Cum găsim cele mai bune cote la pariuri sportive

Pariorii sunt oameni meticuloşi, calculaţi şi atenţi la detalii. Cei mai mulţi jucători recunosc importanţa majoră a cotelor în alegerea casei la care pariază. Cotele ar trebui să reprezinte criteriul de bază de care să ții cont atunci când alegi casa de pariuri sportive online la care vrei să pariezi.

De ce cotele la pariuri sportive online sunt foarte importante?

Cotele sunt foarte importante pentru pariori. De cotele aferente unui pariu depinde câștigul pe care îl va avea pariorul. Cum pariorii vor câștiguri cât mai consistente este normal ca aceștia să caute cele mai mari cote pentru meciurile pe care le vor paria. Pentru pariori, două lucruri sunt extrem de importante când este vorba de pariurile sportive: cât de diversificată este oferta și cât de mari sunt cotele la casa de pariuri sportive online. Cu cât este mai bogată oferta și mai bune cotele, cu atât respectiva casa de pariuri se va impune în topul preferintelor acestora.

Un parior trebuie să pună totul în balanță atunci când plasează un pariu luând în considerare toți factorii importanți. Dacă vrei să faci o comparație pe termen lung a cotelor oferite de diferite agenții de pariuri, atunci trebuie să știi să calculezi payout-urile. Acest lucru te va ajuta, atunci când vrei să vezi exact ce procent din miza totală păstrează o agenție, informație ce ar putea fi chiar importantă în cadrul anumitor strategii de pariuri.

Ce este payout-ul la pariurile sportive online?

Cel mai bun mod de a explica ce este payout-ul este exemplul. Dacă pentru un meci de fotbal este pariul ”peste / sub 2.5 goluri”, cotele sunt de 1.90 / 1.90. Pentru acest exemplu luăm o marjă de profit a casei de pariuri de 10%. Presupunem că se vor paria 100 de unități pe fiecare variantă, și la pariul câștigător se întoarce 90%. Payout-ul este procentul de bani care se întoarce la pariori.

Cotele pentru pariurile sportive online

De cotele la pariuri se poate profita adesea atunci când alegem să jucăm la casele de pariuri sportive online. (oricum propoziția nu are niciun sens…) Pentru a găsi cele mai bune cote la pariuri, un parior trebuie să studieze foarte mult oferta dar și să aibă un spirit anticipativ foarte bun. Când se pariază mult pe un anumit rezultat, cota acestuia scade din cauza anticipației pieței, care crede că un eveniment e mult mai probabil să se întâmple. Casele de pariuri sportive online ajustează mereu cotele în așa fel încat oricare ar fi rezultatul, ele să producă profit indiferent de volumul și tipul de pariuri plasate de jucători. De aceea anumite cote scad și cresc în timpul săptămânii, fiind influențate de piață.

Un parior care vrea să găsească cele mai bune cote trebuie să urmărească diferențele de cotație între diferitele case de pariuri. Adesea cel mai ușor de urmărit diferențele de cotație este la casele de pariuri sportive online. În urma schimbării cotelor un parior poate profita și obține un câștig sigur chiar dacă el poate fi foarte mic.

Unele site-uri de pariuri sportive online oferă constant cote mărite prin intermediul unor promoții, dar nu trebuie să faci confuzie între oferte promoționale izolate și oferta totală de pariuri.

Deși suntem aproape de adevăr, operatorii fac mereu schimbări, unii ajung să crească media chiar și cu 2-3 procente în anumite perioade ale anului. De aceea consider că este bine să ai cont la cât mai mulți operatori de pariuri sportive online și doar poți găsi cele mai mari cote mereu.  În funcție de strategia aleasă, este bine să alegeți compania care vă protejează cel mai bine câștigurile, pentru că acea mică diferență de cote poate fi semnificativă pe termen lung.

Urmărerşte diferenţele de cotaţie. Cu cât sunt mai mari, cu atât sunt şanse pentru un pariu mai profitabil. Oportunităţile sunt rare. Fie ai mult timp şi răbdare, fie îţi găseşti o aplicaţie software care să te ajute. Jucătorii cei mai experimentați folosesc casele de pariuri online pentru că astfel pot urmări cel mai ușor variația cotelor. Această metodă este de asemenea și mult mai rapidă decât dacă alegi să te deplasezi pâna la casa de pariuri de langă locuința ta.

Pe de altă parte, face parte din politica oricărei companii de pariuri sportive să își ajusteze oferta în funcţie de evenimentele din jurul unei echipe, disponibilitatea unor jucători sau sumele pariate. În alegerea casei de pariuri la care își va plasa biletele un parior cu experiență va căuta în primul rand o agenție serioasă.