cat dureaza un meci de volei?

Cunoaște ritmul jocului: cât durează un meci de volei?

Autor: Cristi Geiger
Ultimul update pe: 26 august 2022
5/5 - (1 vote)

Te-ai întrebat vreodată cât durează un meci de volei? Ei bine astăzi îți vom prezenta cele mai importante reguli volei, dar și durata unui meci. Regulament volei este unul destul de simplu, cel mai complicat aspect fiind legat de pozițiile și rotațiile la serviciu. Un meci de volei masculin sau volei feminin durează aproximativ între 75 de minute și 150 de minute.

Nu putem să răspundem cu exactitate la întrebarea cât ține un meci de volei. Durata partidelor depinde foarte mult de numărul de puncte jucate, dar și de numărul de seturi. Pentru a câștiga un meci, o echipă are nevoie să obțină trei seturi. O echipă își adjudecă un set în momentul în care ajunge la 25 de puncte și există o diferență de 2 puncte. Dacă cele două echipe nu sunt departajate, setul poate continua până când vom avea o diferență de două puncte. În cazul în care ambele echipe câștigă două seturi, atunci setul decisiv se va decide în funcție de prima echipă care ajunge la 15 puncte.

Cât a durat cel mai lung meci de volei din istorie?

Cel mai lung meci de volei, conform Guinness World Record, a durat 85 de ore și a avut loc în 2011 în Olanda. Partida demonstrativă a avut 338 de seturi și un total de 14.635 de puncte. În ceea ce privește voleiul, un adevărat record s-a înregistrat în 2013, la duelul Korean Air Jumbos – Rush & Cash, acolo unde un set a avut nevoie de peste 100 de puncte pentru a fi decis. Air Jumbos s-a impus cu 56-54, după un set istoric.

Regulament Volei  – Care sunt principalele reguli volei?

O echipă de volei are în componența ei șase jucători în același timp pe teren. Fileul măsoară 1 m lățime și până la 10 metri lungime. Fiecare echipă poate obține puncte în atac sau în urma unor greșeli comise de adversari. Pentru a puncta în atac, echipa trebuie să trimită mingea peste fileu, iar aceasta să atingă terenul.

În plus, mai există posibilitatea unor atacuri de tip block out, în care echipa în defensivă atinge mingea, dar nu o poate trimite în terenul advers. În defensivă, punctele se obțin după un blocaj realizat cu succes sau în momentul în care adversarul comite o greșeală în momentul atacului. Așadar, cât durează un meci de volei, în acest caz? În acest joc, echipa care obține punctul este cea care urmează la serviciu.

Echipele mai pot obține puncte și în momentul în care se comite o greșeală de poziție. Mai exact, când adversarul servește echipa, jucătorii trebuie să ocupe locuri fie în prima linie, fie în a doua. Una dintre acele reguli volei importante, ce se stabilește înainte de serviciu, conform rotației.

Concluzii

Durata unui meci de volei diferă de la meci la meci, în funcție de cât de echilibrat este meciu. Dacă te întrebi câte seturi are un meci de volei, atunci răspunsul este simplu: 3, 4 sau 5. Din păcate, volei România nu este cel mai mediatizat sport. Cu toate astea, echipele românești au obținut câteva rezultate notabile în competiții de rang important. În ceea ce privește volei feminin, naționala României a reușit să se califice la multiple turnee finale și are un bronz în 1963. În ceea ce privește volei masculin, România are un bronz la Jocurile Olimpice din 1980. Naționala noastră este și campioana europeană la masculin în 1963.

Pentru a rămâne la curent cu toate noutățile în privința duratelor de meciuri, avem pentru tine și alte astfel de ghiduri pe care nu ai vrea să le ratezi: handbal, baschet, rugby, tenis.