt acasă!

Poate cel mai deficitar capitol al echipei din Târgoviște. De când a promovat în Liga 1, Chindia nu a jucat nici un meci în orașul natal! Formația din Dâmbovița s-a tot plimbat, de pe un teren pe altul, de la Buzău la Ploiești. Iar promisiunile autorităților locale întârzie să apară.

Construcția noului stadion e în desfășurare, dar lucrările au mers extrem de greu. Singurul lucru îmbucurător e starea gazonului, care la prima vedere pare una excelentă. Totuși conducătorii orașului Târgoviște anunță că lucrările la noul stadion vor fi gata în 2023, iar Chindia va putea, în sfârșit, să joace cu adevărat în fața propriilor fani!

Lot Chindia Târgoviște sezon 2022/2023

Portari: Mihai Eșanu, Cătălin Căbuz, Dinu Moldovan, Andres Brânzea

Fundași: Esteban Orozco, Nikolaos Baxevanos, Daniel Celea, Deian Boldor, Andrei Ioniță, Tiberiu Căpușă, Cornel Dinu, Denis Dumitrașcu, Robert Riza

Mijlocași: Rassambek Akhmatov, Marco Dulca, Doru Popadiuc, Marian Șerban, Jeremy Corinus, Ovidiu Perianu, Andrei Șerban, Andreas Mihaiu, Modestas Vorobjovas, Daniel Neguț, Alexandru Jipa, Iulian Zamfir.

Atacanți: Nasser Chamed, Daniel Popa, Godberg Cooper, Sergiu Buș, Cosmin Atanase.

Concluzii

Rămâne Chindia în prima divizie și la capătul sezonului 2022 / 2023? Greu de spus. Cert e că formația antrenată de Toni Petrea a arătat lucruri bune în duelurile cu formații mai bine cotate, mai puțin pe final de 2022. Va fi asta suficient? Stai pe BETuri să vezi!

Rămâi în secțiunea știri sportive și vezi și celelalte noutăți din lumea sportului. Fie ca e vorba de fotbal, tenis sau chiar UFC. Tot ce merită promovat, găsești aici, pe site-ul nostru. Vezi de pildă analiza lotului pentru FC Hermannstadt. Dar nu uita nici de secțiunea de ponturi, acolo unde zilele astea poți găsi pronosticurile de la cele mai interesante meciuri de la Australian Open. Aruncă o privire și peste programul play-off-ului Superliga 2023! Multă inspirație și la cât mai multe câștiguri alături de BETuri.ro!