Strategie pariuri

strategie pariuri cote online

Mai înainte de orice eveniment sportiv important, cel ce pariază nu are cum să nu își pună semne de întrebare asupra șanselor de câștig sau mai exact asupra sumelor pe care ar putea să le primească în urma parierii pe echipa favorită.

Orice strategie la pariuri trebuie înțeleasă bine de orice jucător, fiind importantă pentru identificarea câștigurilor.

Strategia pariurilor sportive este relativ ușor de înțeles de oricine este interesat. Totul depinde de miza pentru care ați pariat, dar și de puțin noroc. Înțelegerea cotelor zecimale ale probabilității reprezintă un prim pas deosebit de important pentru evaluarea șanselor de câștig.

Și cum succesul depinde de înțelegerea șanselor, dar și de estimarea obiectivă a valorilor rezultatelor sportive, miza oricărui jucător ar trebui să fie mai înainte de toate înțelegerea a ceea ce inseamna cote.

De-a lungul istoriei pariurilor sportive din lume s-au remarcat cote zecimale, fracționare sau Money Line. Orice jucător, senior sau începător în pariurile sportive, trebuie să înțeleagă rezultatele cotelor sportive, știind astfel cum să evalueze cât mai corect riscurile și să aplice acea strategie care i se pare cea mai avantajoasă.

De asemenea, de-a lungul timpului s-a identificat o linie a probabilităților pariurilor sportive. Pentru a observa cea mai bună strategie este nevoie să observăm că în orice pariu sportiv s-ar putea porni de la zero șanse de reușită la 1, număr ce marchează certitudinea unui eveniment viitor. Între 0 și 1 apar și alte evenimente, ce sunt marcate între cele 2 valori pe linia probabilităților.

Calculul acestor cote sportive are în vedere numeroase circumstanțe, astfel că va trebui să țineți cont de mai multe rezultate live ori de câte ori pariați.

Înțelegerea acestor pariuri cote și încadrarea lor în linia probabilităților implicite reprezintă cea mai bună strategie. Dacă nu vei cunoaște cum anume să faci acest lucru, nu vei avea prea multe șanse să devii un jucător de termen lung, sporindu-ți astfel șansele de câștig.

O bună strategie de pariuri constă în înțelegerea rezultatelor cotelor și convertirea lor în probabilități implicite, care să îți aducă cele mai multe șanse. Spre exemplu, dacă vei reuși să calculezi o probabilitate implicită mai mică decât ceea ce estimează casele de pariuri, atunci totul s-ar putea transforma în obținerea unor șanse mai mari pentru tine pentru un câștig mai mare.

COTELE SPORTIVE ȘI CONVERTIREA LOR ÎN CÂȘTIG – IATĂ CEA MAI BUNĂ STRATEGIE DE PARIURI

Cotele sportive sunt importante pentru orice jucător întrucât ele îi vor estima acestuia suma aproximativă pe care o va primi din suma totală a pariului respectiv.

În piața de pariuri sportive sunt cunoscute 3 categorii de pariuri cote:

– cota zecimală, cunoscută a fi și cota europeană, ce determină un număr mai mare sau egal cu 1, spre exemplu 1,20 sau 2,75.

– cota fracționară este cunoscută a fi cota britanică – aceasta înseamnă o fracție indivizibilă, spre exemplu 3/2, 5/2.

– cota Money Line este cunoscută a fi cota americană, aceasta este caracterizată printr-un număr pozitiv sau negativ, întotdeauna întreg. Spre exemplu: 110 sau -140.

COTELE ȘI PROBABILITATEA IMPLICITĂ

Pentru a reuși să ai cea mai bună strategie de pariuri este nevoie să înțelegi cum anume să convertesc cotele în probabilitatea implicită.

Dacă vei ști care este valoarea cotei zecimale, vei ști să calculezi cât anume vei primi pentru cota de pariu pariată. De exemplu, dacă valoarea cotei zecimale este de 1,35 pentru reușita echipei de fotbal Real Madrid, atunci vei putea primi 0,35 la fiecare 1,00 pe care îl vei paria pentru un anumit rezultat previzionat de tine, cu condiția ca echipa să câștige.

Pentru a transforma cota în probabilitatea implicită, se va aplica o formulă foarte ușor de calculat.

Mai exact, Probabilitatea Implicită este egală cu 1/cota zecimală. Așadar, pentru a calcula probabilitatea implicită la cota specificată rezultată mai sus de 1,35, vom calcula astfel:

1/1,35=0,74=74%.

Astfel, la o cotă de 1,35, probabilitatea implicită este de 1/1,35=0,74, iar transformată în procent este de 74%.

In cazul unor pariuri cote fracționare, trebuie spus că sunt și ele destul de ușor de calculat. La fel ca și cele zecimale, cunoașterea lor identifică acea strategie care reușește să stabilească cât mai exact care este suma pe care o poate primi un jucător atunci când pariază o anumită sumă pe un anumit rezultat.

De exemplu, avem o cotă fracționară de 3/2 pentru victoria echipei Real Madrid. Calculul sumei pe care urmează să îl primești este destul de ușor de identificat. De exemplu, la fiecare 2 unități pe care le pariezi pentru un anumit rezultat, vei putea primi înapoi 3, ceea ce determină câștigul și reușita acestei strategie. Așadar, dacă vei paria 2.000 lei pentru reușita Real Madrid, vei putea primi înapoi 5.000 lei, drept câștig, dacă echipa reușește să câștige.

Și de această dată, calculul probabilității implicite se va face destul de ușor. Mai exact, probabilitatea implicită este egală cu numitorul împărțit la numitor plus numărător.

De exemplu:

3/2=2/(3+2)=2/5=0,4=40%

Așadar, la cota fracționară de 3/2, avem o probabilitate implicită de 3/(3+2), iar rezultatul este de 0,4, ce se va transforma procentual în 40%.

Cotele Money Line sunt pariuri cote americane, fiind destul de greu de înțeles de către jucătorii europeni. Cu toate acestea, pentru a avea cea mai bună strategie de pariuri ar trebui să cunoști cum funcționează până și aceste cote, extrem de populare în întreaga lume.

Cotele Money Line sunt minus sau plus. De exemplu, pentru reușita echipei Lakers există o cotă de -160. Ca atare, ar trebui să pariezi 160 lei pentru a a avea un câștig de 100 lei. Pentru cotele plus aduc un alt rezultat. De exemplu, dacă avem de-a face cu cota +280. De această dată va trebui să pariezi o sumă de 200 lei pentru a avea un câștig de 280 lei.

Probabilitatea implicită a cotelor minus se calculează după următoarea formulă:

P=(-(cota))/(-(cota))+100.

De exemplu, pornim de la cota -160 și vom calcula astfel: (-(-160)/((-(-160))+100=160/260=0,61=61%.

Pentru calculul probabilității implicite a cotelor cu plus se va aplica următoarea formulă:

P=100/(cota +100).

De exemplu, la cota +280, vom calcula astfel: P=100/280+100=100/380=0,26=26%.

Casa de pariuri oferă jucătorilor multe variante cu privire la modul în care apar cotele pe site-urile lor. În funcție de acest lucru, le va permite jucătorilor să își aplice cea mai bună strategie de pariuri pentru a obține cel mai bun rezultat și a avea cel mai bun câștig.

Orice strategie de pariuri vei aplica trebuie să ai în vedere întotdeauna valoarea cotelor caselor de pariuri și stabilirea probabilității implicite. Astfel, vei putea miza mai mult sau mai puțin pe o anumită echipă și îți vei putea spori câștigul, transformându-te dintr-un jucător amator într-unul profesionist.