cat dureaza un meci de tenis?

De la prima servă la strângerea de mână: Cât durează un meci de tenis?

Autor: Cristi Geiger
Ultimul update pe: 26 august 2022
Rate this post

Cât durează un meci de tenis diferă mult. În funcție de numărul de seturi, dar și de suprafața pe care se desfășoară un meci de tenis. O partidă de tenis poate să dureze mai puțin de o oră sau câteva ore, totul fiind relativ. Un set tenis se încheie în momentul în care un jucător ajunge la 6 game-uri câștigate sau se impune în urma unui tie-break, dacă scorul este 6-6.

Meciurile de tenis se desfășoară pe zgură, ciment, carpetă sau iarbă. Cele patru suprafețe diferă mult și influențează în mod deosebit durata unui meci de tenis. Iarba este cea mai rapidă suprafață. Un set de tenis poate să dureze chiar mai puțin de 30 de minute pe această suprafață. Pe zgură se obțin cel mai greu punctele, fiind consemnate și seturi de peste 90 de minute. Cu cât există mai puține lovituri, cu atât mai repede se încheie un meci de tenis.

Cât a durat cel mai lung meci de tenis din istorie?

Cel mai lung meci de tenis din istorie a avut loc în 2010, la Wimbledon. Paradoxal, pe cea mai rapidă suprafață de joc am avut parte de cel mai lungi meci din istorie.  Cât durează un meci de tenis în acest caz? Ei bine, John Isner l-a învins atunci pe Nicolas Mahut cu 6–4, 3–6, 6–7(7), 7–6(3), 70–68, la finalul unui meci care s-a jucat trei zile și a durat în total 11 ore și 5 minute. Recordul deținut de cei doi jucători are șanse să rămână definitiv în istorie. Asta pentru că formatul partidelor de Grand Slam a fost schimbat și nu se va mai putea ajunge la acest scor.

În trecut, fiecare meci se încheia doar în momentul în care exista o diferență de două game-uri între cei doi jucători. Acum, organizatorii turneelor de Grand Slam au decis să introducă tie-break și în setul al 5-lea, astfel încât să evite asemenea situații.

La polul opus, cel mai scurt meci de tenis a avut loc în 2019. Krittin Koaykul a câștigat în fața lui Artem Bahmet cu 6-0, 6-0, la un turneu ITF din Qatar, într-un meci care a fost decis în 22 de minute.

Unde găsești predicții tenis?

Dacă pentru tine jocul de tenis nu este un moment de relaxare și este și o opțiune de pariere, atunci trebuie să știi că găsești predicții tenis pe site-ul BETuri.ro. Echipa noastră de experți analizează cele mai bune meciuri azi și ai ponturi pe tenis online. Poți câștiga sume importante de bani la partidele de tenis care se joacă în circuitul ATP și WTA.

Concluzii

Așadar, cât durează un meci de tenis? Sportul alb este unul dintre cele mai imprevizibile, dacă ne raportăm la durata de timp. Nu vom ști niciodată cât durează un meci de tenis exact, deoarce pot apărea în orice moment răsturnări de situație. Meciurile de tenis se pot încheia după 2 sau 3 seturi la turneele normale, în timp ce la partidele de la Grand Slam, la băieți, un meci poate dura 4 sau 5 seturi. E imposibil de spus cu exactitatea cât durează o partidă de tenis. Pe lângă numărul de seturi sau game-uri, mai trebuie să luăm în calcul și posibile întreruperi cauzate de ploaie.

Într-o lume în continuă mișcare și competiție, știi cât de important este să fii informat și să înțelegi cum evoluează timpul pe teren. De la momentele intense din tenis, până la rapiditatea din handbal, coordonarea din volei, precizia din baschet și forța din rugby, fiecare sport aduce cu sine propriile trăsături și particularități. Spor(t)!