Strategie pariuri pentru tenis

cum castigi cu ponturi tenis

Dacă într-un material anterior îți arătam factorii de care e bine să ții cont atunci când pariezi pe fotbal, azi a venit timpul să vorbim despre o strategie pariuri pentru tenis. Mulți oferă ponturi tenis și chiar și mai mulți joacă la pariuri tenis, însă o abordare la întâmplare sau norocoasă nu va funcționa întotdeauna. E nevoie de o înțelegere a fenomenului, a condițiilor de joc, a suprafețelor și a momentului sezonului în care are loc disputa între cei doi jucători sau între cele două jucătoare.

Pariuri tenis – ce tactică abordăm

Nu e neapărat o informație care să apară pe prima pagină în ziar, dar tenisul este unul dintre acele sporturi în care apar cel mai adesea surprize în meciurile în care favoriții au cotele cuprinse între 1.01 și 1.12. Aceste cote mai sunt numite de jucători și siguranțe. E suficient să prinzi un astfel de meci într-o serie de nouă câștigătoare pentru ca sistemul tău să fie periclitat. Una dintre recomandări ar fi aceea de a evita aceste cote pe cât posibil, iar o alta ar fi să încerci jocul pe handicap game-uri. Uneori acesta din urmă poate da naștere unei strategii foarte prețioasă. Multe ponturi tenis se pot baza pe jocul de handicapuri de game-uri.

O strategie pariuri pe tenis se construiește acumulând cât mai multe informații. Și începem cu acele informații general valabile. O anumită abortdare vom avea pentru un meci de fete și o cu totul alta pentru un meci de băieți. Jocul în live în tenisul feminin este mult mai puțin recomandat decât în cel masculin. În tenisul feminine vom avea parte de mai multe breakuri, dar și de mai multe răsturnări de situație.

Există cazuri (și nu sunt puține deloc) când numărul breakurilor l-a depășit pe cel al game-urilor de serviciu câștigate. O caracteristică special pentru jocul băieților este desigur formatul meciului. Cu o anumită strategie pariuri abordăm un meci de 3 seturi din 5 și cu totul altă strategie un meci de 2 din 3. Multe ponturi tenis se văd mult mai bine cu un bonus pe măsură. Începe să joci astăzi pariuri tenis la unul dintre partenerii noștri. Verifică promoția și testează pariuri tenis pe cote competitive.

Criterii de care e bine să ținem cont când plasăm pariuri tenis

Primul și cel mai important criteriu este acela referitor la suprafața de joc și la momentul sezonului în care ne aflăm. Atât pentru tenisul masculin, cât și pentru cel feminin există patru tipuri de suprafețe de joc. E bine să îți adaptezi strategia de pariuri și în funcție de axcest criteriu extrem de important. Aceste suprafețe sunt: iarba (sezonul cel mai scurt, ține aproximativ o lună, vara), zgură (în principal sezonul european de primăvară-vară, culminând cu Roland Garros), hard-outdoor (cele mai multe turnee, cele mai importante fiind slamurile din Australia și Statele Unite) și hard-indoor (turneele de sfârșit de an, inclusiv Turneul Campionilor și Turneul Campioanelor)

Dacă jocul pe hard este în avantajul celor care servesc puternic, cel pe zgură este dedicat în special celor considerați mai tehnici și cu un joc mai variat. În schimb, jocul pe iarbă este destinat în special celor care preferă jocul cu veniri succesive la fileu. Dacă în Australia vom miza mai degrabă pe Djokovic, pe zgura pariziană șansele vor fi mai degrabă de partea spaniolului Rafael Nadal.

Un alt aspect de care e bine să ții cont în strategia ta de pariuri se referă desigur și la condițiile meteo. Tenisul (de nivel foarte înalt, dar și circuitele ITF) se joacă pe toate cele șase continente, pe fusuri orare diferite, la altitudini diferite. Jucătorii și jucătoarele sunt nevoiți să suporte vânt, presiune atmosferică, umezeală sau căldură. Ponturile tale de tenis trebuie să țină cont de toate aceste aspecte.

Comparație între jucători – o strategie pariuri importantă

Dacă luăm spre analiză clasamentul fătă a ține cont de suprafață, condiții meteo și forma de moment, lucrurile s-ar putea să te surprindă în mod neplăcut. Mai ales în circuitul WTA, unde clasamentul este destul de volatil. Mai important poate decât clasamentul este istoricul întâlnirilor directe.

Există jucători sau jucătoare care au rezultate H2H foarte bune împotriva anumitor jucători, chiar dacă clasamentul lor este mai slab decât al oponenților sau oponentelor. Apoi nu poți neglija nici punctele forte ale fiecăruia dintre jucători. Unii servesc mai bine, alții sunt mai buni la retur. De asemenea, pentru unii funcționează mai bine reverul decât lovitura de dreapta. Nu poți să te bazezi în întregime doar pe cifre, e bine să urmărești constant acest fenomen. O strategie pariuri este o abordare de lungă durată. Multe dintre ponturi tenis le vei găsi și în secțiunea noastră de știri.

Forma de moment este un alt criteriu extrem de important în jocul de tenis. La tenis feminin această formă de moment se traduce și prin performanțe ce duc până la câștigarea unui titlu de Mare Șlem sau la câștigarea Turneului Campioanelor. Exemplele cele mai bune în acest sens sunt letona Jelena Ostapenko, americanca Sloane Stephens sau poloneza Agnieszka Radwańska. Nu poți miza la infinit pe un jucător că va câștiga toate partidele, cum nu poți să mizezi nici că un jucător va pierde toate meciurile.

Alte aspecte

O anumită abordare vei avea pe un turneu din seria Grand Slam sau Masters (WTA Premier, echivalentul în turneele feminine) și alta o vom regăsi în turneele de 250 de puncte. Am mai vorbit despre strategie pariuri și în alte articole de pe Beturi. Jucătorii și jucătoarele de Top 10 se pot prezenta la turneele micuțe fără motivație. Motivul participării ar fi desigur obligativitatea față de un sponsor sau faptul că acel meci se desfășoară în țatra natală. La polul opus sunt jucătorii care au primit un wild-card sau au ajuns cu dificultate pe tablou și care vor să acumuleze cât mai multe puncte pentru clasament. De asemenea, miza unor meciuri poate fi greu de suportat pentru anumiți jucători. Mai ales la turneele de 3/5 este dificil să reziști fizic pe toată durata desfășurăririi turneului, dacă nu ești pregătit pentru anduranță.

Nu în ultimul rând, toate aceste criterii pot fi uneori mai importante decât cotele în sine. Ajustarea cotei de handicap pe jucătorul care pleacă cu a doua șansa poate fi o strategie câștigătoare. Se pot obține cote excelente pe combo-uri remarcabile. Dacă ții cont de toate aceste aspect, ponturile tenis îți pot aduce venituri remarcabile.