cs mioveni
Viorel Berbece
1 iulie 2021

CS Mioveni – Lot și perspective pentru noul sezon

CS Mioveni este una dintre componentele surpriză ale acestui sezon de Liga 1. Echipa argeșeană a spart gheața și a devenit prima echipă care trece de barajul pentru promovare, încununând astfel o muncă fantastică sub bagheta lui Alexandru Pelici. Dar ce poate realiza CS Mioveni la această nouă aventură în prima divizie?

Echipa BETuri.ro vă propune o primă analiză pentru echipele de Liga 1 din sezonul 2021-2022. Începem cu cea din urmă formație care a obținut accesul în prima ligă. Să vedem la ce ne putem aștepta de la CS Mioveni.

CS Mioveni și Liga 1, o relație mereu de scurtă durată

Care este cea mai bună clasare a formației argeșene în Liga 1? Un loc 16 în ediția 2007-2008! Iar asta spune multe despre cât de bine a rezistat CS Mioveni la precedentele apariții în prima divizie. De altfel, într-un top 100 al echipelor cu prezențe în Liga 1, Mioveniul este pe 75 ca număr de partide!

Paradoxal, cea mai bună performanță din istoria echipei a venit într-un sezon în care echipa a retrogradat din prima divizie. În sezonul 2007-2008, Dacia Mioveni pe atunci ajungea în semifinalele Cupei României. Pe bătrânul Giulești, însă, galben-verzii pierdeau cu 3-0 în fața viitoarei câștigătoare de Cupă, CFR Cluj.

Antrenor CS Mioveni 2021 – Omul-promovare a rămas pe loc

Un atuu important pentru CS Mioveni în lupta pentru rămânerea pe prima scenă a fotbalului românesc îl constituie Alexandru Pelici. Acesta a rămas la echipă și după promovare – a treia din cariera tehnicianului bănățean – și cu siguranță el își dorește ca de data aceasta să antreneze ceva mai mult în prima ligă decât în cazul experiențelor numite Voința Sibiu și FC Hermannstadt.

Un antrenor cu un stil de joc ermetic, acesta și-a condus echipa către un sezon foarte bun în Liga 2, acolo unde Mioveniul a ratat de puțin accesul direct în prima ligă, pentru a trece apoi de Hermannstadt la baraj.

Achiziții & lot CS Mioveni – Liga 1, sezonul 2021/2022

Cuvântul de ordine în ceea ce privește transferurile realizate în această vară de CS Mioveni pare a fi experiența. Asta s-a căutat pe piață, iar astfel au apărut jucători cu foarte multe jocuri în prima divizie. Este vorba despre apărătorii Adrian Scarlatache și Ionuț Balaur, respectiv atacantul Andrei Cristea. Sunt trei jucători care împreună trec bine de suta de ani, dar care pot compensa lipsa prospețimii fizice prin experiența acumulată de-a lungul anilor.

CS Mioveni l-a pierdut pe Ișfan în dauna rivalei argeșene din prima ligă, dar și pe Mar, plecat de la UTA. Astfel, Alex Pelici a testat în perioada de vară mai mulți potențiali U21 care să acopere regula schimbată recent de FRF. Un candidat serios pentru acest post este Dat, fost junior la CFR Cluj.

Transferuri CS Mioveni – Cât rezistă nucleul vechi?

Un lucru bun pentru trupa galben-verde poate fi faptul că nu au plecat foarte mulți jucători din nucleul de bază al echipei. Astfel, portarul Iustin Popescu pare și pe mai departe favorit pentru un post de titular, în vreme ce Bogdan Rusu se va bate cu Andrei Cristea pentru rolul de atacant în echipa lui Pelici. Un alt jucător interesant pentru acest sezon de Liga 1 poate fi și italianul Davide Massaro.

De la colaps spre un viitor mai stabil?

De CS Mioveni s-a scris mult înainte de sezonul precedent de Liga 2 ca de o echipă pe cale de dispariție. Promovarea fusese ratată la mustață. Iar zvonurile cu privire la retragerea finanțării erau tot mai puternice. Dar nu s-a întâmplat așa! Iar în acest sezon, trupa din Mioveni are promisiuni de investiții importante, odată cu accederea în Liga 1. Iar factorul financiar poate conta foarte mult în alcătuirea unei trupe solide și motivate. Mai ales în condițiile în care echipe ca Gaz Metan Mediaș și Dinamo au mari probleme din punct de vedere financiar. Vorbim aici despre două formații care ar putea fi colege de playout cu CS Mioveni în sezonul 2021/2022.

Echipa probabilă pentru noul sezon

În buna tradiție a nou-promovatelor din Liga 1, probabil că și CS Mioveni își va remania serios lotul pe parcursul sezonului. În meciul amical cu Farul, pierdut cu 1-0, iată ce echipe a folosit Alex Pelici:

CS Mioveni (repriza 1): Popescu – Scarlatache, Balaur, Garutti, Șerbănică – Panait, Chindriș – Coșereanu, Massaro, Dat – Rusu.

CS Mioveni (repriza 2): Popescu – Oancea, Gherghe, Iacob, Burnea – Blănaru, Vereș, Toma, Dumitriu, Rădescu – Rusu (62 Duminică).

Credem că echipa din prima repriză se apropie foarte mult de primul 11 pe care antrenorul Mioveniului îl va alinia în prima etapă din programul Ligii 1, contra celor de la Gaz Metan Mediaș.

Cel mai probabil se va merge pe un sistem 4-2-3-1 pliabil, care s ă se transforme într-un 4-5-1 în meciurile cu adversari mai bine cotați.

Iată cum ar putea arăta Mioveniul la ora primului joc: Popescu – Scarlatache, Balaur, Garutti, Șerbănică – Coșereanu, Vereș, Dumitriu, Toma, Dat – Rusu (Cristea).

Jucători de urmărit

Pentru cine nu cunoasțe prea bine lotul celor de la CS Mioveni, probabil că nu sunt mulți jucători care să însemne ceva. Propunem două nume de urmărit.

Primul este fundașul central Guilheme Garutti. În vârstă de 27 de ani, acesta a fost unul dintre surprizele frumoase din lotul lui CS Mioveni. După ce a jucat ani buni prin ligile inferioare din Brazilia, Garutti promite să fie un fundaș central, dar și închizător de urmărit în acest sezon de Liga 1.

Al doilea ar fi Emanuel Dat, tânărul mijlocaș provenit din academia lui CFR Cluj. În vârstă de 20 de ani, acesta are șansa de a demonstra în sfârșit ce știe și în prima liga. Mijlocaș de bandă sau în spatele vârfurilor, Dat pare că va fi prima opțiune pentru postul de U21.

Desigur, până la startul sezonului nu este exclus să vedem și alți jucători interesanți aduși de CS Mioveni.

Lot CS Mioveni Sezonul 2021 / 2022

UPDATE: Iată cum arată acum lotul nou-promovatei, după încheierea perioadei de transferuri:

Portari: Valentin Sima, Bogdan Preda, Iustin Popescu, Răzvan Ducan.

Fundași: Ionuț Burnea, Alexandru Iacob, Adrian Scarlatache, Ionuț Balaur, Dorinel Oancea, Guilherme Garutti, Daniel Șerbănică.

Mijlocași: Adrian Cierpka, Daniel Toma, Szilard Veres, Valentin Coșereanu, Lucian Dumitriu, Ionuț Rădescu, Costin Ciucureanu, Andrei Panait, Emanuel Dat.

Atacanți: Davide Massaro, Andrei Cristea, Ștefan Blănaru, Alexandru Buziuc, Moussa Sanoh, Bogdan Rusu.

Concluzii

Va rezista CS Mioveni în prima ligă? Greu de zis în acest moment. Cu un stil de joc pragmatic, în genul celor de la FC Clinceni, dar și cu 5-6 jucători noi și cu experiență, nu ar fi exclus. Depinde cât va ține…bugetul și răbdarea pentru construirea unei echipe competitive. Rămâi cu ochii pe secțiunea de știri din sport. Vor urma și alte analize de lot pentru echipele din Liga 1. Rapid șj FCU Craiova sunt următoarele pe listă. Pariază informat și inspirat alături de BETuri.ro!