baseball pariuri

Baseball – Reguli, Istoric, Pariuri Baseball

Ultimul update pe: mai 29, 2023
Rate this post

Iată cuprinsul următorului articol despre pariuri baseball:

  1. Regulile jocului de baseball.
  2. Istoric baseball.
  3. Pariul pe numărul de puncte.
  4. Pariuri baseball specifice.
  5. Concluzii.

Baseball-ul nu este un sport foarte popular în ţara noastră, dar în rândurile pariorilor nu trebuie să fie aşa. Casele de pariuri ne oferă cote destul de mari pentru pariuri baseball. În general, acest sport este foarte popular în SUA dar şi Asia, în țări precum Japonia.

În Statele Unite putem spune că baseballul este o întreagă industrie care produce foarte mulţi bani. Chiar dacă meciurile au loc noaptea târziu, ca pariori trebuie să fim foarte bine puşi la punct şi asupra a ceea ce înseamnă ponturi baseball. Poți paria pe acest sport la NetBet Pariuri, unul din partenerii noștri de încredere.

Fii alături de noi și pe Facebook și Telegram BETuri dacă vrei să fii la curent cu cele mai fresh informații din lumea pariurilor.

Regulile jocului de baseball

Baseball-ul este un joc destul de complex, dar nu foarte greu de înţeles. Sperăm ca la sfârşitul acestui articol să avem o părere de ansamblu asupra regulilor acestui sport şi să ne fie mai uşor atunci când ne alegem evenimentele de la pariul zilei. La fel cum ai învățat despre volei, te învățăm și despre acest sport extrem de popular în SUA

Terenul este format din 4 baze. Acestea formează terenul interior, iar ceea ce este în afară, este terenul exterior. Meciurile au loc între două echipe, formate din 9 jucători care se succed în atac şi în apărare. Mingea este aruncată de un jucător care se numeşte Pitcher, iar cel care loveşte cu bâta este batter-ul.

Punctele sunt marcate de echipa aflată în atac. Obiectivul echipei aflată în atac şi care loveşte mingea este acela de a ajunge în toate bazele şi apoi să revină la baza iniţială numită şi casă. Ei trebuie să ajungă la baze înainte ca mingea să fi ajuns în terenul interior, pentru ca să marcheze un punct. Metoda de a puncta este una destul de simplă: loveşti mingea – fugi spre baza 1, apoi alt  coleg loveşte mingea – fugi spre baza 2, apoi când ai ajung în baza 4 sau casă este punct.

Jucătorii de baseball pot fi şi eliminaţi: dacă apărătorul prinde din aer mingea în mănuşă, dacă mingea lovită ajunge mai repede în zona bazelor decât jucătorii aflaţi în atac sau dacă este aruncată de trei ori regulamentar de către Pitcher, în zona marcată dar nu este lovită. Citește regulamentele și pe alte sporturi mai puțin obișnuite pentru pariori, precum bandy sau badminton!

Istoric

Primele reguli scrise ale acestui sport sunt din anul 1845 şi îi aparțin lui Alexander Cartwright. Odată cu trecerea timpului,  au fost impuse reguli clare referitoare la dimensiunea mingii şi a bâtei.  Cincinnati Red Stocking a fost prima echipă profesionistă care s-a înfiinţat în anul 1869.

Atunci a luat naştere şi MLB,  Major League Baseball. Acum MLB are un număr 30 de echipe ce sunt împărţite în 2 ligi. Toate meciurile din această competiţie pot fi găsite în oferta celor mai importante case de pariuri, cum sunt: Betano, Fortuna sau Maxbet.

Baseball-ul aşa cum am mai spus este foarte popular peste Ocean şi începe să aibă din ce în ce mai mulţi adepţi în Europa, dar şi în ţara noastră. Astfel casele de pariuri ne oferă o gamă variată de pariuri, în plus putem paria live pe aceste meciuri. Maxbet şi Fortuna ne oferă peste 40 de pariuri la aceste meciuri, ceea ce este destul de mult.

Aşa cum era de aşteptat cel mai popular pariu este cel pe rezultatul final. Un lucru bun, poate, este că la capitolul ponturi baseball nu poate fi egalitate, astfel că pariem doar pe 1 sau 2.

Ponturi baseball – Pariul pe numărul de puncte

Acesta poate fi sub sau peste ca aproape la orice sport (over/under). Atunci când luăm în calcul un asemenea pariu, trebuie să fim foarte atenţi la statistică dar şi la feeling-ul de moment.

O altă piaţă de pariuri pe care o putem lua în calcul şi din cadrul căreia putem construi pariul zilei, este cel bazat pe numărul de puncte ale uneia dintre cele două echipe. Casele de pariuri Maxbet şi Fortuna ne oferă o piaţă bazată pe numărul de puncte ale gazdelor şi ale oaspeţilor.

De obicei cotele propuse sunt unele destul de mari, astfel că dacă vom avea inspiraţie vom putea alege cote foarte mari câştigătoare. Un pariu pe care trebuie să îl notăm dar pe care nu vă sfătuim să îl pariaţi foarte des deoarece ţine doar de noroc. Acela este cel referitor la faptul dacă numărul punctelor la final de meci este par sau impar. În opinia noastră acest tip de pariu este unul ce ţine doar de noroc.

Pariurile pe handicap asiatic, dar şi pe handicapul european, despre care am vorbit în alt articol sunt foarte atractive pentru cei ce aleg să fie pariul zilei, baseball-ul. Cu o atenţie deosebită şi dacă vom urmări statisticile echipelor, putem avea cote avantajoase la ambele tipuri de handicap.Un alt tip de pariu este cel combinat. Acesta este cunoscut deoarece este folosit şi la alte sporturi. De exemplu: putem miza pe victoria echipei gazdă dar şi pe numărul de puncte.

Pariuri baseball specifice

Pentru Baseball sunt pariuri ce pot fi jucate doar la acest sport. Unul dintre ele este cel bazat pe inning-uri. Cei de la Maxbet au în ofertă pariuri referitoare la echipa care va caştiga primul, al doilea sau al treilea inning. Asemănător cu aceste pariuri sunt şi cele referitoare la echipa ce va conduce după primul, al doilea sau al treilea inning. Alte pariuri speciale sunt cele bazate pe numărul de puncte după un număr de inning-uri, 2,3 sau 4.

Pentru pariul zilei putem beneficia şi de cote foarte mari, dar este nevoie de inspiraţie maximă. Putem miza că se va ajunge în inning decisiv. Pentru acest tip de pariu cotele sunt foarte mari, dar şi destul de greu de realizat. Pentru un meci echilibrat cota pentru un inning decisiv este de aproximativ 10. Este una foarte mare, dar şi şansele de a ajunge acolo sunt destul de mici.

Concluzii

Baseballul este un sport cu reguli destul de simple ce pot fi deprinse destul de repede. În plus, sezonul din MLB, începe primăvara şi se încheie toamna. Astfel, perioada cu foarte multe meciuri este cea estivală, când cele mai urmărite sporturi sunt în vacanţă. Baseball-ul poate fi un sport de pe urma căruia putem câştiga foarte mult dar şi să înregistrăm pierderi. Sfatul nostru pentru tine este să pariezi responsabil. Și numai la case de pariuri autorizate în România!