campionatul mondial de snooker 2021
Alexandru Lupu
16 aprilie 2021

Preview Campionatul Mondial de Snooker 2021: Avancronica BETuri

5/5 - (1 vote)

Campionatul Mondial de Snooker din 2021 se va disputa în perioada 17 aprilie – 3 mai, la Sheffield. Teatrul Crucible este din nou gazda celui mai important eveniment din snooker-ul profesionist, pentru a 45-a oară consecutiv.

Anul trecut, competiția de la Crucible a fost dată peste cap, la fel ca întreg calendarul din circuitul profesionist, din pricina restricțiilor impuse în contextul pandemiei. Acum, Betfred World Snooker Championship revine pe slotul obișnuit și va fi al 15-lea turneu pe puncte din sezon și, implicit, ultimul.

Înaintea de a trece mai departe, trebuie să amintim că în snookerul profesionist există așa numită „Triplă Coroană” a celor mai importante trofee. Aceasta este compusă din Campionatul Regatului Unit, Mastersul și Campionatul Mondial. Dintre cele trei, Mastersul nu este turneu pe puncte, ci invitațional.

Vești bune au venit și din partea organizatorilor: competiția de la Crucible se va disputa cu spectatori în tribună! Însă doar la marea finală Teatrul Crucible va fi ocupat la capacitate de 100%. Este un proiect-pilot al Guvernului britanic, ce are drept scop revenirea treptată a spectatorilor în tribune, la toate evenimentele sportive din Regat. În turul I, arena va fi ocupată la 33% din capacitate, urmând să crească treptat: 50% în turul II și 75% în sferturi și semifinale. Purtarea măștii este obligatorie la Campionatul Mondial de Snooker 2021. Vezi și articolul dedicat de noi acestei competiții anul trecut!

Pariuri Snooker – Ce s-a întâmplat în calificările pentru Campionatul Mondial 2021?

32 de jucători vor fi prezenți în Teatrul Crucible. Campionatul Mondial sunt calificați direct cei mai buni 16 din clasamentul mondial al World Snooker. Celelalte 16 locuri se stabilesc în urma calificărilor, ce se dispută pe mai multe tururi în săptămânile premergătoare competiției principale.

În general, meciurile preliminare din acest an nu au avut vreun moment ieșit din comun. Pe tablou se află jucători obișnuiți cu circuitul profesionist. Totuși, vă mai aduceți aminte de nume precum Stephen Hendry sau Jimmy White? Dacă răspunsul este afirmativ, atunci ar trebui să știți că cele două legende ale sportului cu bile au evoluat în meci direct, în primul tur de calificare. Hendry, revenit în activitate după ce nouă ani a evoluat doar în competițiile seniorilor, s-a impus cu 6-3. Stephen Hendry – Jimmy White ar fi fost, în alte circumstanțe și cu mulți ani în urmă, un cap de afiș genial pentru finala de la Crucible. Doar că nici măcar „Maestrul” Hendry nu a ajuns pe tablou, fiind eliminat imediat de un jucător clasat pe locul 82, chinezul Xu Si (5-6).

Revenind la alte rezultate, ar trebui să știți că inclusiv Stuart Bingham, campionul mondial din 2015, a avut nevoie de calificări pentru a ajunge pe tabloul principal la această ediție. „Ball-run” a avut parte de un duel pe cinste în ultimul tur, contra lui Luca Brecel. Altădată considerat cel mai talentat tânăr din noul val al snookerului, belgianul este acum undeva în zona poziției cu numărul 50 în clasamentul mondial. Ali Carter, Liang Wenbo, Mark Davis, Martin Gould sau Ricky Walden sunt doar câteva dintre numele ce au obținut biletele pentru Campionatul Mondial de Snooker 2021 în duelurile preliminare.

Ponturi Pariuri Snooker – Cum arată tabloul de la Crucible?

Vom avea parte de 16 meciuri extrem de interesante în primul tur de la Crucible. La o primă privire asupra tabloului rezultat în urma tragerii la sorți, duelul Ding Junhui – Stuart Bingham pare a fi cel mai interesant. Asta pentru că se vor înfrunta un fost lider mondial și un fost campion mondial. Nici marii favoriți nu au parte de adversari facili. Dar despre aceștia vom vorbi ceva mai târziu. Dar oare vom avea un meci cât o finală și în turul II, într-un posibil șoc John Higgins – Mark Williams?

 • Ronnie O’Sullivan (1) vs Mark Joyce
 • Ricky Walden vs Anthony McGill (16)
 • Ding Junhui (9) vs Stuart Bingham
 • Jamie Jones vs Stephen Maguire (8)
 • John Higgins (5) vs Tian Pengfei
 • Sam Craigie vs Mark Williams (12)
 • Mark Allen (13) vs Lyu Haotian
 • Kurt Maflin vs Mark Selby (4)
 • Neil Robertson (3) vs Liang Wenbo
 • Ali Carter vs Jack Lisowski (14)
 • Barry Hawkins (11) vs Matthew Selt
 • Gary Wilson vs Kyren Wilson (6)
 • Shaun Murphy (7) vs Mark Davis
 • Martin Gould vs Yan Bingtao (10)
 • David Gilbert (15) vs Chris Wakelin
 • Liam Highfield vs Judd Trump (2)

C.M. 2020, disputat în urmă cu doar opt luni – Ce s-a întâmplat la ediția anterioară?

Așa cum am menționat anterior, Campionatul Mondial de Snooker 2021 reprezintă, în mod tradițional, evenimentul ce închide sezonul de snooker. Doar că stagiunea 2019/20 a fost dată peste cap de pandemie. Turneul de la Crucible a fost amânat pentru perioada 31 iulie – 16 august 2020. Mai mult, competiția disputată vara trecută a fost unul dintre primele evenimente sportive la care a fost permis accesul spectatorilor după lockdown-ul total din primăvară.

Judd Trump, campionul en-titre după 18-9 în finala din 2019 cu John Higgins, a fost eliminat de această dată în faza sferturilor de finală. Kyren Wilson a fost cel care a păstrat viu „Blestemul Crucible”. Wilson a avansat până în ultimul act, pe care l-a cedat în fața mentorului său, Ronnie O’Sullivan (8-18). A fost al 37-lea turneu pe puncte câștigat de „Rachetă”, un record în snooker-ul profesionist.

Pe parcursul turneului, John Higgins a reușit break-ul maxim de 147 de puncte, în timpul partidei contra lui Kurt Maflin, din turul secund. A fost al 10-lea break maxim pentru veteranul scoțian.

Ponturi Pariuri Campionatul Mondial de Snooker 2021 – Cine sunt favoriții?

Ronnie O’Sullivan, campionul en-titre și probabil cel mai bun jucător din istoria snooker-ului, nu poate să nu deschidă capul de afiș al oricărui turneu la care ia start. „Racheta” este acum, alături de Judd Trump, unul dintre cei doi mari favoriți ai caselor de pariuri pentru câștigarea trofeului.

Totuși, nu ar trebui să-I uităm pe Mark Selby, John Higgins sau Mark Williams, multipli campioni la Crucible. Neil Robertson este favoritul multor specialiști pentru această ediție. De altfel, după ce australianul l-a învins pe Ronnie cu 10-4 în finala Tour Championship disputată în urmă cu trei săptămâni, „Racheta” a afirmat: „Parcă era la biliard. Nu am văzut pe nimeni jucând aşa”.

Cotele caselor de pariuri – Campionatul Mondial de Snooker 2021

 • Ronnie O’Sullivan se impune la Crucible – Cota 5,00 Fortuna bet. Pentru început, vom paria pe un nou succes al „Rachetei”. Va egala Ronnie recordul lui Hendry?
 • Judd Trump va disputa finala la Sheffield – Cota 2,00 Casa Pariurilor Online. Nu putem să-l uităm nici pe Judd. Campionul din urmă cu două ediții și actual lider mondial este favorit la casele de pariuri.

Am făcut un scurt tur al caselor de pariuri, iar cotele propuse de cei de la Unibet pariuri sportive la câștigarea trofeului sunt următoarele:

 • Judd Trump – 3,75
 • Ronnie O’Sullivan – 5,00
 • Neil Robertson – 6,50
 • John Higgins – 9,00
 • Mark Selby – 9,00
 • Kyren Wilson – 21,00

Campionatul Mondial de Snooker 2021 – Cine transmite competiția?

Așa cum ne-a obișnuit în ultimii ani, Eurosport deține exclusivitatea pentru competițiile profesioniste de snooker.

Cele mai interesante statistici înaintea Campionatului Mondial de Snooker 2021

 • Stephen Hendry are cele mai multe succese în Teatrul Crucible (7). Hendry este și cel mai tânăr campion mondial din istorie. În 1990, acesta îl învingea pe Jimmy White în finală la vârsta de doar 21 de ani.
 • Totuși, dacă ne raportăm și la era romantică a acestui sport, nimeni nu îl va putea egala vreodată pe Joe Davis. Sir Joe are 15 campionate în palmares și este singurul jucător neînvins în competiție. Totuși, putem da exemplul ediției din 1931, care a avut doar doi sportivi la start. Davis l-a învins pe Tom Dennis (25-21), cel care și-a pus barul la dispoziție pentru desfășurarea „turneului”.
 • În urma break-ului maxim reușit la ediția anterioară, John Higgins a devenit, la 45 de ani, cel mai în vârstă jucător care realizează un 147 într-o competiție pe puncte.
 • Ronnie O’Sullivan deține cele mai multe trofee obținute în competiții pe puncte din snooker-ul profesionist. „Racheta” are 37 de astfel de titluri în palmares, ultimul fiind obținut chiar la ediția precedentă a Campionatului Mondial.
 • Același Ronnie are și cele mai multe break-uri maxime în palmares (15). O’Sullivan a reușit, de asemenea, și cel mai rapid 147 din istorie. La ediția din 1997 a Campionatului Mondial, „Racheta” a reușit un frame perfect contra lui Mick Price, în doar cinci minute și 20 de secunde.

Ponturi Pariuri Campionatul Mondial de Snooker 2021 – Cote interesante!

 • Un englez va câștiga Campionatul Mondial de Snooker – Cota 1,45 Betano pariuri. Să fie Ronnie, Trump, Selby sau Wilson? Poate sparge Neil Robertson această trupă excepțională a englezilor?
 • Kyren Wilson va câștiga sfertul 3 – Cota 5,00 Unibet. Wilson ne-a demonstrat că are multă valoare la ultima ediție, așa că pariem din nou pe el. Și ce cotă bună ne oferă cei de la Unibet pentru ca finalistul de anul trecut să ajungă în semifinale!
 • Cel mai mare break în turneu – Peste 145,5 – Cota 2,20 Unibet. Anul trecut, Higgins a reușit 147-le la Crucible. De această dată, ne este de ajuns și un 146. 14 bile negre și una roz pentru acest pont!
 • Finala va fi Judd Trump – Ronnie O’Sullivan – Cota 7,00 Betano. Încheiem cu o cotă de-a dreptul nebună. Anticipăm finala dorită de iubitorii snooker-ului. Legenda vs viitorul, ultimii doi campioni mondiali față în față și noi ne mărim de șapte ori miza!

Campionatul Mondial de Snooker 2021 – Concluzii

Competiția ce va debuta sâmbătă, 17 aprilie, pare a fi una dintre cele mai echilibrate ediții din ultimii ani. Cel puțin la prima vedere, este greu de prezis care vor fi finaliștii. Judd Trump și Ronnie O’Sullivan sunt principalii pretendenți la trofeul din Teatrul Crucible, dar Neil Robertson ne-a arătat că este în mare formă. Nu trebuie să uităm de Mark Selby, John Higgins, Kyren Wilson, Mark Williams sau Ding Junhui. Tu cine crezi că se va impune?

Aceasta a fost avancronica noastră pentru Campionatul Mondial de Snooker 2021. Până la următoarele ponturi din snooker, rămâi alături de echipa BETuri. Și pariază pe cele mai spectaculoase evenimente sportive. Nu uita că ai alte ponturi pentru tine pe site. Totul pentru ca tu să fii informat și inspirat!