pariuri meci amanat
Cristi Geiger
27 iunie 2022

Chindia Târgovişte – Lot şi perspective pentru noul sezon

Chindia Târgoviște a avut mari emoții în sezonul recent încheiat. Târgoviștenii au fost mult sub așteptări în ultima ediție din Liga 1, poate chiar una din dezamăgirile sezonului. Iar pentru a se salva de la retrogradare, Chindia a fost nevoită să dispute un baraj de menținere în Liga 1 cu cei de la Concordia Chiajna, locul 5 în play-off-ul ligii secunde.

Și aici emoțiile au fost maxime. Trupa din Târgoviște a pierdut manșa tur și a câștigat returul cu un gol marcat în ultimele minute. Iar ca suspansul să fie complet, câștigătoarea dublei s-a decis la loviturile de departajare. Acolo unde portarul Chindiei, Cătălin Căbuz a făcut diferența.

După ce ți-am prezentat loturile celor de la Farul Constanța, CS Mioveni și U Cluj, în rândurile următoare vom trece în revistă și lotul celor de la Chindia . Dar și perspectivele care se întrezăresc pentru trupa din Târgoviște!

Antrenor Chindia Târgoviște – Adrian Mihalcea, o nouă provocare

Chindia Târgoviște era una din cele mai stabile formații din Liga 1 la nivelul băncii tehnice. Dar după sezonul dezamăgitor, târgoviștenii au decis să nu mai continue colaborarea cu Emil Săndoi, tehnicianul care o transformase pe trupa din Dâmbovița într-una din cele mai solide formații din prima ligă.

Deși au fost mai multe zvonuri legate de noul antrenor al celor de la Chindia, formația din Târgoviște a ajuns la o înțelegere cu Adrian Mihalcea. Fostul atacant dinamovist a pregătit-o ultima oară pe Unirea Slobozia, cu care a reușit să ajungă în play-off-ul Ligii a doua.

În vârstă de 46 de ani, Adi Mihalcea a avut rezultate bune în ultimele sezoane cu formația din Ialomița. Iar acestea nu au fost trecute cu vederea. Chiar dacă nu a reușit să ajungă pe un loc de baraj cu echipa din Urziceni, Mihalcea a “promovat” în Liga 1. Experiența la nivelul băncii tehnice nu este una foarte mare pentru fostul internațional, dar Mihalcea are câteva echipe antrenate. Plus o perioadă de doi ani, în calitate de asistent la echipa națională, în staff-ul lui Cosmin Contra. Iar la Liga 1, a fost pentru scurt timp interimar la echipa sa de suflet, Dinamo, pe care a condus-o în 7 partide.

Acum Adi Mihalcea va porni o nouă aventură. Prima în Liga 1, de la începutul sezonului și are misiunea a o transforma pe Chindia, după un sezon dezamăgitor. Fostul atacant dinamovist face parte din noul val al tehnicienilor și credem că poate face o figură frumoasă la echipa din Târgoviște!

Transferuri Chindia Târgoviște

Chindia Târgoviște a făcut câteva mutări interesante până acum. Perioada de transferuri e încă deschisă și mai sunt așteptate și alte nume. Printre cele mai importante transferuri se numără cele ale lui Andreas Mihaiu, de la Dinamo, Deian Boldor, de la FC Argeș sau Vorobjovas, de la UTA. De asemenea, s-a întors din împrumutul de la CFR Cluj, Cristian Neguț. Sau Denis Dumitrașcu, jucător ce a jucat și în trecut pentru Chindia, dar în ultimul sezon a evoluat pentru FC Argeș.

Plecări

La capitolul plecări, au fost câteva pierderi. Sau cel puțin, noi așa le catalogăm, ținând cont de evoluțiile pe care fotbaliștii care au părăsit-o pe Chindia în această vară, le-au avut în ultimele sezoane. Andrei Pițian, Paul Iacob și Daniel Florea sunt cele mai importante plecări de la Chindia. Pe lângă aceștia, de la gruparea din Târgoviște au mai plecat Denis Rusu și Mihai Butean, care erau împrumutați, și Marius Martac, ajuns la divizionara secundă, Poli Iași.

Lot Chindia Târgoviște – Cum ar putea arăta primul 11 al târgoviștenilor

După schimbările care au avut loc la nivelul lotului, până acum, și primul 11 va suferi modificări. În sezonul trecut, Chindia avea o formulă standard de joc, un 4-4-2, clasic, în care modificările apăreau de puține ori. Sau atunci când situația o impunea (suspendări sau accidentări). Acum, un posibil prim 11 al celor de la Chindia ar putea arăta astfel:

Căbuz – Căpușă, Celea, Ioniță, Dumitrașcu – Șerban, Dulca, Vorobjobas, Popadiuc – Neguț, Cherchez.

Jucători de urmărit în noul sezon

Chindia a suferit câteva modificări în această pauză competițională, dar cei veniți nu sunt niște necunoscuți. Cel puțin pentru cei care urmăresc cu regularitate fotbalul din Liga 1. Dar în lotul celor de la Târgoviște se regăsesc câțiva jucători, care merită o atenție mai mare.

  • Marco Dulca a fost unul din cei mai constanți fotbaliști din lotul Chindiei și după plecare lui Iacob, nu ar fi exclus ca banderola să ajungă la fiul fostului internațional Cristi Dulca. Marco a dat multă siguranță la mijlocul terenului, la nevoie a jucat și în centrul apărării, iar așteptările sunt mari de la fostul internațional de tineret.
  • Doru Popadiuc a fost o altă prezență constantă în primul 11 în sezonul trecut pentru Chindia. Fotbalistul în vârstă de 27 de ani a evoluat pe mai multe posturi, chiar și pe cel de mijlocaș central și s-a remarcat prin disponibilitatea la efort. Popadiuc e unul din cei mai experimentați jucători din lot, iar așteptările sunt mari și din partea jucătorului născut la Suceava.
  • Cătălin Căbuz a fost providențial în dubla cu Concordia Chiajna și pus umărul decisiv la salvarea echipei de la retrogradare. Dar și pe durata sezonului regulat, cât și în play-out a avut evoluții constant bune. Căbuz poate fi și în noul sezon unul din jucătorii care pot da siguranță formației din Târgoviște!

Meciurile de acasă nu sunt de fapt acasă!

Poate cel mai deficitar capitol al echipei din Târgoviște. De când a promovat în Liga 1, Chindia nu a jucat nici un meci în orașul natal! Formația din Dâmbovița s-a tot plimbat, de pe un teren pe altul, de la Buzău la Ploiești. Iar promisiunile autorităților locale întârzie să apară.

Construcția noului stadion e în desfășurare, dar lucrările au mers extrem de greu. Singurul lucru îmbucurător e starea gazonului, care la prima vedere pare una excelentă. Totuși conducătorii orașului Târgoviște anunță că lucrările la noul stadion vor fi gata în toamnă, iar Chindia va putea, în sfârșit, să joace cu adevărat în fața propriilor fani!

Lot Chindia Târgoviște sezon 2022/2023

Portari: Cătălin Căbuz, Dinu Moldovan, Andres Brânzea

Fundași: Nikolaos Baxevanos, Daniel Celea, Andrei Ioniță, Tiberiu Căpușă, Cornel Dinu, Laurențiu Corbu, Denis Dumitrașcu, Robert Riza, Constantin Dima,

Mijlocași: Doru Popadiuc, Pablo Passaglia, Marco Dulca, Deian Boldor, Marian Serban, Vlăduț Stancu, Andrei Șerban, Andreas Mihaiu, Modestas Vorobjovas, Daniel Neguț, Alexandru Jipa, Iulian Zamfir

Atacanți: Nasser Chamed, Cristian Cherchez, Cosmin Atanase, Alex Petre.

Concluzii

După un sezon modest, mult sub așteptări, Chindia pleacă la drum cu un nou antrenor. Și cu noi speranțe. Dacă promisiunile autorităților locale vor fi onorate și din toamnă stadionul va fi gata, atunci formația din Târgoviște poate spera și pe aportul susținerii propriilor fani. Iar cu stabilitate din punct de vedere financiar, Chindia poate redeveni din nou formația care a demonstrat în sezoanele trecute că e o nucă foarte greu de spart.

Rămâi în secțiunea știri sportive și vezi și celelalte noutăți din lumea sportului. Fie ca e vorba de fotbal, tenis sau chiar înot. Tot ce merită promovat, găsești aici, pe site-ul nostru. Dar nu uita nici de secțiunea pariuri sportive, acolo unde zilele astea poți găsi pronosticurile de la cele mai interesante meciuri de la Wimbledon. Multă inspirație și la cât mai multe câștiguri alături de BETuri.ro!