simona halep

Ultimul tren, Simona! În ce vagon urci?

Autor: Tibi Demeter
Ultimul update pe: 1 ianuarie 1970
5/5 - (1 vote)

Simona Halep poate participa de astăzi la orice turneu din circuitul WTA, dar revenirea ei poate să mai dureze. Fostul lider mondial nu are un antrenor în această perioadă. Colaborarea cu Patrick Mouratoglou, despre care scriam în trecut c-ar fi ideală pe hârtie, este imposibil de continuat după scandalul de dopaj din 2022. Românca a ajuns la 32 de ani și pare a fi ultimul tren pentru un mare succes. 2024 e un an olimpic. Dar Halep nu are momentan nici antrenor și nici foarte mult timp la dispoziție pentru a-și alege unul.

Ultima alegere știm cu toții că nu a fost cea mai inspirată. La fel cum știm și faptul că Halep nu a avut răbdare de-a lungul carierei cu antrenorii ei. Adrian Marcu, Daniel Dobre sau Darren Cahill au lucrat chiar în mai multe rânduri cu Simona Halep rezultatele fiind bine cunoscute în ultimii ani. Cea mai comodă variantă pentru Simona ar fi fost Cahill, omul care a dus-o pe culmile gloriei în tenisul mondial. Din păcate pentru ea, Darren este implicat într-un proiect de succes alături de Jannik Sinner.

Program Simona Halep. Când revine pe teren după suspendarea de dopaj

UPDATE/ Când revine Simona Halep? Răspunsul s-a aflat repede. Campioana noastră va reveni pe teren odată cu turneul WTA 1000 de la Miami, pentru care a primit un wild-card.

Simona Halep și-a pierdut toate punctele în clasamentul WTA și trebuie să înceapă totul de la zero. Cel mai probabil, ea va primi wild card la toate turneele importante în următoarea perioadă din calendar WTA 2024. Statutul de fost lider mondial și deținătoare de Grand Slam îi oferă această șansă pe care o au multe sportive de top.

În mod normal, Halep ar putea să revină pe teren săptămâna viitoare la Charleston în Statele Unite ale Americii. Acest turneu WTA 125 este exact ce are nevoie în acest moment. Asta pentru că ritmul ei de joc este inexistent. Câteva meciuri cu sportive mai slab clasate i-ar putea aduce puțină încredere. Dacă nu se înscrie pentru un wild card la Charleston, Halep va participa în mod sigur la Miami. Vprbim despre un turneu de categorie WTA 1000 la care a ajuns în semifinale de două ori.

Rămâne totuși întrebarea cu cine se va pregăti românca în următoarele luni și ce poate face o dată urcată în ultimul tren. Halep își dorește cu siguranță participarea la Jocurile Olimpice, dar situația e destul de complicată din acest punct de vedere. Pentru a putea juca la Paris, Simona Halep are nevoie de multe puncte, lucru aproape imposibil. Dar poate va beneficia de un wild-card din postura de câștigătoare de Grand Slam. Cel mai probabil, Halep va încerca să găsească un antrenor pe care îl cunoaște deja, astfel încât adaptarea să se producă într-un timp cât mai scurt.

Simona și visul olimpic

Pentru Simona Halep, 2024 pare ultimul tren către o medalie olimpică. Pare o misiune imposibilă la prima vedere, dar în vagonul potrivit totul poate deveni posibil. Ea a demonstrat mereu o capacitate de muncă uriașă, rămâne de văzut cine o va îndruma și cum o va îndruma. Dacă la Rio nu a fost prezentă, probabil că Paris 2024 este un vis pe care-l urmărește și pentru care va da totul.

Nu uita că avem și alte materiale de genul acesta pe site. De la povești despre Ayrton Senna și Michael Schumacher și până la Michael Jordan, Wayne Gretzky sau Muhammad Ali. Pe site avem și Preview WTA Miami Open 2024. Dar și un top 10 jucătoare de tenis. Spor(t) în toate alături de BETuri.ro!