pariuri meci amanat
Viorel Berbece
9 noiembrie 2020

Lot Romania – analiza BETuri cu privire la selecția lui Rădoi

Meciurile cu Belarus – amical – și Norvegia și Irlanda de Nord – ultimele din Liga Națiunilor – ar putea fi ultimele pentru Mirel Rădoi la cârma naționalei. De aici poate și componența ușor atipică pentru lot Romania în acest caz.

Forțat și de accidentări, Rădoi are la dispoziție un lot cu destul de multe surprize, de la nume noi, la jucători săriți din schemă. Rămâne de văzut ce rezultate va avea acesta cu un lot Romania pe care pare că și-a pus serios amprenta de data aceasta tânărul nostru selecționer.

Naționala României Lot

Iată lotul ales de Rădoi, cu toate schimbările care au survenit față de convocările inițiale. Au fost aduși la lot Romania următorii:

Portari: Ciprian Tătărușanu (AC Milan, 72/0), David Lazar (Astra Giurgiu, 0/0), Cristian Bălgrădean (CFR Cluj, 1/0);

Fundași: Cristian Ganea (Aris Salonic, 5/0) Valentin Crețu (FCSB, 0/0), Vasile Mogoș (Chievo Verona, 1/0), Iulian Cristea (FCSB, 1/0), Bogdan Țîru (Jagiellonia, 2/0), Ionuț Nedelcearu (AEK Atena, 11/0), Alin Toșca (Gaziantep F.K., 21/0), Cristian Manea (CFR Cluj, 10/1), Mario Camora (CFR Cluj, 1/0), Bogdan Mitrea (Sepsi Sf. Gheorghe 0/0);

Mijlocași: Răzvan Marin (Cagliari, 23/1), Alexandru Maxim (Gaziantep, 42/6), Alexandru Băluță (Akademia Puskas, 5/1), Erik Bicfalvi (Ural,  4/0), Dan Nistor (CS Universitatea Craiova, 4/0), Alexandru Albu (UTA Arad, 0/0), Dennis Man (FCSB, 4/1), Florin Tănase (FCSB, 3/0);

Atacanți: George Pușcaș (Reading, 19/7), Denis Alibec (Kayserispor, 15/2).

Program meciuri Romania

  • 11 noiembrie: România – Belarus (amical) – 19:00, “Ilie Oană” , Ploiești
  • 15 noiembrie: România – Norvegia (Nations League) – 21:45, “Arena Națională”, București
  • 18 noiembrie: Irlanda de Nord – România (Nations League) – 21:45, Windsor Park, Belfast

Lot Romania – Fotbal Internațional Situația portarilor

Aici, Mirel Rădoi a ales să meargă pe continuitate. A fost adus în continuare la lot Ciprian Tătărușanu, iar ceilalți portari pentru cele trei meciuri mai sus-menționate sunt David Lazar și Cristi Bălgrădean. Nu putem spune că vreunul dintre portarii aleși au avut evoluții bune în ultima vreme. Portarii veniți din Liga 1 măcar au jucat cât de cât constant, în vreme ce Tătărușanu a prins și el două meciuri pentru simplu motiv că Gigio Donnarumma a absentat la Milan. Dar cum Silviu Lung jr. și-a anunțat retragerea de la națională, iar Ionuț Radu abia a scăpat de coronavirus, probabil doar absența lui Florin Niță i s-ar putea imputa lui Mirel Rădoi.

Probabil se va merge pe mâna lui Bălgrădean la meciul cu Belarus, apoi Tătărușanu își va relua locul între buturi pentru partidele din Nations League.

Lot echipa natională – Apărarea, eterna problemă

Impresia este că prin alegerile făcute pentru meciurile din noiembrie, Mirel Rădoi a organizat un fel de „trial” al fundașilor. Forțat și de împrejurări, ce-i drept, selecționerul a apelat la nume precum Țîru, Mitrea, Crețu sau Mogoș, despre care nu se știe ce fel de viitor pot avea la lot Romania.

În continuare, se caută soluții pentru fiecare poziție din apărare, întrucât niciuna nu a dat randament în ultima vreme. Ce, mai probabil, Rădoi va utiliza o apărare complet nouă pentru meciul amical cu Belarus, iar în partidele cu Norvegia și Irlanda de Nord vor juca acei fundași care totuși joacă în mod constant la echipele lor și au evoluții cât de cât OK.

Poate că absențele lui Bancu, Bălașa sau Chiricheș, plus neconvocarea lui Grigore, reprezintă o șansă a lui Rădoi de a testa soluții noi. Pentru banda stângă, probabil că ar fi meritat o șansă să arate ce pot și Ionuț Panțîru și /sau Florin Ștefan.

Lot Romania – Un mijloc experimental?

Dacă pentru apărare Rădoi pare că a căutat să ia toate opțiunile pe care le avea la dispoziție,  pentru linia mediană acesta a pregătit câteva surprize. A dispărut din lot Romania „găselnița” sa din meciurile trecute, Alexandru Crețu, dar au fost aduși în schimb nume ieșite de ceva vreme din circuitul echipei naționale, precum Bicfalvi sau Băluță. „Noul Crețu” ar putea fi Alexandru Albu, convocat în premieră la națională, după ce s-a descurcat de minune pe postul de închizător la UTA. Marin, Maxim și Nistor au primit din nou telegrame de convocare, chiar dacă evoluțiile lor nu au fost printre cele mai convingătoare atât la echipa de club, cât și la națională.

Marea absență – dar una logică am spune noi – este cea a lui Ianis Hagi. Acesta nu a mai jucat pentru Rangers decât foarte puține minute în ultimele meciuri și a fost lăsat la „tineret”, pentru a-l ajuta pe Adi Mutu să obțină calificarea. Lipsește și Alexandru Cicâldău, motorul lui CS U Craiova, accidentat, în vreme ce Nicușor Stanciu a fost lăsat în afara lotului pentru că nu are prea multe meciuri în picioare.

Atacul – Miza pe Man și Tănase

Surpriza din lot Romania pentru cele 3 meciuri din noiembrie e constituită de convocările lui Man și Tănase. Nu că nu ar fi meritat cei doi – ambii au 9 goluri în Liga 1 – ci pentru că arădeanul a lipsit de la acțiunea precedentă a echipei naționale, fiind lăsat la tineret, în vreme ce Tănase a fost multă vreme sărit din schemă. Acum, cei doi au șanse mari să înceapă chiar titulari în partida cu Norvegia, având în vedere forma lor, dar și „chimia” pe care o au. Cei doi vor fi „ajutoarele” lui Alibec, cel mai probabil.

Surprinde și nu prea neconvocarea lui Claudiu Keșeru, cel care tocmai a devenit primul străin care atinge borna de 100 goluri în campionatul bulgar. Acesta are totuși o vârstă și pare, în plus, că nu se numără printre favoriții actualului selecționer.

Concluzie legată de lot Romania

Mereu e loc de mai bine în ceea ce privește selecția, însă de data aceasta nu i se pot imputa multe lui Rădoi în ceea ce privește alegerile sale pentru lot Romania .

Iată cum ar putea arăta România pentru meciul amical cu Belarus: Bălgrădean – Crețu, Cristea, Țîru, Ganea  – Nistor, Albu, Maxim – Băluță, Pușcaș, Tănase.

Iată și o variantă de echipă pentru partida cu Norvegia: Tătărușanu – Mogoș, Cristea, Nedelcearu, Camora – Marin, Bicfalvi, Maxim – Man, Alibec, Tănase.

Ponturi Fotbal International

  • 1.60 este cota României, la Superbet, pentru un succes cu Belarus, în meciul amical de miercuri, 11 noiembrie. Romania-Belarus este analizat de noi pe site, într-un articol separat.
  • La o valoare de 3.15 este cotată de Betano o victorie a României în meciul de Liga Națiunilor cu Norvegia.

Fii informat, fii inspirat, pariază alături de echipa BETuri numai la case pariuri licentiate!